REGES ONLINE

Scrie răspuns
pomparaus

Re: REGES ONLINE

#136 Mesaj de pomparaus »

Eu nu am inteles ca salariata are semnatura digitala pentru acea firma.

stroescud

#137 Mesaj de stroescud »

pomparaus scrie: ↑Mie Noi 05, 2025 5:07 pm Eu nu am inteles ca salariata are semnatura digitala pentru acea firma.
Am pus pasii pentru ambele variante.
Trebuie sa fi angajat si trebuie imputernicire notariala si in plus semnatura sa fie inscrisa la ANAF.
(chiar daca nu este pentru firma respectiva).
Spun asta din sursa sigura-ITM.

aurel211252

#138 Mesaj de aurel211252 »

Adevarat stroescud...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

costanc757

#139 Mesaj de costanc757 »

pomparaus scrie: ↑Mie Noi 05, 2025 1:15 pm Nu atasezi nimic, pt.ca tu obtii cont cu semnatura electronica ca salariat si deja esti delegata ca salariat de angajator.
Va multumesc. Din postarile altor colegi asa am inteles si eu ca ar trebui sa atasez si ceva documente semnate digital, dar nu stiam exact care sunt acestea. Am citit de la colegi ca merge si cu o imputernicire simpla facuta de administrator fara a fi necesara imputernicirea notariala.
stoescud , semnatura digitala este inscrisa la ANAF. Cu ea depun declaratii luna de luna.

stroescud

#140 Mesaj de stroescud »

Modalitatea delegarii incumba sa fi angajat la firma respectiva,
totusi ministerul muncii "recomanda":
Citez din comunicatul Ministerului din 5 septembrie 2025:
"Totodată, având în vedere faptul că sistemul informatic REVISAL nu va mai fi disponibil începând cu data de 31.12.2025, pentru a evita eventualele dificultăți ulterioare, recomandăm înrolarea în REGES-ONLINE și angajatorilor care la data de 31 decembrie 2025 nu mai au salariați activi."

costanc757

#141 Mesaj de costanc757 »

Pana la urma trebuie neaparat imputernicire notariala sau merge si cu una simpla facuta de catre administrator?

lingurariuz528

#142 Mesaj de lingurariuz528 »

Buna ziua !
Sunt angajata ca si contabil la o firma .Administratorul unic, este plecat in KOREEA pentru o perioada mai mare de timp. nu are semnatura digitala si imi spune ca este imposibil sa imi trimita de acolo imputernicire. . Ce solutie as putea gasi sa ma inrolez in Regesn On line, am semnatura digitala si am si o decizie interna din 2011 de operare in revisal. oarec pe baza acestor documente ma pot inrola, a mai incercat cineva ? Sau ce solutie este pentru astfel de cazuri, banuiesc ca nu sunyt singura.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

stroescud

#143 Mesaj de stroescud »

lingurariuz528 scrie: ↑Mar Noi 18, 2025 1:14 pm Buna ziua !
Sunt angajata ca si contabil la o firma .Administratorul unic, este plecat in KOREEA pentru o perioada mai mare de timp. nu are semnatura digitala si imi spune ca este imposibil sa imi trimita de acolo imputernicire. . Ce solutie as putea gasi sa ma inrolez in Regesn On line, am semnatura digitala si am si o decizie interna din 2011 de operare in revisal. oarec pe baza acestor documente ma pot inrola, a mai incercat cineva ? Sau ce solutie este pentru astfel de cazuri, banuiesc ca nu sunyt singura.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Korea de sud sau Corea de nord?
Daca acolo unde este, exista un consulat, va poate trimite imputernicire.
Incercati mai intai cu acea imputernicire/decizie interna, s-ar putea sa mearga, avand semnatura pentru firma inregistrata la ANAF,
si pentru depunere declaratii.

balazse246

#144 Mesaj de balazse246 »

Pentru lingurariuz528
Si de ce nu se inregistreaza in ROeID si de acolo iti face delegare.

titovv540

#145 Mesaj de titovv540 »

Buna ziua,
Am citit ce s-a discutat aici si totusi nu-mi este clar daca inregistrarea calitatii de imputernicit legal - al contabilului (de exemplu), da automat dreptul de operare in Reges. Inteleg ca imputernicitul legal este o calitate similara cu a reprezentantului legal si ca, potrivit Ordinului 1.107/2025, oricare din acestia ar trebui sa "delege" persoana care opereaza in registru ?
In cazul unui ONG - angajat cu CIM in functia contabil :
1. presedintele - reprezentant legal - poate, prin contul propriu, sa ma delege pentru operare in registru, pe baza deciziei interne pt desemnare salariat, iar eu din contul meu si accesez registrul pt care am delegare
2. presedintele - reprezentant legal, care nu are un cont propriu, imi face imputernicire prin notar mie, contabilului, sa activez/accesez registrul - in calitate de imputernicit legal - si totodata, in baza deciziei interne, eu ma autodeleg ca salariat pt operare ? :roll:
Va rog, o parere ?

ciucam544

#146 Mesaj de ciucam544 »

titovv540 scrie: ↑Joi Noi 20, 2025 10:46 amreprezentant legal, care nu are un cont propriu
Angajatorii au obligația să se înregistreze în REGES-Online (HG 295/2025) deci automat prin reprezentantul legal.
In mediul digital, imputernicirea isi pierde sensul de prezenta fizica.
Orice persoana juridica angajatoare este obligata sa aiba cont in REGES-Online prin reprezentantul legal persoana fizica.
REGES-Online obligă reprezentantul legal să se identifice digital pentru a activa contul societății și pentru a putea adăuga alți împuterniciți.
Accesul nu poate fi acordat direct unei alte persoane juridice, ci doar unor persoane fizice nominalizate, cu drepturi clar definite.
Societatea (CUI/CIF) are obligatoriu un reprezentant legal (administrator, director etc.), identificat prin CNP.
Împuterniciți legali pot fi adăugați opțional, dar tot ca persoane fizice cu CNP, nu ca alte persoane juridice.
Nu se pot împuternici direct alte firme (CUI/CIF), accesul se acordă doar persoanelor fizice nominalizate.
Reprezentantul legal are acces complet și implicit dreptul de administrare.
Împuterniciții pot primi acces, dar trebuie specificat nivelul de drepturi:
- doar operare (introducere/modificare date salariați),
- drept de administrare (adică pot da mai departe acces altor persoane fizice).

Sistemul nu presupune automat că un împuternicit poate delega mai departe; acest drept trebuie explicit acordat.

titovv540

#147 Mesaj de titovv540 »

Multumesc pentru raspuns !
stroescud scrie: ↑Dum Sep 28, 2025 8:35 am 1- M-am inscris ca persoana, posesor de semnatura digitala, am ales imputernicit legal
2 - Firmele care au vrut sa mai colaboreze cu mine mi-au dat:
a- impternicire notariala sa-i reprezint la REGES,
b- cerificatul de la Registrul comertului si Actul constitutiv al firmei.
3 - toate aceste acte, le-am scanat si le-am semnat cu semnatura mea si le-am anexat
la cerere, ca imputernicit legal pentru a inscrie firmele in REGES.
4 - Mentionez ca sunt angajat la acele firme cu CIM partial 8 ore/luna la fiecare firma.
Dupa cate am vazut, nu este limita de numar de firme pentru care poti lucra in REGES,
ca imputernicit legal si angajat in firma cu CIM.
Eu asa am facut si am reusit fara probleme.
Din acesti pasi inteleg ca activarea contului societatilor nu s-a facut prin reprezentantul legal, ci prin imputernicitul legal, in calitate de salariat, care va accesa si opera registru, inteleg bine ?

aurel211252

#148 Mesaj de aurel211252 »

Buna.La noi, Admin.nu au semnatura digitala ...Insa contabilul are, el angajat la firmele respective,cu ajutorul imputernicirii notariale(am discutat cu cei de la IT Maramures)si cu restul actelor in copie(fiecare act semnat digital) a putut obtine activarea contului Reges O. ...Cu ajutorul lui stroescud (l-am ascultat)am putut face demersurile necesare...

ciucam544

#149 Mesaj de ciucam544 »

Da intelegeti bine. Dar cred ca Dn.-ul Stroescu nu cunoaste toate detaliile. Poate personalul de la Reges sau ITM sau alta autoritate, a completat restul datelor de la dosare, legat de persoanele juridice angajatoare si reprezentantii lor legali.
Daca Dn.-ul Stroescu iese din sistem si isi inchide contul Reges-Online, acele persoane juridice angajatoare care nu cunosc si nu au datele de identificare ale Dn.-lui Stroescu nu-si mai pot accesa contul Reges-Online? Binenteles ca nu.
Fiecare angajator trebuie sa aiba reprezentat legal printr-o persoana fizica cu CNP si care are cont in Reges-Online cu mail unic si CNP, indiferent daca acea persoana fizica are sau nu are certificat digital, token, Roeid etc.

aurel211252

#150 Mesaj de aurel211252 »

Eu le-am spus Admin. ,insa ei sunt preocupati de intereselor(profit...)in afaceri...Ma gandesc ca legiuitorul a cautat o"usita", cu acel act notarial...Ei nu si-au dat interesul, de a crea cont ROeID (ma gandesc ca e prea complicat pentru ei ,va dati seama ca preconizau a apela la nepoti,verisori)...Deocamdata ei, s-au exprimat "deschis" ca pe 31.12.a.c. expira termenul cu Revisal-ul si le e frica de amenzi...Cu timpul, voi mai incerca "o munca"de lamurire cu ei (ma refer la Admin.) sa vedem ce va iesi...
Ultima oară modificat Vin Noi 21, 2025 10:57 am de către aurel211252, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns