Despre email si despre Blog

paturcai

Despre email si despre Blog

#1 Mesaj de paturcai »

1. Ce spune Emailul (Sursa "dură")
Emailul este un mesaj de vânzare și notificare tehnică, menit să forțeze migrarea către tehnologia nouă.
Despre Desktop: Mesajul spune explicit că anul 2026 este „anul migrării în WEB”. Afirmă că programele desktop nu vor mai primi funcționalități noi, ci doar actualizări pentru cele existente.
Despre "Blocare" (Punctul cheie): Aici apare confuzia majoră. Emailul spune: „Se vor modifica termenii... în sensul eliminării posibilității utilizării programelor de pe mașini virtuale sau prin RDP”. Continuă spunând: „Acest mod de utilizare al programelor desktop va mai fi tolerat o perioadă, fiind blocat în a doua parte a anului următor”.
Interpretare: Emailul NU spune că aplicația desktop (instalată local pe PC-ul meu, al tău) se va bloca. Spune că se va bloca posibilitatea de a o accesa de la distanță prin Remote Desktop (RDP) sau de pe servere virtuale, pentru a elimina „alternativele bizare la SAGA WEB”.

Concluzia emailului: Desktopul devine un produs secundar, iar accesul remote la el va fi interzis tehnic.

2. Ce spune Blogul (Sursa "calmantă")
Articolul de pe blog este scris ca reacție la panica creată („afirmații complet eronate, incorecte și alarmiste” ).
Despre Desktop: Dezminte ideea că desktopul dispare. Scrie clar: „Licențele clasice nu dispar - se mențin” și „Nu se renunță la programele desktop”.
Despre Obligativitate: Subliniază că „SAGA nu vă forțează să migrați în web” și că afirmația privind obligativitatea cumpărării licenței WEB este falsă.
Despre Funcționalități: Clarifică faptul că, deși nu apar funcții noi, actualizările legislative (declarații, modificări fiscale) vor continua să fie implementate în desktop.
Concluzia blogului: Poți rămâne pe desktop liniștit dacă lucrezi local (monopost sau rețea locală), migrarea este opțională.

Cine are dreptate? Unde este adevărul?
Ambele surse spun adevărul, dar se referă la aspecte diferite, iar emailul a fost formulat ambiguu pentru utilizatorul de rând.
Adevărul despre "Blocarea" din iulie: Nu se blochează programul SAGA Desktop. Se blochează doar metoda tehnică de a folosi SAGA Desktop de la distanță (prin internet/RDP).
Dacă aveți SAGA instalat pe calculatorul din birou și lucrați fizic la acel calculator: Nu se schimbă nimic. Veți putea lucra și peste 2 ani.
Dacă aveți SAGA instalat pe un server și vă conectați de acasă prin Remote Desktop la el: Acest lucru nu va mai funcționa din a doua parte a anului viitor. Pentru a lucra de la distanță, va trebui să treceți pe SAGA WEB.

Concluzia și Numitorul Comun
Există un numitor comun clar între cele două informări:
SAGA Desktop rămâne funcțional: Ambele documente confirmă că versiunea desktop primește actualizări legislative și poate fi folosită în continuare.
SAGA Desktop intră în „conservare”: Nu va mai primi funcții noi (butoane noi, rapoarte noi de management, automatizări noi), acestea fiind rezervate doar pentru WEB. Acutalizările pentru: Declaraţii, Procente TVA sau salarizare rămân şi în viitor.
Viitorul este Web: Compania își mută focusul pe Web. Deși nu te obligă azi să migrezi, îți taie accesul la soluții improvizate (RDP) pentru a te încuraja să treci pe Web dacă vrei mobilitate.

Pe scurt: Dacă lucrați local, nu aveți de ce să vă temeți, blogul are dreptate. Dacă lucrați remote pe varianta veche (prin RDP), emailul are dreptate: acea portiță se va închide.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

ciucam544

Re: Despre email si despre Blog

#2 Mesaj de ciucam544 »

Foarte bine punctat.
..., iar emailul a fost formulat ambiguu pentru utilizatorul de rând.
Nu este ambiguu, doar cumva sa lase loc de directie. Poate ca pe viitor vor mai apare ceva "butoane" si la aplicatia desktop dar se vor considera actualizari. Poate.
Si "utilizatorul de rind" este ambiguu. Pai eu clarificam intrebari care pareau de scoala primara, cu mari lacune de logica si multa neatentie la mesaj.
Legat de masina virtuala. Odata activat saga acolo el poate fi clonat cu totul in alta masina, se poate clona toata reteaua locala privata. Si in masina virtuala se pot face la fel de multe instalari in paralel de saga si de mutari de baze de date dintr-o masina reala. Etica si moralitatea ramane efectiv in judecata SAGA.

stanescue731

#3 Mesaj de stanescue731 »

Si daca ramanem la varianta desktop si pe viitor,care este pretul:cel actual,sau in functie de cate ,,cuiuri,,ai in ,,colaborare,,?Va multumesc!

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Cum adica daca ramaneti la varianta desktop. Pai suntei si veti ramane la varianta desktop oricum, este inclusa in orice pachet. Doar numarul de sloturi de licente web difera. Pretul este afisat cand cumparati.

stanescue731

#5 Mesaj de stanescue731 »

M.ati lamurit...bustean!Pai asta vreau sa stiu:Daca am 10 sloturi,cum spuneti d.voastra,o sa platesc tot 400 lei,ca acum,sau platesc 1200 lei,pt.varianta desktop?Va multumesc!

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

nu, o sa platiti 600lei de acum incolo. pt o licenta noua ..1 pt destop firme nelimitate(pe PC propriu) si ai optional 3 Saga Web dacă vrei să treci 3 firme pe Web (pachetul SAGA WEB 3)
OBS. S-ar putea cand se emite proforma de prelungire a licenței dvs, la cei 600lei pe an sa aveți reducere 10%.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

stanescue731

#7 Mesaj de stanescue731 »

Va multumesc!Porumbelul alb,cel mai tare!

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

HerganieC face parte din Garda Veche.
Are niste anisori buni pe blog.
Cred ca a fost inaintea mea.
Si DA, este un om minunat, care are o experienta greu de depasit!
Normal ca acum o sa iau pe langa subiect: (ca ce mai imi place sa bârfesc!)
Chiar asa:
Exista o carte (DUNE) exista si un film (care este o mizerie - nu discut asta acum) în care există niste "vrajitoare" numite Bene Gesserit.
Bene Gesserit este o confrerie a cărei membri își antrenează și educă trupul și mintea, pe segmente lungi de timp, în vederea realizării unei condiționări fizice și mentale cu care să obțină puteri și abilități ce pot fi privite cu ușurință drept puteri magice, de către cei din afară.
Atunci când li se apropia sfârşitul îşi împărtăşeau tot ceea ce aveau inmagazinat în creier cu una dintre "surori": tot ceea ce aveau în minte trecea la una dintre membrele confreriei. ACeea lăsa moştenire următoarei, şi aşa mai departe.
Deci,chiar asa: cui rămâne experienţa pe care un om o adună într-o viaţă?
Sunt oameni a căror experienţă şi ştiinţă ar trebui salvate pentru următoarele generaţii. Nemaivorbind de caracter şi omenie.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

Deși nu avem ritualuri precum Bene Gesserit, ceea ce rămâne cu adevărat este ceea ce împărtășim prin gesturi, cuvinte și influența pe care o lasăm în inimile și mințile celor din jur.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

pusus396

#10 Mesaj de pusus396 »

Tks.. pt ajutor.

carebas

#11 Mesaj de carebas »

:wink: :wink: multumim.

stanescue731

#12 Mesaj de stanescue731 »

Va multumim la toti!Toti sunteti minunati

manuelav

#13 Mesaj de manuelav »

SAGA Desktop rămâne funcțional: Ambele documente confirmă că versiunea desktop primește actualizări legislative și poate fi folosită în continuare.
SAGA Desktop intră în „conservare”: Nu va mai primi funcții noi (butoane noi, rapoarte noi de management, automatizări noi), acestea fiind rezervate doar pentru WEB. Acutalizările pentru: Declaraţii, Procente TVA sau salarizare rămân şi în viitor.
Viitorul este Web: Compania își mută focusul pe Web.
Am retinut corect ceea ce s-a rezumat mai sus si din e-mailul respectiv, ceea ce nu am inteles insa e de ce nu se aplica functionalitatile noi ale programului si in varianta Desktop? E prea complicat, e prea scump, nu e rentabil? Eu observ ca utilizatorii sunt inca reticenti la cloud din motive obiective... cand vor exista premisele favorabile unei migrari benevole in cloud sunt convins ca nu vor ezita.

Scrie răspuns