Buna seara! Sunt incepatoare in utilizarea programului Saga si am o situatie pe care nu o pot rezolva. Am o firma cu tva la incasare care se aprovizioneaza de la Dedeman cu diverse materiale. Plateste imediat facturile cu cardul. Dupa cateva zile se constata ca s-a cumparat in plus si se restituie anumite pozitii din facturile achitate deja. Dedeman emite facturi cu minus si scrie pe fiecare numarul facturii din care storneaza suma. In continuare se mai cumpara diverse si se primesc alte facturi care se platesc partial cu cardul si partial scrie ca se platesc cu voucher. In plus, Dedeman ne restituie niste sume care intra in cont.
Acum, daca validez facturile si le achit in ordine cronologica, conform extrasului de cont de la banca, facturile cu minus nu le pot valida. Ca sa le validez imi spune ca trebuie sa fac reglare stornare si sa le stornez din facturile initiale primite. Sterg platile facute si reglez stornarile, iar apoi sumele din extras care reprezinta facturi platite nu mai am din ce sa le scad. In plus, sumele virate de Dedeman in contul firmei nu stiu cum sa le inregistrez. Daca a inteles cineva ce situatie am si stie cum as putea sa o rezolv, as fi foarte recunoscatoare. Multumesc !
Facturi negative Dedeman reglare stornare si plati
- balazse246
Re: Facturi negative Dedeman reglare stornare si plati
Facturile initiale le lasi platite cu cardul.
La facturile de storno, scoti bifa de la "TVAi" si le validezi asa.
Pentru sumele primite prin banca poti efectua o plata a facturilor storno prin meniul "intrari".
La facturile de storno, scoti bifa de la "TVAi" si le validezi asa.
Pentru sumele primite prin banca poti efectua o plata a facturilor storno prin meniul "intrari".
Mulțumesc mult!
-
petrescum244
Buna seara, aceiasi problema o am si eu!
Nu stiu daca am inteles bine!
- la intrari-factura stornata care apare neachitata cu minus, ma pozitionez pe "plati, si dau plata cu suma restituita de furnizor prin extras ???
In banca imi apare suma cu minus, dar soldul extrasului este corect!
Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine! va multumesc ptr.ajutor!!!
Nu stiu daca am inteles bine!
- la intrari-factura stornata care apare neachitata cu minus, ma pozitionez pe "plati, si dau plata cu suma restituita de furnizor prin extras ???
In banca imi apare suma cu minus, dar soldul extrasului este corect!
Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine! va multumesc ptr.ajutor!!!
- balazse246
Pentru petrescum244
Da, ai inteles bine.
Da, ai inteles bine.
-
petrescum244
Multumesc ptr.operativitate!!!