Buna ziua
Societatea vinde online pe platforma emag.
In ultimul timp totalul desfasuratoarelor importate privind clientii incasati nu corespunde cu suma din avizul de plata (incasari card+ramburs)
Suma din avizul de plata este mai mica decat totalul desfasuratoarelor.
Am scris la Emag si raspunsul a fost ca nu se ocupa de evidenta contabila a societatilor desi le-am spus ca ei trimit aceste desfasuratoare pentru ca noi sa stim ce clienti incasam.
Daca va confruntati cu aceasta situatie cum o rezolvati, cum reusiti sa depistati ce persoane din desfasuratoare nu au fost incasate?
Multumesc frumos pentru ajutor
ref import din emag
Re: ref import din emag
Buna ziua
Suma din avizul de plata este minus factura de comision, in sensul ca: daca in avizul de plata sunt comenzi incasate in valoare de 100 lei, iar incasarea propriuzisa este de 80 lei, diferenta o operati ca si o compensare intre client si furnizor (emag)
Ei va platesc mai putin facturile emise de ei pt comision.
Pe fiecare aviz de plata sunt trecute nr de comenzi pentru care s-au operat incasari, iar dvs ar trebui sa aveti un centralizator cu nr de comanda si clientul cu factura aferenta pentru confruntare.
Sper ca m-am facut inteles.
Suma din avizul de plata este minus factura de comision, in sensul ca: daca in avizul de plata sunt comenzi incasate in valoare de 100 lei, iar incasarea propriuzisa este de 80 lei, diferenta o operati ca si o compensare intre client si furnizor (emag)
Ei va platesc mai putin facturile emise de ei pt comision.
Pe fiecare aviz de plata sunt trecute nr de comenzi pentru care s-au operat incasari, iar dvs ar trebui sa aveti un centralizator cu nr de comanda si clientul cu factura aferenta pentru confruntare.
Sper ca m-am facut inteles.
Eu nu ma refer la total aviz care se incaseaza prin banca reprezentand diferenta dintre incasari ramburs+card si retinerile emag
Eu spun ca totalul desfasuratoarelor privind incasarea clientilor importate din emag este mai mare decat total incasari card+ramburs din avizul de plata si nu pot identifica ce persoane din desfasurator nu au fost incasate Aceste desfasuratoare se trimit pentru a sti la ce persoane sa operam incasarea
Astept un sfat pentru rezolvare
Multumesc frumos
Eu spun ca totalul desfasuratoarelor privind incasarea clientilor importate din emag este mai mare decat total incasari card+ramburs din avizul de plata si nu pot identifica ce persoane din desfasurator nu au fost incasate Aceste desfasuratoare se trimit pentru a sti la ce persoane sa operam incasarea
Astept un sfat pentru rezolvare
Multumesc frumos
Incasarile le operati in functie de nr de comanda, conform avizului de plata, cel putin eu asa fac.
De exemplu, la mine raman 2-3 comenzi neincasate, deobicei ultimele din luna facturate, care se vor regasi in desfasutorul cu incasari/avizul de plata de pe 02/03 a lunii urmatoare.
O alta situatie eu nu am intalnit pana la momentul acesta.
De exemplu, la mine raman 2-3 comenzi neincasate, deobicei ultimele din luna facturate, care se vor regasi in desfasutorul cu incasari/avizul de plata de pe 02/03 a lunii urmatoare.
O alta situatie eu nu am intalnit pana la momentul acesta.