În septembrie, am o singură arendă introdusă prin "Intrări" (arendatorul este adăugat în Furnizori, 462.0000X, tip venit arendă). Arenda brută 26.031 lei, arendă netă achitată 23.948 lei. La generarea D112 nu-mi preia arendatorul in declarație ..
Arendă Nepreluată în D112/09.2025
Arendă Nepreluată în D112/09.2025
Bună seara !
În septembrie, am o singură arendă introdusă prin "Intrări" (arendatorul este adăugat în Furnizori, 462.0000X, tip venit arendă). Arenda brută 26.031 lei, arendă netă achitată 23.948 lei. La generarea D112 nu-mi preia arendatorul in declarație ..
.. este vreo problemă din SAGA sau .. ? .. în august am avut 10-12 arendatori, introduși toți prin Intrări și mi i-a preluat ok. Mulțumesc frumos !
Re: Arendă Nepreluată în D112/09.2025
Nu!
Ce trebuie facut:
Mergeti la CONFIGURARE SALARII si la CONTURI, unde scrie: RETINERI COLABORATORI modificati contul 401 si treceti-l pe cel pe care il doriti.
La SALARIATI, adaugati fiecare arendator (alegeti din lista sa fie ARENDA si nu salariat PERMANENT, de exemplu): alegeti data de inceput: 01 ale lunii in care platiti arenda; la data "incetarii contractului" treceti sfarsitul lunii in care ati platit arenda.
Exemplu:
Data de inceput: 01.09.2025
Data de sfarsit: 30.09.2025
Ce trebuie facut:
Mergeti la CONFIGURARE SALARII si la CONTURI, unde scrie: RETINERI COLABORATORI modificati contul 401 si treceti-l pe cel pe care il doriti.
La SALARIATI, adaugati fiecare arendator (alegeti din lista sa fie ARENDA si nu salariat PERMANENT, de exemplu): alegeti data de inceput: 01 ale lunii in care platiti arenda; la data "incetarii contractului" treceti sfarsitul lunii in care ati platit arenda.
Exemplu:
Data de inceput: 01.09.2025
Data de sfarsit: 30.09.2025
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
@paturcai: Mulțumesc pentru răspuns, dar prefer să operez prin Intrări. Prin Salariați introduc arendele pentru care plătesc și CASS. De ce în august mi-a preluat ok și în septembrie nu ? Asta ar fi întrebarea / problema.
Nu am stiut ca exista si abordarea prin INTRARI.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
-
ferenta192
Posibil ca versiunea SAGA 596, unde scrie ca sunt ceva modificari de natura tehnica, sa va rezolve problema?
Doar o parere...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
@ferenta192: Aștept .. instalez zilnic update-urile .. simt cumva că "buba" nu e la mine ! 
- balazse246
Pentru ferenta192
Incearca sa contactezi echipa Saga si vezi ce raspuns primesti, poate de acum in colo nu va mai fi disponibila optiunea prin "intrari" (au mai fost cazuri in care s-a renuntat la ceva si s-a omis informarea), dar poate este doar un bug si se va rezolva, daca sunt informati.
Sa ne zici de noutati.
Incearca sa contactezi echipa Saga si vezi ce raspuns primesti, poate de acum in colo nu va mai fi disponibila optiunea prin "intrari" (au mai fost cazuri in care s-a renuntat la ceva si s-a omis informarea), dar poate este doar un bug si se va rezolva, daca sunt informati.
Sa ne zici de noutati.
-
ferenta192
Am sa-i spun, daca o vad!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
@balazse246: Dupa ce m-am chat-uit cu Cristina, am fost sfatuit sa trimit BD la SAGA. Am trimis si am primit raspunsul ca "Problema a fost rezolvata, deci reefectuati actualizarea programului." Prin urmare mi s-a rezolvat "buba"! O seara frumoasa va doresc!
Felicitari pentru indârjire!
Asa beneficiem cu totii de acest lucru!
Asa beneficiem cu totii de acest lucru!
Buna seara.Ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie (fiindca am vazutca lucrati cu arenda) ? Ati avut sau aveti arenda in natura ? cum ati procedat? cum procedati cu impozitul aferent? cum il declarati in D112
Multumesc
Multumesc
- balazse246
O data inregistrezi arenda la "intrari"/"salariati" (stat de plata), iar vanzarea o inregistrezi prin "iesiri" (ca orice vanzare de bunuri).
Va rog sa imi scrieti daca pana la urma a ti transmis prin Intrari ?
Eu am arenda la un I.i si nu am conturi. ex 462
multumesc
@mateiv872: Salutare ! .. 99% dintre arendatori i-am introdus prin "Intrari" si doar la 1% dintre ei a fost nevoie sa ii introduc prin "Salariati" (cei ce depasesc pragul de CASS).