factura prelungire licenta

Chestiuni specifice programului SAGA PS
enachef616

Re: factura prelungire licenta

#31 Mesaj de enachef616 »

intr-o firma sunt 3 asociati, care folosesc SAGA, fiecare cu lincenta pentru firmele pe care le lucreaza. in 17 ianuarie 2026, expira licenta la unulul din asociati care are 7 firme pe licenta respectiva. cum obtine noua licenra si care este pretul?

herganiec

#32 Mesaj de herganiec »

600LEI cu prelungire 10% reducere. Va avea SAGAC complet .
Ultima oară modificat Mar Dec 30, 2025 12:18 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

gheorghei642

#33 Mesaj de gheorghei642 »

Cititi:
Notificare Saga Software - 07.12.2025
Dragi colaboratori,
Așa cum v-am obișnuit la fiecare sfârșit de an, aveți în cele ce urmează direcțiile principale de evoluție a activității noastre pentru anul următor.

2026 va fi anul migrării în WEB

După un parcurs de mai bine de 6 ani, SAGA WEB a ajuns la finalul etapei de implementare și devine aplicația principala a companiei, împreună cu sateliții SAGA Facturare și factura.ro. Eforturile noastre vor fi direcționate cu prioritate pe aceasta linie.

Programele desktop vor fi actualizate în continuare, dar nu vor mai primi functionalitati noi, cu excepția celor aflate deja în lucru.

Aplicația SAGA WEB aduce o îmbunătățire majoră prin accesul de la orice calculator conectat la internet. De asemenea, reduce costurile cu echipamentele și personalul tehnic. Practic, nu vă trebuie decât un calculator conectat la internet pentru a accesa platforma. Interfața este identic funcțională cu cea din programele desktop, deci migrarea nu presupune niciun efort de adaptare.

Licentiere

Începând cu 06.12.2025 se cumulează licențele de contabilitate și stocuri pentru programele SAGA C si SAGA PS, deci va putea fi achiziționată doar varianta integrată. Procesul de cumulare va afecta și licențele existente în sensul că persoanele care au licență doar pentru contabilitate sau doar pentru stocuri vor primi licența integrată. De asemenea, dacă aveți licentă pentru contabilitate și stocuri, pentru același calculator, cu date diferite de expirare, se ia în calcul data de expirare cea mai mare.

Pe lânga modul de licențiere actual, se introduc următoarele tipuri de licențe noi:
________________________________________________________________________________________

Pachet------ Licente desktop-SAGA C sau SAGA PS------- Licente web-oduri fiscale în SAGA WEB----- Pret/an(TVA inclus)_

/___________//_______________________//_____________________________//_________________________/
SAGA WEB 10...... 1..................... 10 ......... 1 200 lei
SAGA WEB 20...... 1..................... 20 ......... 1 800 lei
SAGA WEB 50...... 1..................... 50 ......... 2 500 lei
SAGA WEB 1 ...... 0..................... 1 ........ 500 lei
/____________//_______________________//____________________________//__________________________/
O licență SAGA WEB corespunde unui cod fiscal.

Licența SAGA WEB 1 este destinată firmelor care au evidență contabilă proprie, iar licențele SAGA WEB 10, SAGA WEB 20 și SAGA WEB 50 sunt destinate firmelor de contabilitate sau contabililor independenți.

Licențele active la data de 06.12.2025 beneficiază de upgrade gratuit la noile pachete SAGA WEB, valabil până la data expirării. Puteti efectua upgrade-ul, din contul de utilizator, apăsând butonul "Upgrade gratuit".

Prețurile pentru achiziția licențelor noi sunt fixe. Se acorda o reducere de 10% doar în cazul prelungirii unei licențe, dacă aceasta este achitata înaintea expirarii. Aceasta regula se aplica pentru toate tipurile de licențe.

Se vor modifica termenii și condițiile licenței în sensul eliminării posibilității utilizării programelor de pe mașinii virtuale sau prin RDP, din nevoia de a igieniza zona de licentiere si de a elimina alternativele bizare la SAGA WEB. Acest mod de utilizare al programelor desktop va mai fi tolerat o perioadă, fiind blocat în a doua parte a anului următor.

Alte aspecte legate de SAGA WEB

Licențele SAGA WEB pot fi folosite atât pentru contabilitatea în partidă simplă, cât și pentru cea în partidă dublă, licențierea realizându-se relativ la codul fiscal.
Interfața SAGA WEB poate fi accesată de un număr nelimitat de utilizatori de la orice calculator cu internet, fiind necesară o singură licență.
Aplicația permite configurarea facilă a rolurilor și permisiunilor, asigurând că operatorii pot introduce date fără a altera documente, șterge informații sau modifica setări esentiale.
Datele sunt salvate zilnic în cloud.
În situația în care licența nu se reînnoiește, accesul la date este permis în continuare, timp de un an, dar nu se mai pot opera înregistrări.
Accesarea bazei de date din SAGA WEB din programele desktop nu este recomandată, viteza de acces fiind dependentă de viteza conexiunii la net.
factura.ro

Vă anunțăm că este disponibila o noua platforma online pentru emiterea de facturi care poate fi accesată de la adresa www.factura.ro.

Scopul acestei noi interfețe este să permită întocmirea facturilor de către utilizatorii fără cunoștințe contabile, într-un mediu sigur și controlat.

Ce trebuie sa stiți despre factura.ro

Platforma accesează baza de date din SAGA WEB. Dacă nu ați făcut încă migrarea, aveți procedura la următorul link.
Înregistrarea datelor se realizeaza direct în baza de date din SAGA WEB, deci nu este nevoie de exporturi/importuri de date.
Adaugarea utilizatorilor și alocarea drepturile de acces se acorda din ecranul "Utilizatori" din SAGA WEB.
Serviciul este gratuit.
Ce trebuie sa faceți

Adaugati adresa de mail a persoanei care opereaza facturile firmei în ecranul "Utilizatori" din SAGA WEB și setați tipul de utilizator “Vanzare”. La aceasta adresa se va transmite un mail prin care noul utilizator își poate seta parola. Apoi, poate opera facturile accesând factura.ro.

Pentru mai multe detalii despre această interfață, puteți urmări tutorialul aici.

herganiec

#34 Mesaj de herganiec »

Imagine
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ciucam544

#35 Mesaj de ciucam544 »

:D Atunci sa fac si eu un tabel ASCII !?

Cod: Selectaţi tot

+---------------------------------------------------------------+--------------------+---------------------+
| Saga C contabilitate   devine =>   Pachet Saga   C WEB3       | Pret licenta noua  |  Pret cu reducere   |
| Saga C stocuri         devine =>   Pachet Saga   C WEB3       |                    |    la prelungire    |
| Saga PS contabilitate  devine =>   Pachet Saga  PS WEB3       |                    |  licenta existenta  |
| Saga PS stocuri        devine =>   Pachet Saga  PS WEB3       |                    |                     |
+---------------------------------------------------------------+--------------------+---------------------+
| Pachet Saga (C sau PS) WEB3   (1 licenta PC +  3 licente WEB) |       600 lei      |          540 lei    |
| Pachet Saga (C sau PS) WEB10  (1 licenta PC + 10 licente WEB) |      1200 lei      |         1080 lei    |
| Pachet Saga (C sau PS) WEB20  (1 licenta PC + 20 licente WEB) |      1800 lei      |         1620 lei    |
| Pachet Saga (C sau PS) WEB50  (1 licenta PC + 30 licente WEB) |      2500 lei      |         2250 lei    |
| SagaWEB     (C sau PS) WEB1            (doar una licenta WEB) |       500 lei      |          450 lei    |

neculad105

#36 Mesaj de neculad105 »

Buna ziua,

Am primit factura proforma de prelungire a licentei, in valoare de 540 RON. Am SAGA C : 1 instalare si SAGA WEB : 3 coduri fiscale.
Daca platesc proforma inainte de 29.12.2025 (expirarea licentei) primesc inca 10% reducere, asa cum ati mentionat ?
,,Se acorda o reducere de 10% doar în cazul prelungirii unei licențe, dacă aceasta este achitata înaintea expirarii. Aceasta regula se aplica pentru toate tipurile de licențe''
Adica platesc valoarea de 486 RON si primesc ulterior factura finala pe aceasta suma ?
Multumesc anticipat pentru lamuriri !

ciucam544

#37 Mesaj de ciucam544 »

Preturile sunt fixe, cele din tabelul de mai sus. Ce vreti, reducere de 2 ori ? :P

stroescud

#38 Mesaj de stroescud »

Licenta contabilitate imi expira in martie-2026
Licenta stocuri imi expira in noiembrie 2026
Acum licentele sunt comasate pe cele doua produse.
Cand trebuie sa-mi reinnoiesc licenta pentru a avea pachetul C WEB3?

balazse246

#39 Mesaj de balazse246 »

Noiembrie 2026, vezi in contul personal.

dragar

#40 Mesaj de dragar »

Buna, sunt pfa, AM facturat in Cayman Islands IN VALUTA USD, in luna august am depasit suma de 300000 lei as vrea sa stiu daca trebuia sa depun declaratia 700 pt inregistrare ca platitor de TVA, sau aceste venituri facturate in Cayman nu se iau in calcul. MULTUMESC!

gheorghei642

#41 Mesaj de gheorghei642 »

Persoanele impozabile care au depasit in luna august 2025 plafonul de scutire pentru intreprinderile mici de 300.000 lei, calculat potrivit Codului fiscal - Legea nr.227/2015 art.310 alin.(2), in vigoare la data depasirii plafonului, nu trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA decat la depasirea plafonului anual de scutire de 395.000 lei. Asadar, daca si acum valoarea livrarilor este sub plafonul anual de scutire de 395.000 lei, nu trebuie sa solicitati inregistrarea in scopuri de TVA.

dragar

#42 Mesaj de dragar »

MULTUMESC MULT ! Da am depasit cifrade afaceri 395000 acum in decembrie! si mai am o intrebare, va rog, locul facturarii este in strainatate, Cayman cum am spus, am citit ca nu se mai cuprind la stabilirea plafonului , daca livrarile sunt in strainatate.multumesc

gheorghei642

#43 Mesaj de gheorghei642 »

- Din cate cunosc, vânzările (câștigurile) realizate din Insulele Cayman se iau în calcul la stabilirea plafonului de scutire de TVA în România pentru o persoană impozabilă stabilită în România.
- Potrivit Legii nr.227/2015 - Codul fiscal, cifra de afaceri care se ia în considerare pentru plafonul de scutire include, pe lângă operațiunile taxabile realizate în România, și operațiunile care sunt considerate ca având locul executării în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă în cazul în care operațiunile ar fi fost realizate pe teritoriul României.
- Insulele Cayman sunt o jurisdicție din afara Uniunii Europene și operează un regim fiscal fără impozit pe venit sau pe profit. Totuși, pentru o entitate înregistrată în România, veniturile obținute din prestări de servicii sau livrări de bunuri către această jurisdicție intră în baza de calcul a plafonului de TVA (care, începând cu 1 septembrie 2025, a crescut la 395.000 lei).

barnag636

#44 Mesaj de barnag636 »

Ați trimis factura cu 3 coduri, cu val 540 , eu nu am decât un PFA modest în sistem real , puteți să îmi trimiteți proforma la fel că anul trecut

balazse246

#45 Mesaj de balazse246 »

Pentru barnag636
Pe forum gasesti utilizatorii programului si nu echipa Saga.
Daca doresti sa ii contactezi, poti face prin e-mail sau chat.
Nu mai exista sa platesti doar pentru partea de "contabilitate", deja se poate achitiona doar programul complet, vezi e-mail-ul primit si cel potat mai sus.
Poti contacta un distributior poate reusesti sa obtii acces la WEB la un pret acceptabil.

Scrie răspuns