Depasire plafon TVA doar din servicii IT catre UE

meira

Depasire plafon TVA doar din servicii IT catre UE

#1 Mesaj de meira »

Firma din iulie 2025, neplatitoare de TVA in Romania, factureaza numai servicii IT catre o firma platitoare de TVA din Polonia, folosind codul special de TVA pentru UE.
Depasind plafonul de scutire de 395000 lei (corespunzator perioadei de la infiintare pana in prezent) este obligata sa se inregistreze ca platitor de TVA in Romania? Sau conteaza faptul ca locul prestarilor de servicii se considera in Polonia (iar in Romania nu are facturat nimic), prin prisma ultimelor modificari din sfera TVA?

paturcai

Re: Depasire plafon TVA doar din servicii IT catre UE

#2 Mesaj de paturcai »

Atunci cand intra in discutie plafonul de scutire (incepand cu Septembrie 2025 acesta este de 395.000 lei) ne referim STRICT la operatiunile din Romania.
Ati intuit corect: nu trebuie sa va inregistrati in regim normal de TVA in Romania.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

NU ești obligat să te înregistrezi ca plătitor de TVA în România, chiar dacă depășești 395.000 lei,
- atâta vreme cât toate serviciile tale sunt B2B către firme din alte state UE,
- și locul prestării este în afara României (Polonia, în acest caz).
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

meira

#4 Mesaj de meira »

Vă mulțumesc pentru confirmare, ceva de genul "bine că am scăpat"!

Scrie răspuns