Declarație inactivitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mitream363

Declarație inactivitate

#1 Mesaj de mitream363 »

Buna seara,

Pentru un SRL care a avut ultimul bilanț depus la 2019 și apoi nu a mai avut activitate se poate depune declarație de inactivitate? Și dacă da, exista un model?
Iar declarațiile se pot depune pe 0 începând cu anul fiscal 2020? Daca nu a mai avut activitate si drept urmare nici cod de TVA se mai depune declarația?

Mulțumesc

tomac

Re: Declarație inactivitate

#2 Mesaj de tomac »

Nu. Dacă a avut activitate în cel puțin un an de la înființare se va depune bilanț pentru fiecare de an de acolo înainte, indiferent că după aceea a avut sau nu activitate. Declarația se depune doar dacă nu a avut activitate de la înființare și până la data depunerii declarației.
Declarațiile se depun pe zero pentru obligații din vectorul fiscal doar dacă nu există ceva de declarat.
Dacă a avut cod de TVA și i s-a anulat este o problemă. Este necesar de analizat dacă a avut stocuri și/sau imobilizări și dacă pentru aceste cazuri există obligația de ajustare a taxei în măsura în care nu a intervenit prescripția. De exemplu pentru 2019 prescrierea apare doar prin 29 decembrie acest an. Abia din 30 decembrie, anul 2019se consideră prescris.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns