d700
Re: d700
societate cu tva de plata lunar la 31.12.2025 CA sub 100000 eur nu a facut achizitie intra de bunuri am mers la administrare am adaugat tva trim cu 01.01.2026 ,am completat B.I. la 1.15,1.16,1.17 si B.II. 1.19.1,1.19.2 le completeaza automat cand generez dec imi da eroare ca nu pot fi completate simultan B.I. si B.II.cum procedez ?
Compania a realizat CA 372872 in 2025. Am generat din Saga D700 cu modificare perioada fiscala trimestru(s-a bifat automat subsectiunea B II, 1.19, 1.19.1 e completata CA si 1.19.2 selectie trimestru calendaristic.
Mentionez ca pe aceeasi declaratie am completat si Trece de la micro la profit (nu mai este decat un salariat cu norma partiala din 04.01.2026) si modificarea perioadei fiscale pentru impozitul pe venituri din salarii si contributii sociale la trimestru
Am avut eroarea aceasta pe recipisa Sectiunea_BII_1.19-Nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale.
Am gresit ceva sau ar putea fi o problema de la Anaf?
Mentionez ca pe aceeasi declaratie am completat si Trece de la micro la profit (nu mai este decat un salariat cu norma partiala din 04.01.2026) si modificarea perioadei fiscale pentru impozitul pe venituri din salarii si contributii sociale la trimestru
Am avut eroarea aceasta pe recipisa Sectiunea_BII_1.19-Nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale.
Am gresit ceva sau ar putea fi o problema de la Anaf?
Sau mai multe cu normă parțială a căror valoare cumulată a normelor să fie echivalentul unei norme întreagă. Pot fi și 3 cu câte 2 ore/zi sau 4 cu 2 ore/zi sau 8 cu 1 oră/zi. Sau poate exista contract de mandat/administrare cu indemnizație egală cu salariul minim pe economie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Da, de aceea am trecut de la impozit pe venit la impozit pe profit. Dar mentiunea aceasta era secundara. Ma intereseaza de ce am eroarea legata de TVA pe recipisa: Sectiunea_BII_1.19-Nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale. Unde campurile au fost precompletate din saga, le-am verificat si eu si pare totul corect. Multumesctomac scrie: ↑Joi Ian 08, 2026 6:17 pm Sau mai multe cu normă parțială a căror valoare cumulată a normelor să fie echivalentul unei norme întreagă. Pot fi și 3 cu câte 2 ore/zi sau 4 cu 2 ore/zi sau 8 cu 1 oră/zi. Sau poate exista contract de mandat/administrare cu indemnizație egală cu salariul minim pe economie.
Am gasit greseala, daca cineva mai are eroarea aceasta pe recipisa (Sectiunea_BII_1.19-Nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale), cand face mentiunea de trecere de la TVA lunar la TVA trimestrial, corect este asa : bifa la Modificare perioada fiscala inainte de 1.16, CA se scrie la 1.16 si selectie perioada fiscala la 1.17. Saga mi-a atras atentia ca trebuie sa modific perioada fiscala de la luna la trimestru conform CA 2025 dar declaratia 700 nu poate fi generata din Saga pentru aceasta mentiune de modificare.
-
dumitrescug618
In caz ca inca nu ati rezolvat, s-a depus D700 pentru mentinere TVA trimestrial, generata din Saga, completata ca in fisierul atasat, recipisa fara eroare, adica, dupa mintea luminata care a gandit asta, ca am TVA trimestrial si ramane trimestrial, era frumos sa ne puna sa le dam si un telefon in fiecare an, sa intarim ce am scris in declaratie.....#@%&*###$%%$^^&*
Mult noroc!
-
tobosv790
Dacă o societate a fost în 2025 cu tva lunar dar cifra de afaceri pe 2025 este sub 10000 euro, nu a avut achiziții intracomunitare, este obligată sa treacă la tva trimestrial sau este opțional?
-
gheorghei642
Completati D700 subsectiunea B.II - rd.1.19.1 cu cifra de afaceri din anul precedent, obţinută sau, după caz, recalculată (lei) apoi selectie revin la: 02 - Trimestrul calendaristic. Pentru verificare apasati butonul B.(verificare) - colt dreapta inceputul Sectiunii B.
-
tobosv790
Am facut si ca @hosul , apoi ca @gheorghei. Ambele dati imi dadea erori. Apoi am balmajit pe acolo pana a luat-o. Face figuri D700. Am primit recipisa dar voi verifica totusi in SPV vectorul fiscal. Multumesc pentru raspunsuri.