STORNARE FACTURI CU TVA LA INCASARE
STORNARE FACTURI CU TVA LA INCASARE
Buna ziua, pentru facturile care se storneaza , cu tva la incasare, valoarea facturii apare cu zero, desi la valaoare totala cu tva apare suma negativa , iar la suma platita apare iarasi suma negativa totala. Este corect sau trebuie debifata ca este cu tva la realizare, dar atunci nu o sa mai dea tva neexigibila?
- balazse246
Re: STORNARE FACTURI CU TVA LA INCASARE
Nu prea am inteles multe, dar hai sa incercam sa recapitulam.
Ai o factura storno pentru care se aplica optiunea de TVA la incasare (TVA la realizat nu exista). Nu ai mentionat daca este de la furnizor sau pentru client.
Inainte de validare ai doua optiuni:
- lasi bifa de "TVAi", dar atunci trebuie sa asociezi factura cu o factura unde tot ai aplicat TVA la incasare pentru acelasi partener si il validezi;
- daca nu ai cu ce sa asociezi, atunci scoti bifa de la "TVAi" si il validezi.
Daca mergi pe varianta 2, atunci asta este nu ai alta optiune de a inregistra factura.
Ai o factura storno pentru care se aplica optiunea de TVA la incasare (TVA la realizat nu exista). Nu ai mentionat daca este de la furnizor sau pentru client.
Inainte de validare ai doua optiuni:
- lasi bifa de "TVAi", dar atunci trebuie sa asociezi factura cu o factura unde tot ai aplicat TVA la incasare pentru acelasi partener si il validezi;
- daca nu ai cu ce sa asociezi, atunci scoti bifa de la "TVAi" si il validezi.
Daca mergi pe varianta 2, atunci asta este nu ai alta optiune de a inregistra factura.
Am realizat la un client o factura de retur parțial dintr-o factura inițială, sunt cu TVA la încasare. Factura nu a fost încă încasată. Când se generează efactura, pe formularul PDF la total plată apare 0 presupun datorita faptului că a fost stinsă din factura inițială, dar clientul îmi spune că la total trebuie sa fie valoarea totală cu minus a facturii, ca suma dintre baza și TVA-ul aferent. Dacă debifez TVA la încasare, deși programul mă atenționează că sunt cu aceasta opțiune, pe efactura apare corect total de plată suma totala cu minus. Însă programul îmi generează la retur TVA-ul colectat direct pe 4427, iar la factura inițială neîncasată încă ,TVA-ul aferent este pe 4428, deci fără bifa va există la final o sumă pe 4428 care nu va mai corespunde valorii rămase de achitat din factura inițială. Cum este corect de realizat în acest caz factura de retur?
- balazse246
Doar total de plata apare cu zero, restul apar corect.
Ai verificat fisierul pdf sa vezi cum arata?
Ai verificat fisierul pdf sa vezi cum arata?
Să înțeleg cam total de plată nu este egală cu total factura, deși în facturile pozitive valorile sunt una și aceleași.
- balazse246
Da, deoarece deja s-a inregistra plata, prin compensarea cu factura initiala.