Si eu sunt la fel un simplu utilizator ca si tine, doar am incercat sa explic ce am gasit eu, si ca nu neaparat trebuie sa ne panicam.
ecranul "Export date" va fi eliminat in versiunea urmatoare
- balazse246
Re: ecranul "Export date" va fi eliminat in versiunea urmatoare
Pentru dumitrachev188
Si eu sunt la fel un simplu utilizator ca si tine, doar am incercat sa explic ce am gasit eu, si ca nu neaparat trebuie sa ne panicam.
Buna ziua!
Din ce am inteles din manual, se vor putea importa doar fisierele xml. Am incercat generare xml la iesiri, l-am redenumit dupa exemplul din manual si nu mi-l preia la import fisiere xml la meniul import. Am reusit sa import doar o factura si nici aia corecta ca mi-o pune in ecranul intrari (desi are codul fiscal al firmei in denumire). Nu inteleg cum ar trebui sa fac. Tutorial nu am gasit.Daca d-voastra ati gasit vreo solutie, va rog mult sa ma luminati si pe mine. Incerc sa gasesc o varianta intermediara pana la migrarea in sagaweb. Multumesc mult!
Din ce am inteles din manual, se vor putea importa doar fisierele xml. Am incercat generare xml la iesiri, l-am redenumit dupa exemplul din manual si nu mi-l preia la import fisiere xml la meniul import. Am reusit sa import doar o factura si nici aia corecta ca mi-o pune in ecranul intrari (desi are codul fiscal al firmei in denumire). Nu inteleg cum ar trebui sa fac. Tutorial nu am gasit.Daca d-voastra ati gasit vreo solutie, va rog mult sa ma luminati si pe mine. Incerc sa gasesc o varianta intermediara pana la migrarea in sagaweb. Multumesc mult!
Daca nu ati observat, cand exportati XML-ul are titlul formatului si structurii VisualFoxPro <VFPData>
Poate pentru unii utilizatori observatia din manual este prea vaga. Adaug eu sublinierea unui mic detaliu.
"Operarea în aceeasi baza de date, de pe mai multe calculatoare, se va putea realiza prin sistemul client-server sau prin Saga WEB, importul nemaifiind necesar.
Importul din fișiere XML va putea fi în continuare utilizat DACA SUNT STRUCTURATE CORESPUNZATOR dupa cum urmeaza.
Structura fisierelor de tip XML: ...."
Concluzia: ca momentan, Exportul XML din saga nu este compatibil cu Iportul XML in saga.
Si informarea/discutiile/samd pe subiectul acesta dateaza din 13 decembrie 2024 de cand toti clientii la acea data au primit un mail cu intentiile saga.
Poate pentru unii utilizatori observatia din manual este prea vaga. Adaug eu sublinierea unui mic detaliu.
"Operarea în aceeasi baza de date, de pe mai multe calculatoare, se va putea realiza prin sistemul client-server sau prin Saga WEB, importul nemaifiind necesar.
Importul din fișiere XML va putea fi în continuare utilizat DACA SUNT STRUCTURATE CORESPUNZATOR dupa cum urmeaza.
Structura fisierelor de tip XML: ...."
Concluzia: ca momentan, Exportul XML din saga nu este compatibil cu Iportul XML in saga.
Si informarea/discutiile/samd pe subiectul acesta dateaza din 13 decembrie 2024 de cand toti clientii la acea data au primit un mail cu intentiile saga.
-
gheorghei642
Notificare prin e-mail Saga catre clienti 13.12.2024.
................................
4. Modificări cu privire la importuri
În contextul în care accesul la baza de date este posibil de pe orice calculator cu net, nu se mai justifica importul de date din arhive, deci acesta va fi eliminat în cursul anului următor. Acest tip de import este o ramasiță perimată a programului, sursă a nenumarate probleme. De asemenea, va fi eliminat și importul din fisiere DBF.
................................
4. Modificări cu privire la importuri
În contextul în care accesul la baza de date este posibil de pe orice calculator cu net, nu se mai justifica importul de date din arhive, deci acesta va fi eliminat în cursul anului următor. Acest tip de import este o ramasiță perimată a programului, sursă a nenumarate probleme. De asemenea, va fi eliminat și importul din fisiere DBF.
Am scris la Saga si mi s-a raspuns ca pot sa export din ecranul de Iesiri. Am incercat, am exportat in XLS, XML, DBF, dar pare ca imi exporta numai antetul facturilor, nu si articolele din facturi. Ce fac gresit?
In prezent, eu export din ecranul Export date astfel: un fisier Clienti si un fisier Iesiri din perioada dorita (DBF). Pe celalalt computer, import in Saga in ecranul Import date mai intai fisierul Clienti si apoi fisierul Iesiri. Mi le importa corect si-mi recunoaste codurile articolelor (sunt gestiuni cantitativ-valorice) asa ca nu trebuie sa fac decat o verificare vizuala a conturilor contabile si sa validez acele facturi.
Imi ofera exportul din ecranul Iesiri aceeasi functionalitate?
In prezent, eu export din ecranul Export date astfel: un fisier Clienti si un fisier Iesiri din perioada dorita (DBF). Pe celalalt computer, import in Saga in ecranul Import date mai intai fisierul Clienti si apoi fisierul Iesiri. Mi le importa corect si-mi recunoaste codurile articolelor (sunt gestiuni cantitativ-valorice) asa ca nu trebuie sa fac decat o verificare vizuala a conturilor contabile si sa validez acele facturi.
Imi ofera exportul din ecranul Iesiri aceeasi functionalitate?
Ultima oară modificat Lun Noi 10, 2025 8:58 am de către savua735, modificat 1 dată în total.
Primul raspuns de la Saga asta mi-a zis: sa leg computerul de pe care export (computerul clientului meu) la computerul pe care import (computerul meu) prin internet folosind un VPN. Dar eu nu vreau sa dau acces clientului la baza mea de date. Prefer ca el sa lucreze pe baza lui de date si eu pe baza mea de date ca sa nu strice ceva din greseala. Plus ca, daca as face computerul meu server, trebuie sa-l tin deschis permanent in timpul orelor de lucru ale clientului meu. Poate asta merge la firme mai mari de contabilitate care au computer server dedicat, dar eu am o firma mica si lucrez acasa, mai vin, mai plec, nu vad rostul sa las computerul deschis. Tin o conexiune deschisa tot timpul cand eu nu am nevoie decat o data pe zi sau o data pe saptamana sa fac acest schimb de informatii intre bazele de date.gheorghei642 scrie: ↑Dum Noi 09, 2025 5:23 pm Notificare prin e-mail Saga catre clienti 13.12.2024.
În contextul în care accesul la baza de date este posibil de pe orice calculator cu net, va fi eliminat importul din fisiere DBF.
Solutia cu export din intrari/iesiri este doar "in caz de forta majora" si e per inregistrare. Adica aveti export la toate intrarile/iesirile (mai mult pentru evidenta nu si pt. a importa la loc in saga) iar in partea de jos doar la factura curenta selectata exista la fel export la toate rubricile din factura.
Metoda cu care lucrati dvs. este invechita si asta vrea saga sa se elimine. Implementarea corecta este sa migrati baza de date in sagaweb unde si clientul dvs. si dvs. lucrati in paralel. Acolo tot timpul aveti acces in baza la orice ora si backup-uri zilnice. Daca clientul "strica" ceva restaurati din salvarile automate sau limitati accesul doar unde trebuie sa opereze.
Acum mai toata munca o face anaf care transmite automat facturile prin SPV si softurile de vanzare (cum e Marketline) care genereaza facturi cu cantitati mari de articole, totul automat. De aici si redundanta operarii exporturilor si importurilor.
PS: Daca doriti fiscalizarea sa o faceti local pe PC-ul dvs. puteti restaura din arhiva automata din sagaweb oricand local pe PC. Deci in sagaweb se opereaza activitatea economica si apoi dvs. descarcati o salvare si restaurati intr-o baza locala unde faceti restul operatiilor.
Metoda cu care lucrati dvs. este invechita si asta vrea saga sa se elimine. Implementarea corecta este sa migrati baza de date in sagaweb unde si clientul dvs. si dvs. lucrati in paralel. Acolo tot timpul aveti acces in baza la orice ora si backup-uri zilnice. Daca clientul "strica" ceva restaurati din salvarile automate sau limitati accesul doar unde trebuie sa opereze.
Acum mai toata munca o face anaf care transmite automat facturile prin SPV si softurile de vanzare (cum e Marketline) care genereaza facturi cu cantitati mari de articole, totul automat. De aici si redundanta operarii exporturilor si importurilor.
PS: Daca doriti fiscalizarea sa o faceti local pe PC-ul dvs. puteti restaura din arhiva automata din sagaweb oricand local pe PC. Deci in sagaweb se opereaza activitatea economica si apoi dvs. descarcati o salvare si restaurati intr-o baza locala unde faceti restul operatiilor.
Am aflat ca trebuie sa bifez "+ detalii" cand export daca vreau sa exporte si articolele.
Nu am migrat inca in Saga WEB, nu am simtit nevoia. Prefer sa am eu grija de baza de date. Daca pun baza de date in cloud mi se pare expusa. Cei de la Saga nu au facut nicio comunicare in care sa explice solutiile de securitate folosite pentru a proteja datele noastre in cloud. Daca intra un hacker si pune ici-colo un zero in plus, eu dau impozite mai mari clientilor decat e corect si-mi pierd clientii. Stiu, mi-au mai spus si altii ca sunt paranoic.
Nu am migrat inca in Saga WEB, nu am simtit nevoia. Prefer sa am eu grija de baza de date. Daca pun baza de date in cloud mi se pare expusa. Cei de la Saga nu au facut nicio comunicare in care sa explice solutiile de securitate folosite pentru a proteja datele noastre in cloud. Daca intra un hacker si pune ici-colo un zero in plus, eu dau impozite mai mari clientilor decat e corect si-mi pierd clientii. Stiu, mi-au mai spus si altii ca sunt paranoic.
Am incercat, la indrumarea celor de la Saga, am testat butoanele de export si import, dar nu functioneaza la fel ca ecranul Export date, e mai greoi, pierzi mai mult timp...
Ei zic ca unii dintre noi sunt prosti si-si strica bazele de date cand fac importul si de aceea vor sa renunte la functionalitatea asta.
Drumul spre iad e pavat cu intentii bune.
Da, daca noi avem toata raspunderea pentru conta, rog SAGA sa ramanem prosti, sa ne stricam baza de date... etc, dar raspunderea tot a noastra e.
-
crisanl448
Buna ziua,
am tot citit postarile dvs. si efectiv eu nu inteleg cum sa-mi rezolv problema mea.....clientul are doar Saga stocuri cu sute de receptii lunar pe care le importam in baza mea de date prin butonul Import. Folosesc vers. 597 deocamdata si desi acolo scrie ca incepand cu versiunea urmatoare butonul nu va mai fi functionabil, am remarcat ca nici acum nu functioneaza, in acesta versiune, astfel ca pentru noiembrie nu am putut realiza importul. Aparent, se incearca un import, apoi la final apar niste mesaje de eroare si nu se intampla nimic. De cand tt scriu la Saga si efectiv nimeni nu ma poate lamuri cu ce am de facut...deci, momentan, eu am baza de date completa pana la octombrie inclusiv, iar clientul receptiile si iesirile la zi.....efectiv, doresc sa realizez o compilare a bazelor de date, sa am una corecta si completa si nu reusesc. Clientul a migrat in web deja, crezand ca de acolo e problema, eu sunt in cloud si nu pot nicium sa mai import datele. Nici ca se putea mai rau.....nici nu stiu cum sa procedez: sa ma apuc de inregistrat facturile clientului in baza mea de date, dar problema este ca sunt sute si cu multe articole pe o factura, iar la iesiri la fel, Z-urile sunt generate automat de la casa de marcat si lucreaza cantitativ-valoric...sau sa merg pe baza lui de date si sa pun cumva balanta mea, dar asa e mai complicat ....am mai scris la Saga, astept sa vad ce mai zic si ei. Dvs. ati reusit, aveti vreo idee ce as putea sa fac?
Multumesc!
am tot citit postarile dvs. si efectiv eu nu inteleg cum sa-mi rezolv problema mea.....clientul are doar Saga stocuri cu sute de receptii lunar pe care le importam in baza mea de date prin butonul Import. Folosesc vers. 597 deocamdata si desi acolo scrie ca incepand cu versiunea urmatoare butonul nu va mai fi functionabil, am remarcat ca nici acum nu functioneaza, in acesta versiune, astfel ca pentru noiembrie nu am putut realiza importul. Aparent, se incearca un import, apoi la final apar niste mesaje de eroare si nu se intampla nimic. De cand tt scriu la Saga si efectiv nimeni nu ma poate lamuri cu ce am de facut...deci, momentan, eu am baza de date completa pana la octombrie inclusiv, iar clientul receptiile si iesirile la zi.....efectiv, doresc sa realizez o compilare a bazelor de date, sa am una corecta si completa si nu reusesc. Clientul a migrat in web deja, crezand ca de acolo e problema, eu sunt in cloud si nu pot nicium sa mai import datele. Nici ca se putea mai rau.....nici nu stiu cum sa procedez: sa ma apuc de inregistrat facturile clientului in baza mea de date, dar problema este ca sunt sute si cu multe articole pe o factura, iar la iesiri la fel, Z-urile sunt generate automat de la casa de marcat si lucreaza cantitativ-valoric...sau sa merg pe baza lui de date si sa pun cumva balanta mea, dar asa e mai complicat ....am mai scris la Saga, astept sa vad ce mai zic si ei. Dvs. ati reusit, aveti vreo idee ce as putea sa fac?
Multumesc!
-
tobosv790
Pentru @crisanl448: Eu pana acum aveam exact aceeasi situatie. Am migrat in saga web. DAR la 597 mai merge importul. Dupa realizarea acestuia (a importului din arhiva generata de saga la clientul meu) IGNOR mesajele de eroare (alea cu 'identificatorii...etc..). Ies din program si intru din nou. Abia dupa aceea merg la "articole contabile" si vad ca s-a efectuat deja importul. Incercati si asa pentru a intregi baza de date inainte de migrarea in web (care nu poate fi evitata din pacate).
Pai daca folositi baze diferite normal ca nu merge. Folositi aceeasi baza de date. Ori cea din licenta dvs. ori cea din licenta clientului dvs. Unul dintre dvs. trebuie sa aiba credentialele de conectare la celalalt. De preferat pe baza dvs. din cloud sau web (ca e acelasi lucru) creeati un utilizator pt. clientul dvs. un email. Si clientul dvs. primeste instiintare sa-si seteze parola. Apoi se logheaza si intra in baza centralizata de dvs.crisanl448 scrie: ↑Vin Ian 02, 2026 4:38 pm....efectiv, doresc sa realizez o compilare a bazelor de date, sa am una corecta si completa si nu reusesc. Clientul a migrat in web deja, crezand ca de acolo e problema, eu sunt in cloud si nu pot nicium sa mai import datele.
Daca tot e complicat la inceput lasati in privat un numar de whatsapp si va caut cand am timp sa va lamuresc absolut toate detaliile.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Deci, eu am baza de date a clientului si dinaintea migrarii lui in web, ca a migrat in decembrie pe la mijlocul lunii, am si baza lui de date de acum, dupa migrarea in web ca a continuat sa inregistreze apoi in web. Insa, am incercat sa import datele din ambele variante si tot nu functioneaza. Cand import din baza anterioara primesc mesaje de eroare pe care le ignor, ma scoate automat din Saga si cand reintru constat ca nu s-a realizat deloc importul, iar cand vreau sa import din versiunea web primesc mesajul ca sunt versiuni diferite si nu ma lasa. Nu pot folosi baza clientului, deoarece el are doar receptiile si iesirile. Trebuie cumva ca sa import datele lui pe noiembrie si decembrie in baza mea si apoi aceasta baza completa sa o urcam in web. Aici nu stiu cum sa fac...
Dvs. nu intelegeti ca nu se mai importa nimic din saga. Se lucreaza direct in baza centralizata. Importurile sunt doar cu date din aplicatii terte, compatibile.