Diferente calcul cas/cass de 1 leu

marians60

Diferente calcul cas/cass de 1 leu

#1 Mesaj de marians60 »

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie:
La o societate exista angajatul X care are 3 contracte de munca cu acelasi salar de incadrare. La calcul stat de plata exista o diferenta de 1 leu intre cele 3 contracte la retinerea pentru CAS sau pentru CASS.
Exista solutie astfel incat calculul sa fie identic pentru toate contractele ?

exemple
la salar brut de 2872 se calculeaza asa :
contract 1 : cas 718 cass 287
contract 2 : cas 718 cass 287
contract 3 : cas 718 cass 288

la salar brut de 5743 se calculeaza asa :
contract 1 : cas 1436 cass 574
contract 2 : cas 1436 cass 574
contract 3 : cas 1435 cass 575

Multumesc.

herganiec

Re: Diferente calcul cas/cass de 1 leu

#2 Mesaj de herganiec »

diferențele de 1 leu la CAS/CASS între contracte identice sunt aproape sigur cauzate de rotunjirea automată aplicată de SAGA individual pe fiecare contract, nu global pe total angajat. dacă D112 nu are erori lasă așa.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

tomac

Re: Diferente calcul cas/cass de 1 leu

#3 Mesaj de tomac »

În D112 sumele se calculează la venitul cumulat pe cele 3 contracte, nu la nivel de contract. De aceea și-n program se face verificarea dacă suma contribuțiilor calculate la nivel de contract corespunde cu valoarea contribuțiilor calculate la valoarea cumulată a contractelor, iar dacă nu corespunde se aplică diferența la poziția din stat a ultimului contract. De aceea nu există eroare în D112. Dacă s-ar calcula exclusiv la nivel de contract și apoi valoarea cumulată ar fi trecută în D112 ar genera eroare la validare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns