Cod fiscal pentru fiecare punctde lucru de la 1 salariat
Re: Cod fiscal pentru fiecare punctde lucru de la 1 salariat
Da nici eu nu inteleg asta cu extras din reges, tot cu declaratia am facut si eu. Mai ales ca nu gasesc unde sa inrgistrez punctul de lucru in reges.
Si acum acea declaratie este ceruta:
Subsemnatul _______________, cetățean român, identificat cu CI seria ____ nr.
________, eliberat de ____________la data de _______________,
În calitate de Administrator al societății _________________________, cu
sediul social în _____________________, înregistrată la Registrul
Comerțului sub nr. __________________, având CUI ________________,
Prin prezenta, declar pe propria răspundere că, începând cu data de _____________,
societatea noastră desfășoară activitate la punctul de lucru situat în:
salariat la data de _____________.
Solicitam înregistrarea depășirii numărului de peste 5 salariați începând cu data de
________________, conform Raportului REGES anexat.
Prezenta declarație este dată în vederea atribuirii Codului de Înregistrare Fiscală (CIF)
pentru punctul de lucru menționat mai sus, conform prevederilor Legii nr. 273/2006
privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, în vederea
achitării obligațiilor fiscale aferente veniturilor din salarii către bugetul local al __________
Subsemnatul _______________, cetățean român, identificat cu CI seria ____ nr.
________, eliberat de ____________la data de _______________,
În calitate de Administrator al societății _________________________, cu
sediul social în _____________________, înregistrată la Registrul
Comerțului sub nr. __________________, având CUI ________________,
Prin prezenta, declar pe propria răspundere că, începând cu data de _____________,
societatea noastră desfășoară activitate la punctul de lucru situat în:
salariat la data de _____________.
Solicitam înregistrarea depășirii numărului de peste 5 salariați începând cu data de
________________, conform Raportului REGES anexat.
Prezenta declarație este dată în vederea atribuirii Codului de Înregistrare Fiscală (CIF)
pentru punctul de lucru menționat mai sus, conform prevederilor Legii nr. 273/2006
privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, în vederea
achitării obligațiilor fiscale aferente veniturilor din salarii către bugetul local al __________
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Buna ziua,
Pentru punct de lucru deschis in aceeasi localitate/sector, 1 angajat, trebuie depus D060 pentru obtinere CIF?
In 2025 la deschiderea punctului de lucru am depus D700 ( ptr mai putin de 5 angajati)
Acum nu stiu cum sa procedez.
Va rog mult, un raspuns
Multumesc
Pentru punct de lucru deschis in aceeasi localitate/sector, 1 angajat, trebuie depus D060 pentru obtinere CIF?
In 2025 la deschiderea punctului de lucru am depus D700 ( ptr mai putin de 5 angajati)
Acum nu stiu cum sa procedez.
Va rog mult, un raspuns
Multumesc
Nu trebuie pentru aceeasi "Primarie"
Banii din impozitul pe salarii se va duce la Primaria Sectorului1 fie ca aveti sau nu punct de lucru in sectorul 1, dar firma are sediul social in sectorul 1.
Mai clar: firma are sediul social in Sector 1, punctul de lucru este in Sector 1, NU TREBUIE CIF pentru punctul de lucru.
Ideea este ca daca sunt Unitati Administrative Teritoriale (UAT) distincte cu buget separat atunci se solicita CIF pentru punctul de lucru.
Exemplu:
Firma are sediul social in Sector 1 si punctul de lucru este in Bragadiru (ILFOV); clar sunt UAT-uri diferite cu bugete diferite, deci se va solicita cod fiscal separat pentru punctul de lucru.
Banii din impozitul pe salarii se va duce la Primaria Sectorului1 fie ca aveti sau nu punct de lucru in sectorul 1, dar firma are sediul social in sectorul 1.
Mai clar: firma are sediul social in Sector 1, punctul de lucru este in Sector 1, NU TREBUIE CIF pentru punctul de lucru.
Ideea este ca daca sunt Unitati Administrative Teritoriale (UAT) distincte cu buget separat atunci se solicita CIF pentru punctul de lucru.
Exemplu:
Firma are sediul social in Sector 1 si punctul de lucru este in Bragadiru (ILFOV); clar sunt UAT-uri diferite cu bugete diferite, deci se va solicita cod fiscal separat pentru punctul de lucru.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Multumesc mult
Firma are sediul social in sector 3, punctul de lucru este in sector 3 si am 1 angajat la punctul de lucru. Sediul social nu are angajati
Asa cum am spus putin mai sus, in 2025 la deschiderea punctului de lucru am depus D700 ( ptr mai putin de 5 angajati)
Acum nu stiu daca depun D060 ptr obtinere CIF.
Va multumes,
Firma are sediul social in sector 3, punctul de lucru este in sector 3 si am 1 angajat la punctul de lucru. Sediul social nu are angajati
Asa cum am spus putin mai sus, in 2025 la deschiderea punctului de lucru am depus D700 ( ptr mai putin de 5 angajati)
Acum nu stiu daca depun D060 ptr obtinere CIF.
Va multumes,
Multumesc mult pentru raspuns "paturcai"
Am văzut că "cei de la SAGA" propagă pe net informația că nu trebuie CIF pentru sediul secundar dacă acel sediu secundar este în aceeași localitate cu sediul social.
