impozit profit cu pierdere anterioara si profit acum

damaschinc

impozit profit cu pierdere anterioara si profit acum

#1 Mesaj de damaschinc »

Buna ziua. M-am zapacit ca sunt si sunt fel de fel de opinii. O societate platitoare de impozit pe profit, daca in anii anteriori are pierdere, iar anul acesta profit, impozitul pe profit nu tine cont nicium de pierderea anterioara? Multumesc.

herganiec

Re: impozit profit cu pierdere anterioara si profit acum

#2 Mesaj de herganiec »

Profit impozabil = Profit contabil ajustat – Pierdere fiscală reportată (neacoperită) .... se recuperează din profiturile impozabile obținute în următorii 7 ani consecutivi
Dacă ai avut pierdere fiscală în anii anteriori,iar în anul curent ai profit fiscal, poți compensa pierderea anterioară din profitul actual în ordinea înregistrării (prima pierdere, prima compensată).
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

La calculul impozitului se tine cont de pierderea fiscala de recuperat din anii anteriori. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sunt: pierderea sa fie inregistrata in perioada in care societatea a fost platitoare de impozit pe profit; pierderea fiscala sa fie din ultimii 5 ani; la calculul impozitului se poate prelua doar in limita unui plafon de 70% din profitul impozabil.
Eugen Pintea

damaschinc

#4 Mesaj de damaschinc »

Scuze, nu prea stiu sa lucrez aici. Multumesc foarte mult!

costanc757

#5 Mesaj de costanc757 »

damaschinc , uite aici am postat eu un exemplu si citeste si comentariile colegilor ca sa intelegi mai bine https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=60178&p=337209&hilit=impozit+profit+pierdere+fiscala#p337209

damaschinc

#6 Mesaj de damaschinc »

Multumesc si toata stima!

costanc757

#7 Mesaj de costanc757 »

Cu placere! Sa-ti fie de folos.

Scrie răspuns