tva client CIPRU

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pomparaus

tva client CIPRU

#1 Mesaj de pomparaus »

- Buna dimineata si rog suport!
O firma neplatitoare de TVA dar cu cod special TVA trebuie sa factureze unui client din Cipru cu cod valid de TVA servicii arta digitala.
Facturez de pe CUI-ul de TVA intracomunitar - dar trebuie sa umblu la configurare firma sa-i pun CUI-ul pt.TVA, sau e alta modalitate sa imi apara CUI-ul pt.TVA special pe factura client?
La iesiri factura o lucrez pe tip factura, TVA 0% si scriu la detalii scutit TVA conf.art.278 (2), sau trebuie sa o lucrez pe tip "T" taxare inversa, ceea ce nu cred ca e corect.
Multumesc pt.sprijin!

tomac

Re: tva client CIPRU

#2 Mesaj de tomac »

Pe tip factură. La tipărire alegeți Formular facturi 2 și personalizați-l. Puneți în caseta text din stânga ecranului și codul de TVA. Scrieți acolo codul de TVA sub forma "VAT number - RO112233". Astfel că la orice ieșire către acel client se poate selecta formular facturi 2 și vor apărea ambele coduri ale emitentului facturii, cel de TVA apărând acolo unde scrie "VAT number..."
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

Multumesc mult Cristi!

gheorghei642

#4 Mesaj de gheorghei642 »

Emiterea facturilor pentru servicii de artă digitală către un client din Uniunea Europeană (UE), de către o entitate din România care deține un cod special de TVA (înregistrată conform art. 317 din Codul Fiscal), presupune respectarea următoarelor reguli în 2025:
Elementele facturii
- Codul de identificare: Trebuie să utilizați exclusiv codul special de TVA (cel care începe cu prefixul "RO") pe factură, nu CUI-ul obișnuit al firmei;
- Cota de TVA: Factura se emite fără TVA (0%) dacă beneficiarul este o persoană impozabilă (firmă) care v-a furnizat un cod valid de TVA din țara sa;
- Mențiuni obligatorii: Pe factură trebuie înscrisă mențiunea „Taxare inversă” (sau "Reverse charge"), deoarece locul prestării serviciului se consideră a fi la beneficiar.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Nu e taxare inversa, ca nu stim ce regim de inregistrare au ei - noi - Romania - lucram cu taxare inversa facturile de achizitii de la furnizorii din UE cu cod valid de TVA, dar vanzarile se lucreaza pe tip factura.

Scrie răspuns