saga web

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
frasinescui

saga web

#1 Mesaj de frasinescui »

Buna ziua, ieri am inceput si eu cu saga web. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am o singura societate tip magazin care introduce ea intrarile si iesirile , pana acum importam pentru luna respectiva datele la mine in saga, acum nu se mai poate cu noua actualizare . Cum poate acea societate lucrand de pe desktop in calcultorul ei personal sa apara in saga web intrarile si iesirile ?Multumesc .

herganiec

Re: saga web

#2 Mesaj de herganiec »

ambele PC trebuie sa lucreze pe web. deci si magazinul. ii faceti cont de utilizator și se loghează de colo pe web în aceeași societate cum faceți de acasă.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

frasinescui

#3 Mesaj de frasinescui »

Multumesc. inca o intrebare , doamna in calculatoul ei nu are datele de la mine intrucat eu fac inchidere de luna si sa nu imi de mie peste cap cu ce are ea se va modifica ?

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Deci ce trebuie sa faceti:
- Completati codul fiscal al societatii cu care doriti sa lucrati in sagaweb, pe pagina de licente (https://www.sagasoft.ro/licente.php) la tabul Licente web
- Asteptati mail-ul cu datele de conectare la sagaweb si cheia rsa.
- Din pc-ul dvs. pe societatea respectiva sau mai bine pe o clona/copie a societatii dvs. din saga desktop configurati migrarea in sagaweb.
Pana aici se poate vizualiza acest tutorial. https://www.youtube.com/watch?v=vyBg0bkQJRg
- Apoi in sagaweb din browser de internet creeati un alt utilizator (alt mail diferit) si la care restrictionati accesul in toate rubricile unde nu e voie sa se umble.
Vizualizati acest tutorial de mai multe ori (ca sa prindeti curaj :D) https://www.youtube.com/watch?v=G4FN7GUnagQ
Eventual lasati un mesaj privat cu un nr. whatsapp si incerc sa va ajut.
Ultima oară modificat Mie Dec 10, 2025 11:02 am de către ciucam544, modificat 1 dată în total.

frasinescui

#5 Mesaj de frasinescui »

va las un numar de telefon Multumesc
Ultima oară modificat Joi Dec 11, 2025 8:53 am de către frasinescui, modificat 1 dată în total.

vlasceanum963

#6 Mesaj de vlasceanum963 »

de ce la creare utilizarori pe saga web , trebuie neaparat mailul lor? din moment ce admin-ul creaza userii cu drepturi si parola pt fiecare, ar fii fost mult mai bine si usor sa intre cu numele de user si parola care o creaza adminul.
Așa cum e pe Saga desktop..

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

e puțin peste mână cu mail pt useri... dacă user-ul nu are sau nu vrea să își dea mailul? trebuie să îî creez obligatoriu unul fictiv..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ciucam544

#8 Mesaj de ciucam544 »

Pe scurt pentru transparenta si pentru unicitate. Administratorul nu creeaza parole.. doar utilizatorul. Si nu pot fi folositi 2 utilizatori la fel. Toate mail-urile sunt diferite. E un sistem larg raspandit.
Daca se foloseste un mail fictiv asta este. Link-ul de generare parola se duce in neant. Contul de utilizator nu se activeaza decat la utilizarea unui cont de mail real.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

dar același mail pt utilizator se poate folosi la mai multe firme pe web ? sper.

eftimiea71

#10 Mesaj de eftimiea71 »

Va mai functiona MarketLine pe platforma SAGA Web?
daca DA, cum ar trebui configurat?
Daca nu, ce solutii sunt ptr marcarea pe casa de marcat ptr persoane fizice?

tobosv790

#11 Mesaj de tobosv790 »

Bună ziua. Am migrat o firmă în SAGA WEB. De pe laptopul meu. Apoi am făcut 2 utilizatori de tip ADMIN (eu și patronul). Ulterior patronul a adăugat încă 3 utilizatori STANDARD cu anumite restricții (are 3 angajate). Întrebare: Cum se poate intra pe SAGA WEB folosind interfața " locală " a programului de la calculatoarele de la sediul firmei? Pot folosi în fereastra WEB de acolo aceeași cheie .RSA pe care am primit-o eu ca(,) contabil?
PS: Intreb asta deoarece angajatele și patronul preferă să lucreze astfel nu direct din browser. Desi e mai rapid browserul.
Mulțumesc.

ciucam544

#12 Mesaj de ciucam544 »

pt. eftimiea71 ... intodeauna a functionat. Daca ati fi lucrat cu MarketLine ati fi stiut.

ciucam544

#13 Mesaj de ciucam544 »

pt. tobosv790 Da. Trebuie sa copiati cheia .RSA in fiecare instalare de saga desktop folosita, unde configurati legatura la baza de date sagaweb.

ciucam544

#14 Mesaj de ciucam544 »

herganiec scrie: Mie Dec 10, 2025 3:54 pmdar același mail pt utilizator se poate folosi la mai multe firme pe web ? sper.
DA ! Daca un mail are acces de la mai multi clienti saga la fiecare mail primit pt. setarea parolei completati cu aceeasi parola setata prima oara. Eu nu am reusit daca am incercat sa pun alta parola.
De ex. Un Beneficiar-A care mi-a dat acces la firmele lui cu casuta mea de email, eu am setat deja o parola. Beneficiarul B care si el mi-a dat acces cu acelasi mail al meu, nu am putut pune alta parola deoarece serverele saga ma recunosteau dupa mail de la primul beneficiar. Astfel eu la logare in sagaweb cu mailul meu si unica parola vad firmele ambilor Beneficiari. Ele sunt despartite prin denumirea chei .RSA primite de fiecare beneficiar.

tobosv790

#15 Mesaj de tobosv790 »

ciucam544 scrie: Mie Dec 10, 2025 4:36 pm pt. tobosv790 Da. Trebuie sa copiati cheia .RSA in fiecare instalare de saga desktop folosita, unde configurati legatura la baza de date sagaweb.
Mulțumesc frumos de răspuns.

Scrie răspuns