NECORELARE DECONT TVA CU SUMA DIN JURNALUL DE CUMPARARI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
boteal480

NECORELARE DECONT TVA CU SUMA DIN JURNALUL DE CUMPARARI

#1 Mesaj de boteal480 »

Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns daca v ati intalnit cu aceasta situatie, adica : in jurnalul de cumparari am o suma, iar in decontul de tva imi apare o suma mai mica decat cea din jurnalul de cumparari, mentiomez ca la jurnalul de vanzari imi apare suma corecta si in decont, problema este ca imi influenteaza plata tva ului(adica imi dedec mai putin tva decat ar fi corect) si automat platesc mai mult tva.Am verificat jurnalele, le am adunat chiar si manual sa vad unde ar putea fi o greseala, dar totusi ceva nu se duce in decont si nu stiu ce ar putea fi.

balazse246

Re: NECORELARE DECONT TVA CU SUMA DIN JURNALUL DE CUMPARARI

#2 Mesaj de balazse246 »

Nu cumva ai pozitii la care ai optat sa deduci doar 50% sau chiar deloc TVA (ex: combustibil)?

boteal480

#3 Mesaj de boteal480 »

si unde as putea sa vad daca am aceasta optiune? eu am listat fisa contului 6022 si acolo imi apar doar cateva cu 50%, dar diferenta mea este mare intre decont si jurnal, in valoare de 25500 lei

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Atunci vezi ce iti apare in fisa contul 4426 pe credit.
Mai trebuie sa iei in calcul si TVA neexigibil, unde TVA devine deductibil doar la plata facturii.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Vedeți că în decont există TVA deductibil, dar de dedus se deduce suma de la TVA efectiv dedus. Acesta din urmă este acel TVA ce este influențat de pierderea dreptului de deducere a unei părți din TVA deductibil. Partea ce-și pierde dreptul de deducere nu se vede în jurnalul de cumpărări, doar în fișa contului 4426. Puteți obține separat jurnal de TVA pentru acele achiziții la care s-a limitat parțial sau total dreptul de deducere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns