noutati versiuni

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
Scrie răspuns
nitulescur

Re: noutati versiuni

#661 Mesaj de nitulescur »

Se descarca versiunea , dar ramane blocata . nu pot intra in program

manuelav

#662 Mesaj de manuelav »

Posibil sa fie de la antivirus.
Faci actualizare manuala/reinstalare cu descarcare kit instalare, cum zice colegul
https://www.sagasoft.ro/saga-c.php
ciucam544 scrie: Joi Noi 13, 2025 7:02 pm Daca nu puteti face strict actualizarea, descarcati kitul complet grauit si instalati peste folderul curent in care se afla saga. Daca exista mesaje de confirmare sau atentionare de securitate, dati acces la setup si la program sa se poata instala.

tomac

#663 Mesaj de tomac »

Nu ar trebui să fie probleme cu vreun antivirus, kitul de instalare fiind semnat digital.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

manuelav

#664 Mesaj de manuelav »

La obiect, despre noutati SAGA :
Din pacate se pare ca SAGA insista sa ne bage cu forta in programul WEB.
Chiar daca s-a pastrat importul dbf, acum ne vor obliga sa migram in SAGA Web pentru ca suportul oferit SAGA clasic va deveni limitat. Cum ei s-au exprimat in mailerul de final de an "Programele desktop vor fi actualizate în continuare, dar nu vor mai primi functionalitati noi, cu excepția celor aflate deja în lucru."

Cei care nu au acces la internet permanent, carora le pica internetul sau cei care merg la sfarsit de saptamana in zone fara internet, ce fac?

ionpaturca

#665 Mesaj de ionpaturca »

Isi iau internet de la Elon Musk?

stroescud

#666 Mesaj de stroescud »

""Cei care nu au acces la internet permanent, carora le pica internetul sau cei care merg la sfarsit de saptamana in zone fara internet, ce fac?""
Vom face ca pensionarii care vor fi obligati sa primeasca pensia pe card, fara a avea la indemana bancomate sau magazine cu POS!
Daca pica netul cum mai lucram?
Parca nu era de ajuns cat ne f... organizatiille guvernamentale cu blocajele din aplicatii si cu firmele care asigura internetul, cu intreruoperi..
SAGA, revin-o-ti!

ciucam544

#667 Mesaj de ciucam544 »

Imagine
Va bate internetul cu toate liniutele. Doamne'ajuta!

mateia645

#668 Mesaj de mateia645 »

Poate ca ar trebui facuta o sectiune noua despre informarea SAGA de astazi 07.12.2025.
Se vor modifica termenii și condițiile licenței în sensul eliminării posibilității utilizării programelor de pe mașinii virtuale sau prin RDP, din nevoia de a igieniza zona de licentiere si de a elimina alternativele bizare la SAGA WEB. Acest mod de utilizare al programelor desktop va mai fi tolerat o perioadă, fiind blocat în a doua parte a anului următor.
Cata vreme cumparatorul detine licenta achizitionala legal nu inteleg de ce ii este interzisa utilizarea aplicatiei intr-o masina virtuala? Datorita problemelor din Windows 11 si sfarsitul suportului pentru Windows 10 tot mai mult aud in jurul meu Zorin, Linux Mint. Pentru utilizatorii medii, care nu ruleaza programe Adobe, Autodesk, Microsoft Office si altele dedicate mediului Windows, Linux ofera o experienta extraordinara. De 31 de ani utilizez Linux in activitati persoanale si de serviciu si foarte rar mai utilizez Windows. "Igienizare" de care vorbeste SAGA mi se pare exagerata. Pentru ca nu mai am desktop Windows pe laptop, am folosit Windows 7 instalat in (KVM + QEMU), unde SAGA Stocuri isi face numarul de aproape 1 an. Decizia SAGA pe mine ma va afecta si ma obliga sa fac dual boot insa cu inca un SSD, ca nu vreau sa pun Windows pe acelasi NVMe.
Începând cu 06.12.2025 se cumulează licențele de contabilitate și stocuri pentru programele SAGA C si SAGA PS, deci va putea fi achiziționată doar varianta integrată. Procesul de cumulare va afecta și licențele existente în sensul că persoanele care au licență doar pentru contabilitate sau doar pentru stocuri vor primi licența integrată.
In sfarsit, si-a dat seama si SAGA ca era o problema cu furnizarea separata a modulelor. Am ramas cu o mare dezamagire pe tema asta si mi-am spus povestea intr-o postare. Din pacate, SAGA a incercat sa ma prosteasca la propriu, afirmand ca Stocuri nu are nevoie de Inchidere de Luna, ca functionaza cum trebuie. Am avut un schimb de email-uri cu argumente la care am primit justificari penibile. Decat sa faca eschive mai bine spuneau ca nu au timp sa ia dintr-un modul ceva si sa duca in celalalt, daca eram in locul lor ofeream un discount la achizitie si rezolvam elegant problema. Nu pierdeam nimic pentru ca stiam ca nu va folosi contabilitatea cata vreme programul era stric pentru stocuri. In fine, fiecare isi face afacerea cum crede de cuviinta.
După un parcurs de mai bine de 6 ani, SAGA WEB a ajuns la finalul etapei de implementare și devine aplicația principala a companiei, împreună cu sateliții SAGA Facturare și factura.ro
Ce pot sa spun? Felicitari! Insa sa duci datele a zeci sau poate sute de mii de societati la distanta nu este tocmai in regula. In primul rand confidentialitatea datelor nu este asigurata, GDPR, bag de seama ca SAGA nu are niciun contract pentru procesarea datelor furnizate de contabili. Inteleg ca este minunat sa te conectezi la distanta, insa faci utilizatorul sa depinda de o conexiune si de fiabilitatea sistemelor tale. Daca una sau amandoua nu functioneaza cum trebuie, atunci avem o problema majora. Faptul ca muta totul in cloud-ul lor este de inteles, vor sa faca maxim de bani cu licente per societate, cu interzicerea masinilor virtuale. Ramane de vazut daca vor si reusi, probabil ca acum au ajuns la un nivel unde cei care s-au invatat cu programul vor accepta orice, dar asta nu inseamna ca nu vor cauta alternative.

stroescud

#669 Mesaj de stroescud »

@mateia:
citez: ""Ramane de vazut daca vor si reusi, probabil ca acum au ajuns la un nivel unde cei care s-au invatat cu programul vor accepta orice, dar asta nu inseamna ca nu vor cauta alternative.""
Deja s-a inceput aceasta cautare si sunt alternative.
Asta trebuie sa inteleaga "SAGA"!

mateia645

#670 Mesaj de mateia645 »

@stroescud - Cand am sesizat problemele din modulul Stocuri, ca sunt necesare modificari, mi s-a recomandat sa cumpar modul Contabilitate. Etic vorbind, nu mi s-a parut o solutie potrivita, cata vreme ca vanzator nu informezi corect care sunt limitarile produsului. Sper ca daca vor sa faca totul Web sa-si asume si responsabilitati, sa fie usor de dat in judecata pentru prejudiciile aduse. Cata vreme datele sunt la ei oricand le pot corupe si apoi sa ceara bani de reparatie in regim de urgenta. O declaratie de conformitate, obligatie contractuala, in Romania nu prea valoreaza nimic, in conditiile in care dureaza undeva la 2 - 3 ani in cel mai fericit caz. Nu am analizat alternative inca, insa cu siguranta competitorii ar fi fraieri sa nu profite si sa preia o felie cat mai mare din clientela SAGA.

ciucam544

#671 Mesaj de ciucam544 »

mateia645 scrie: Dum Dec 07, 2025 3:13 pmNu am analizat alternative inca, insa cu siguranta competitorii ar fi fraieri sa nu profite si sa preia o felie cat mai mare din clientela SAGA.
Poate ca asta inseamna acea "igenizare". Dati exemple concrete de servicii/preturi sau companii, daca tot se face aluzie.

mateia645

#672 Mesaj de mateia645 »

ciucam544 scrie: Dum Dec 07, 2025 3:36 pm Poate ca asta inseamna acea "igenizare". Dati exemple concrete de servicii/preturi sau companii, daca tot se face aluzie.
Ati omis sa detaliati ce inseamna in opinia dumneavoastra "igenizare".

Nu vad de ce imi solicitati sa va dau exemple, atentie, concrete, din moment ce am precizat in clar ca "Nu am analizat alternative inca".

micleac890

#673 Mesaj de micleac890 »

Lucrez cu cloud de vreo 15 ani. După două erori am ajuns la concluzia că salvarea informației pe sistemele proprii e sfântă. Este informația mea, stă pe calculatorul meu. Cu back-up pe alte două dispozitive. Pentru un client am folosit o soluție contabilă exclusiv pe internet. O mizerie. Viteza de lucru de 4-5 ori mai mică. Îmi calculez timpul de operare la nivel de zecimi de secundă. Într-o lună diferențele pot fi de ore bune. Deja de când s-a trecut la platforma firebird, mi-a crescut timpul de operare. Când văd mesaj cu ”Conectare la baza de date Firebird” și stă și se gândește două secunde, mă ia cu draci. Pe PC cu procesor cu 16 nuclee, 128 GB RAM și stocare pe NVME Samsung 990 EVO. Dacă se va trrece la licență exclusiv Saga Web, cel mai probabil drumurile noastre se vor desparte. Mai bine îmi angajaez firmă de programare să-mi facă soluția locală asupra căreia să am control total.

paturcai

#674 Mesaj de paturcai »

Putem opera in continuare pe PC-uri.
Linistiti-va!
Aveti aici explicatiile dupa care tanjiti (si eu printre dumneavoastra): https://www.sagasoftware.ro/saga-web-factura-ro-noutatile-anului-2026/
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

manuelav

#675 Mesaj de manuelav »

Scrie clar că nu se vor implementa funcționalități noi, nu că cele existente nu se vor actualiza pentru a corespunde cerințelor.
Tu ce intelegi din aceasta exprimare, care e lasata asa putin neexplicata in textul recomandat de tine?
Functionalitati noi nu va mai primi decat SAGA Web. Saga Desktop va ramane de caruta... ca nu aduce suficienti bani?
Ultima oară modificat Lun Dec 08, 2025 11:06 am de către manuelav, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns