SPV
SPV
Buna ziua,
De ieri nu reusesc sa ma conectez la spv. Imi spune ca firma nu are asociata un cod si imi cere sa generez cod de acces (desi am, ca pana vineri am transmis si semnatura mai este valabila inca 1 an )
Generez cod dar imi spune ca certificatul nu este inrolat in SPV
Ce pot face ?
Multumesc
De ieri nu reusesc sa ma conectez la spv. Imi spune ca firma nu are asociata un cod si imi cere sa generez cod de acces (desi am, ca pana vineri am transmis si semnatura mai este valabila inca 1 an )
Generez cod dar imi spune ca certificatul nu este inrolat in SPV
Ce pot face ?
Multumesc
- balazse246
Re: SPV
Cumva ti-ai reinnoit certificatul de cand ai generat ultimul cod?
Daca da, trebuie sa il reinnoiesti si pe site ANAF, dupa care astepti o zi si generezi un cod nou.
PS. Data viitoare sa postezi o problema intr-un singur loc si o singura data.
Daca da, trebuie sa il reinnoiesti si pe site ANAF, dupa care astepti o zi si generezi un cod nou.
PS. Data viitoare sa postezi o problema intr-un singur loc si o singura data.
Certificatul a fost reinnoit in ianuarie 2025 ptr 2 ani. Vineri am inchis calculatorul si totul a fost ok, ieri imi cerea sa genrez cod
Referitor la postare, am vazut ca am postat initial unde nu trebuia si am dat stergere mesaj si am reposta ca subiect nou, dara vad ca nu l-a stres. Scuze
Referitor la postare, am vazut ca am postat initial unde nu trebuia si am dat stergere mesaj si am reposta ca subiect nou, dara vad ca nu l-a stres. Scuze
- balazse246
Ca si prim pas, actualizeaza programul Saga (chiar daca ai ultima versiune).
Ca si al doilea pas, vezi daca poti sa intrii pe site ANAF in SPV, daca functioneaza, atunci incearca sa reiei procesul de generare cod. Daca nu, inseamna ca ceva nu ii corect cu certificatul.
Sa te asiguri ca la generare cod ai selectat certificatul valid si nu unul expirat.
Ceea ce mai poti incerca este sa scoti tokenul din calculator si sa mergi la "microsoft edge" -> "setari"/"settings" -> faci o cautare dupa "certif" si alege "manage certificates" -> acolo este posibil sa regasesti si certificate vechi (vezi dupa data expirare), daca regasesti atunci acelea trebuiesc sterse (este posibil sa fi folosit certificatul vechi, care nu mai este recunoscut).
Ca si al doilea pas, vezi daca poti sa intrii pe site ANAF in SPV, daca functioneaza, atunci incearca sa reiei procesul de generare cod. Daca nu, inseamna ca ceva nu ii corect cu certificatul.
Sa te asiguri ca la generare cod ai selectat certificatul valid si nu unul expirat.
Ceea ce mai poti incerca este sa scoti tokenul din calculator si sa mergi la "microsoft edge" -> "setari"/"settings" -> faci o cautare dupa "certif" si alege "manage certificates" -> acolo este posibil sa regasesti si certificate vechi (vezi dupa data expirare), daca regasesti atunci acelea trebuiesc sterse (este posibil sa fi folosit certificatul vechi, care nu mai este recunoscut).
De ieri-luni nu mai pot treansmite facturile in e-factura.
SAGA este cu licentele si updateuri la zi.
Cerificat CERTSIGN valabil pe trei ani, 2024-2027.
PC-uri, unul WIN 7, doua cu Win 8.1 si doua cu Win 10.
Pe toate am aceeasi problema.
Firefox-Mozilla vede portalul ANAf, dar cand dau sa intru in SPV imi spune ce nu am card cu semnatura digitala.
Google-Chrome imi permite sa accesez portalul ANAF si sa intrtu in SPV, unde vad recipisele si alte documente cerute.
Deci Firefox nu mai recunoaste tokenul "Safenet" de la Certsign,
Chrome il vede si ma "ajuta" sa accesez ANAF.