Aș dori să fie clar: textul de lege nu spune decât că firmele ce au sedii secundare cu un salariat trebuie să obțină CIF pentru acel sediu secundar. Așadar pare că textul legii, litera ei, spune că indiferent că ai sau nu sediul secundar pe raza aceluiași UAT cu a sediului social, ar trebui să obții CIF pentru sediul secundar.
Dar spiritul legii este altul. Și expunerea de motive arată că spiritul legii este cel prin care se dorește ca impozitul pe veniturile din salarii salariatului ce lucrează la un sediu secundar să ajungă la primăria pe raza căruia se află acel sediu secundar.
Pe acest spirit al legii, dacă sediul secundar și cel social sunt în administrarea aceleiași primării este absolut irelevant că declar separat pe sediu secundar și sediu social, impozitul va ajunge oricum la aceeași primărie. În acest caz eu am susținut că este complet irațional și este complet în afara spiritului, scopului legii, de a declara separat pe punct de lucru față de sediul social situațiile în care cele două sunt arondate aceleași primării.
Și că este anormal ca o firmă să ajungă astfel să facă poate 10 ordine de plată deși chiar dacă ar face unul singur banii ar ajunge tot acolo.
De aceea cu riscul de a supăra iarăși puriștii - NU cereți CIF la sediile secundare arondate aceleași primării la care este arondat sediul social.
Și vă mai sfătuiesc să aveți răbdare. Credeți că ANAF are capacitatea de a administra corect atâtea coduri fiscale?!
Aș dori să fie clar: textul de lege nu spune decât că firmele ce au sedii secundare cu un salariat trebuie să obțină CIF pentru acel sediu secundar. Așadar pare că textul legii, litera ei, spune că indiferent că ai sau nu sediul secundar pe raza aceluiași UAT cu a sediului social, ar trebui să obții CIF pentru sediul secundar.
Dar spiritul legii este altul. Și expunerea de motive arată că spiritul legii este cel prin care se dorește ca impozitul pe veniturile din salarii salariatului ce lucrează la un sediu secundar să ajungă la primăria pe raza căruia se află acel sediu secundar.
Pe acest spirit al legii, dacă sediul secundar și cel social sunt în administrarea aceleiași primării este absolut irelevant că declar separat pe sediu secundar și sediu social, impozitul va ajunge oricum la aceeași primărie. În acest caz eu am susținut că este complet irațional și este complet în afara spiritului, scopului legii, de a declara separat pe punct de lucru față de sediul social situațiile în care cele două sunt arondate aceleași primării.
Și că este anormal ca o firmă să ajungă astfel să facă poate 10 ordine de plată deși chiar dacă ar face unul singur banii ar ajunge tot acolo.
De aceea cu riscul de a supăra iarăși puriștii - NU cereți CIF la sediile secundare arondate aceleași primării la care este arondat sediul social.
Și vă mai sfătuiesc să aveți răbdare. Credeți că ANAF are capacitatea de a administra corect atâtea coduri fiscale?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Pana la urma ce declaratii trebuie sa depun d060 sau d700? Va trebui sa fiscalizez 1 PL care il am inregistrat la ONRC si unul care nu este inregistrat la ONRC. In SAGA la "Salariati" "Punct de lucru" completez CIF PL fiscalizate pentru salariatii respectivi, pentru ceilalti care sunt la sediu? las necompletat? Am un contribuabil mijlociu in cauza, deci plateam in cont de trezorerie judetean.... acum va trebui pentru sediu sa iau cont de la Primaria localitatii unde am sediu? Pentru PL fiscalizate cu CIF inteleg ca Primaria imi da un cont unde trebuie sa platesc? Nu il iau de la ANAF? Mi se pare o nebunie, ptr ca nu stiu nici unde sa citesc un comunicat in care sa explice negru pe alb wtf trebuie facut ... Multumesc,
Daca administratorul a hotarat sa 'transforme" punctul de lucru in sediu social(inchidere punct de lucru la adresa si mutare sediu social la acea adresa) mai trebuie vreo declaratie sau anunta ONRC si ANAF despre asta?
-
gheorghei642
Nu administratorul hotaraste, il doar execita. Hotararea/Decizia de schimbare sediu social, infiintare/desfiintare sedii/puncte de lucru se ia numai de catre adunarea generala extraordinara a asociatilor/asociatului unic. Hotarea si Actul constitutiv reactualizat se depun la registrul comertului, fizic ori on line, in vederea inregistrarii.
Administratorul e si asociat unic, e "toate". Ma interesa daca pe langa ONRC mai trebuie facuta vreo declaratie la ANAF(060, 700).
-
gheorghei642
Dupa obtinerea certificatul de inregistrare mentiuni, puteti completa si transmite D700 precum si D060.
-
gheorghei642
tudosien: Pe vremuri, se spunea, cu glas tare: "partidul e-n toate".
am 2 sedii secundare ( puncte lucru) pentru care vreau sa obtin cif, cum se depunde 060 , am tot cautat si nimic, in declaratia 060 se poate completa un singur sediu secundar ( nu merge adaugat altul). fac 2 declaratii060 sau cum ? si cum e cel mai ok de transmis ? spv/ depunere declaratii sau spv/ formular contact?