Buna ziua
Sunt PFA neplatitor de TVA pentru servicii de ridesharing BOLT infiintata in luna septembrie si înregistrata în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare si nu reusesc sa fac D301 si 394, probabil gresesc ceva inainte la introducerea datelor. Am citit pe forum dar nu am gasit exact pasii pe care trebuie sa ii urmez de la configurare pana la emiterea declaratiilor.
- In PS la configurare nu am gasit optiunea Cu operații în valută, am bifat neplatitor TVA si cam atat, mai trebuie bifat sau completat ceva aici?
- cei de la BOLT emit facturi cu suma neta, le-am importat pe Iesiri simple pentru ca la cele in valuta nu am optiune de import, am intrat pe fiecare factura, am ales ,,servicii vandute,, am vazut ca cineva a spus ca trebuie ales servicii achizitionate, am pus cota de TVA de 21%, am validat si apoi am transmis in e-factura.
- incerc de cateva zile sa generez D301 si 394 si nu se preiau datele din facturi, ce gresesc sau ce mai trebuie facut.
Va multumesc
Declaratiile 394 si 301 nu preiau datele
-
huidicis759
- balazse246
Re: Declaratiile 394 si 301 nu preiau datele
Ma gandesc ca discutam despre D390 si nu D394.
1. Nu mai este nevoie de optiunea "opeartii in valuta", aceasta a fost activata automat deja.
2. Daca nu esti inregistrat in scopuri de TVA, de ce ai trecut TVA de 21% pe factruile emise?
Nu ar fi mai bine sa contactezi un contabil care sa te ajute macar la inceput de drum?
1. Nu mai este nevoie de optiunea "opeartii in valuta", aceasta a fost activata automat deja.
2. Daca nu esti inregistrat in scopuri de TVA, de ce ai trecut TVA de 21% pe factruile emise?
Nu ar fi mai bine sa contactezi un contabil care sa te ajute macar la inceput de drum?