Problema ca am facturi netrimise, mi se spune ca nu mai am cont in SPV,
daca dau sa obtin parola aceea de acces imi spune ca nu sunt inscris la ANAF.
Ceva nu se mai "pupa". SAGA si Certsign? Browser cu SAGA si Certsign?
SAGA este cu licentele si updateuri la zi.
Cerificat CERTSIGN valabil pe trei ani, 2024-2027.
PC-uri, unul WIN 7, doua cu Win 8.1 si doua cu Win 10.
Pe toate am aceeasi problema.
Firefox-Mozilla vede portalul ANAf, dar cand dau sa intru in SPV imi spune ce nu am card cu semnatura digitala.
Google-Chrome imi permite sa accesez portalul ANAF si sa intrtu in SPV, unde vad recipisele si alte documente cerute.
Deci Firefox nu mai recunoaste tokenul "Safenet" de la Certsign,
Chrome il vede si ma "ajuta" sa accesez ANAF.
Problema ca am facturi netrimise, mi se spune ca nu mai am cont in SPV,
daca dau sa obtin parola aceea de acces imi spune ca nu sunt inscris la ANAF.
Ceva nu se mai "pupa". SAGA si Certsign? Browser cu SAGA si Certsign?
Nu prea cred ca si in win7 si win8 mai puteti accesa ANAF din chrome sau oricare browser care nu mai este actualizat la zii, mai ales cu certificat digital la logare. Doar win10 mai este partial portita dvs. de scapare. Lasa-ti un nr. de whatsapp in privat, ca nu va pot rezolva pe forum, sunt prea multe situatii de presupus.
- balazse246
Pentru ciucam544
Daca tot ati rezolvat in privat, poate ne spuneti si noua unde a fost buba, cel putin la Windows 10.
Daca tot ati rezolvat in privat, poate ne spuneti si noua unde a fost buba, cel putin la Windows 10.
Eu doar am ajutat cu sugestie, nu am intervenit deloc. Dn. Stroescu a actualizat driverele CertSign (care contin SafeNetAuthenticationClient 10.8 R9) pe windows10 si a reusit sa primeasca acces SPV pentru saga. Probabil pe celelalte pc-uri cu windows mai vechi va folosii codul primit.
Token-ul este de cand cu lupii albi, de la inceputuri -Safenet.
Am intrat pe site la certsign, am ales tokenul, am descarcat drivere, am activat executabilul.
Cand a inceput instalarea a zis ca sterge softurile vechi si s-a instalat.
Am introdus token, am intrat in SAGA (e-factura) si softul SAGA a actionat singur, generand cod,
si mi-a adus facturile emise si netrimise de luni incepand, precum si cele primite.
Mai am cu Transsped de vazut tot pe aceleasi genuri de OS-uri.
BTW- am stat cu cafeaua si tigara in fata PC si el a facut toata treaba.
Concluzia, dupa discutia cu "ciucam544": updateuri la zi. Dimineata, uitati-va dupa updateuri!
P.S.- SPV il puteam accesa, si e-Guvernare doar cu Google Chrome.
Mozilla, Safari, Opera, ma lasau sa accesez portalul dar nu-mi recunosteau semnatura.
Am incercat si cu Tor.
Singurul, Google Chrome.
Pe mine ma durea e-factura!
Am intrat pe site la certsign, am ales tokenul, am descarcat drivere, am activat executabilul.
Cand a inceput instalarea a zis ca sterge softurile vechi si s-a instalat.
Am introdus token, am intrat in SAGA (e-factura) si softul SAGA a actionat singur, generand cod,
si mi-a adus facturile emise si netrimise de luni incepand, precum si cele primite.
Mai am cu Transsped de vazut tot pe aceleasi genuri de OS-uri.
BTW- am stat cu cafeaua si tigara in fata PC si el a facut toata treaba.
Concluzia, dupa discutia cu "ciucam544": updateuri la zi. Dimineata, uitati-va dupa updateuri!
P.S.- SPV il puteam accesa, si e-Guvernare doar cu Google Chrome.
Mozilla, Safari, Opera, ma lasau sa accesez portalul dar nu-mi recunosteau semnatura.
Am incercat si cu Tor.
Singurul, Google Chrome.
Pe mine ma durea e-factura!