REGES ONLINE

Scrie răspuns
stroescud

Re: REGES ONLINE

#151 Mesaj de stroescud »

1- Administratorul firmei este "reprezentant legal" iar eu ca angajat am fost "imputernicit legal"
pentru a semna in favoarea angajatorului cu semnatura electronica.
2 - Daca plec, si nu mai prestez acest lucru, "reprezentatntul legal", imputerniceste "legal"
alta persoana posesosre de semnatura, sau firma prestatoare.
Noul "imputernicit" isi face cont in REGES si apoi inscrie firma "parasita" de mine.
3- @ciucam544, citez: "" indiferent daca acea persoana fizica are sau nu are certificat digital, token, Roeid etc.""
Nu poti accesa contul in REGES fara identitatea digitala. Eu am token pentru semnatura si obligatoriu
trebeuie sa-l introduc in PC, in orice locatie, pentru a accesa REGES. Accesul il poti avea de pe orice calculator,
cu conditia sa ai instalate driverele tokenului. In octombrie am inchis un contract fiind in... Grecia.
Totul, de la inscrirea mea in REGES, apoi pentru adaugarea unei firme, apoi pentru lucru efectiv
in REGES, totul am putut face numai cu tokenul cu semnatura introdusa in PC.

aurel211252

#152 Mesaj de aurel211252 »

Corect stroescud...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

cozmag384

#153 Mesaj de cozmag384 »

Buna ziua, am cont creat ptr reges online cu semnatura electronica,dar cand accezez contul ptr angajator pe CUI,aplicatia nu recunoaste ma trimite la cerere de acces,cum se face transferul datelor din revisal in reges,asa zisa migrare,va rog un raspuns.

balazse246

#154 Mesaj de balazse246 »

O data ce te-ai inregistrat ca si "angajat", nu inseamna ca automat te-ai inregistrat si ca "angajator".
Pentru ca sa te inregistrezi ca si "angajator", trebuie sa inregistrezi o solicitare in acest sens (unde atasezi documentele necesare).
O alta optiune, este ca administratorul, care este deja inregistrat ca angajator, sa te delege pentru a avea acces si la partea de angajator.

ciucam544

#155 Mesaj de ciucam544 »

Angajatorul este persoana juridica (firma, institutie). si este abstract, deci nu poate opera direct in Reges-Online.
Reprezentantul legal este apartinatorul angajatorului, care este o persoana fizica (administrator, director general, pretedinte etc.) si are cont automat in Reges-Online, dar daca nu a activat mecanismele de logare (certificat digital, acces in platforma), contul ramane inactiv. Daca reprezentantul legal nu opereaza personal, trebuie sa imputerniceasca o alta persoana fizica (HR, contabil, prestator) care se face prin document oficial, semnat de reprezentantul legal si care se atateaza la cererea de acces. Persoana imputernicita devine mandatarul angajatorului in fata autoritatilor/ITM, trebuie sa detina certificat digital si primeste dreptul de a folosi semnatura digitala proprie (pentru a opera in platforma). Odata ce exista un imputernicit activ, acesta poate delega accesul catre alti utilizatori persoane fizice (angajati, HR, contabil, prestator) care au cont activ in Reges-Online. Delegarea se face direct in platforma Reges-Online. Delegarea nu schimba cine este mandatarul legal, ci doar extinde accesul tehnic in sistem.

stroescud

#156 Mesaj de stroescud »

cozmag384 scrie: Dum Noi 23, 2025 7:36 am Buna ziua, am cont creat ptr reges online cu semnatura electronica, dar cand accezez contul ptr angajator pe CUI,aplicatia nu recunoaste ma trimite la cerere de acces,cum se face transferul datelor din revisal in reges,asa zisa migrare,va rog un raspuns.
Trebuie sa inscrii firma pentru care ai imputernicire si celelalte acte depuse.
Dupa aceea primesti acceptul si poti face operatii in REGES.
Odata firma inscrisa in REGES, datele dinREVISAL sunt transferate automat.
Dupa inscrierea firmei in REGES nu mai poti transmite REVISAL.
Nimeni nu are automat, "administrator, patron, " cont in REGES.
Cine vrea cont in REGES trebuie sa foloseasca semnatura digitala, inscrisa inital si recunoscuta la ANAF.

ionascus

#157 Mesaj de ionascus »

Daca tichetele de masa apar in contractul individual de munca la rubrica "alte adaosuri", ar trebui declarate in Reges si daca da, unde anume si ce s-ar declara: valoarea nominala a unui tichet?

herganiec

#158 Mesaj de herganiec »

Tichetele de masă nu sunt spor salarial, ci beneficii extrasalariale, reglementate separat, deci:
-nu sunt purtătoare de contribuții,
-nu se introduc ca element salarial,
-nu există câmp dedicat pentru ele în REGES
Nu se trece în CIM valoarea nominală a unui tichet, pentru că aceasta:
este stabilită aNual prin ordin de ministru,
se poate modifica fără act adițional.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ionascus

