Amortizari
Amortizari
Buna ziua!
As vrea sa schimb durata de amortizare a unui bun pe o perioada mai mica. Am invercat sa o fac manual, dar apoi imi da o eroare si imi calculeaza si in perioada anterioara aceeasi valoare de amortizare lunara.
As vrea sa schimb durata de amortizare a unui bun pe o perioada mai mica. Am invercat sa o fac manual, dar apoi imi da o eroare si imi calculeaza si in perioada anterioara aceeasi valoare de amortizare lunara.
Re: Amortizari
Incadrarea activului fix intr-o anumita clasa, are legatura cu "Catalogul mijloacelor fixe" (este o HG care reglementeaza perioadele de amortizare.
Daca ati ales "eronat" clasa, atunci SAGA va merge pe acea eroare pe care dvs. voluntar ati inregistrat-o!
Modificati clasa (nu inteleg ce ati descoperit intre timp?) si SAGA va proceda asa cum vreti dvs. (tot voluntar)
Daca ati ales "eronat" clasa, atunci SAGA va merge pe acea eroare pe care dvs. voluntar ati inregistrat-o!
Modificati clasa (nu inteleg ce ati descoperit intre timp?) si SAGA va proceda asa cum vreti dvs. (tot voluntar)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
- balazse246
Pentru ilied537
Doar din curizitate, cand ai achizitionat acel mijloc fix?
Doar din curizitate, cand ai achizitionat acel mijloc fix?
Buna ziua! am observat acum, ca la luna iunie saga imi calculeaza amortizare lunara la unele imobilizari amortizate integral. ce pot sa fac in acest caz. multumesc!
- balazse246
Daca s-a finalizat perioada de amortizare setata, atunci nu ar trebui sa faca asa ceva.
La "imobilizari" la acele pozitii ce apare la "dur.ramasa"?
De altfel, folosesti versiune 596?
La "imobilizari" la acele pozitii ce apare la "dur.ramasa"?
De altfel, folosesti versiune 596?
Da, s-a finalizat perioada de amortizare setata. la valoare neamortizata am 0, la durata ramasa, am o, iar la amortizare lunara am suma.
Folosesc versiunea 596.
Am dat mail si la saga si mi-au spus sa stornez si sa corectez valoarea neamortizata si durata ramasa cu0. dar ele sunt deja 0.
Folosesc versiunea 596.
Am dat mail si la saga si mi-au spus sa stornez si sa corectez valoarea neamortizata si durata ramasa cu0. dar ele sunt deja 0.
- balazse246
Atunci incearca sa mergi pe "modific" si sa treci manual zero.
-
kalapism854
Buna ziua,
In luna martie s-a achizitionat un gps pe care l-am trecut in imobilizari. In luna decembrie la inventariere firma si-a dat seama ca ne-a facturat alt model de gps. A emis o factura de stornare a gps-ului si a facturat pe cel corect. O diferenta de 100 de lei.
Nu stiu cum sa inchid amortizarea la primul gps in saga.
M-am gandit ca notele contabile le fac manual. Stornez amortizarea cumulata. Dar in imobilizari cum sa procedez?
Va multumec!
In luna martie s-a achizitionat un gps pe care l-am trecut in imobilizari. In luna decembrie la inventariere firma si-a dat seama ca ne-a facturat alt model de gps. A emis o factura de stornare a gps-ului si a facturat pe cel corect. O diferenta de 100 de lei.
Nu stiu cum sa inchid amortizarea la primul gps in saga.
M-am gandit ca notele contabile le fac manual. Stornez amortizarea cumulata. Dar in imobilizari cum sa procedez?
Va multumec!
Intra pe el in imobilizari > modernizare cu data facturii repuse si scrii explicatiile, nr.fc...
-
kalapism854
Am o achizitie de masina prin BRD Leasing iar pe factura scrie avans. Autoturismul il trec in imobilizari?
Cum sa treci avansul in imobilizari? Trebuie sa ai toata documentatia din care reiese valoarea masinii: contractul de leasing de la banca, procesul-verbal de predare masina...tot.