#159 Mesaj de ionascus »

Conform Codului muncii, salariul include nu doar salariul de bază, ci și "alte adaosuri", categorie în care se încadrează și tichetele de masă negociate contractual.
Valoarea tichetului de masa stabilita prin lege este valoarea maxima ce poate fi acordata.
Daca la momentul angajarii am negociat cu salariatul un pachet salarial care include si tichetele de masa atunci acestea, pentru corectitudine, ar trebui prevazute si in contractul de munca.
Problema este ca aplicația Reges nu are un câmp denumit „tichete de masă”.

herganiec

#160 Mesaj de herganiec »

pt că nu trebuie cum v-am explicat mai sus. de asta nu sunt nici în reges.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

saucag

#161 Mesaj de saucag »

Bună ziua . Vă rog să mă ajutați la înscrierea în programul Reges . Am citit toate mesajele de la această întrebare pe forum dar sunt în ceață totală.. poate dacă ar fi un tutorial care să prezinte pașii .. ar ajuta . Vă prezint situația mea.
Administratorul are 3 societăți (la una nu mai are angajați dar e activă ),are semnatura electronică Certsign cu care se logheaza în spv .Acum vin întrebările … după ce mă ajutați și îmi spuneți exact pașii pe care să i urmez .
1) La creare RoeId -Adminiatratorul trebuie să angajeze pe cineva care să depună documentele Reges sau poate să o facă el ?
2) trebuie altă semnătură electronică sau este în regulă cea pe care o are ?
3) Dacă la una din societăți nu are angajați (stă el ).. mai trebuie depus ?
4) la transfer .. se transferă tot istoricul sau doar contracte active? Mai trebuie ceva modificat ? La un moment dat la Itm apărea ca este un contract activ deși în revisal nu era activ .
Presimt ca vor fi mai multe întrebări … dar momentan ma rezum la acestea . Dacă este vreun tutorial (am căutat pe YouTube la saga dar nu am găsit )… m-ar ajuta f mult (și nu numai pe mine ). Vă mulțumesc

stroescud

#162 Mesaj de stroescud »

@saugag:
4- nu se face niciun transfer manual de la REVISAL la REGES.
Datele sun preluate automat in momentul trecerii.
3- Firmele care nu mai au angajati nu se mai inscriu.
Daca nu ai salariati... e logic!
2 - Semnatura electronica care este folosita pentru ANAF este in regula.
1 - Cel care transmite in REGES trebuie sa fie angajat in firma. Administratorul nu este angajat - la lege zice clar" un angajat imputernicit de administrator".
Nu trebuie creat Roeid daca angajatul are semnatura certificata.
Cautati postarile mele, cum am procedat pentru rezolvare si rezolvarea a fost fara probleme.
Cautati si la REGES, sunt tutoriale facute de ITM.

saucag

#163 Mesaj de saucag »

Vă mulțumesc . Cel care trimite Reges trebuie să fie angajatul firmei - acest angajat trebuie să fie neapărat contabil sau cu anumite studii în domeniu ? Până acum trimitea administratorul

ciucam544

#164 Mesaj de ciucam544 »

https://reges.inspectiamuncii.ro/ajutor/cum-accesez-angajator/
Autorizarea accesului la Registru unui angajator se face după cum urmează:
a) pentru reprezentanţii legali ai angajatorilor înregistraţi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) autorizarea se realizează automat de către sistem, prin verificarea în RECOM a calităţii solicitantului;
b) pentru reprezentanţii legali ai angajatorilor neînregistraţi la ONRC, autorizarea se face prin încărcarea în portal a următoarelor documente, pe care se aplică semnătura digitală pentru certificarea conformităţii cu originalul, şi anume: hotărârea judecătorească de înfiinţare sau alt act constitutiv, certificatul de înregistrare fiscală, actul care atestă calitatea de reprezentant legal a solicitantului;

Administratorul este Reprezentantul legal al Angajatorului si daca are semnatura digitala si are acces in RoeID are si in Reges-Online si poate "opera sau transmite". NU ESTE ANGAJAT. ce lege ?

stroescud

#165 Mesaj de stroescud »

ciucam544 scrie: Vin Dec 05, 2025 11:01 am https://reges.inspectiamuncii.ro/ajutor/cum-accesez-angajator/

Administratorul este Reprezentantul legal al Angajatorului si daca are semnatura digitala si are acces in RoeID are si in Reges-Online si poate "opera sau transmite". NU ESTE ANGAJAT. ce lege ?
1-Are contract de munca la firma respectiva?
Daca nu are, orice inspector ITM il amendeaza pentru munca la negru,
2-Administratorul "deleaga" prin imputernicire un angajat sa-l reprezinte in relatia cu ITM.
@saucag - 3- Deocamdata legea spune "deleaga un angajat din firma", nu se specifica functia, loc de munca.
Conditia principala, este sa fie posesor de semnatura digitala agreata de ANAF.

Scrie răspuns