Încasări valută

Chestiuni specifice programului SAGA PS
stanciuv829

Încasări valută

#1 Mesaj de stanciuv829 »

Am următorul caz: PFA cu servicii in IT cu clienți NON-UE, si folosesc Salt Bank unde am deschis un cont in RON/USD dar si un cont de PayPal. Contabilitatea vreau o țin in SAGA PS

De curând am inceput sa primesc primele încasări pentru munca depusă și am următoarele spete

1. Prima factura am transmis-o către clientul X iar acesta a făcut plata in contul meu de USD. Dupa ce am primit banii in contul de USD am făcut imediat transfer in contul de RON.
Cum pot sa înregistrez încasare in SAGA PS mai ales ca exista diferența pe plus intre factura emisă la data respectivă si banii ajunsi in contul de RON ?

2. Pentru al doilea client am primit banii in contul de PayPal(cont personal) (ii este mai greu clientului sa facă transfer bancar din cauza comisioanelor). Clientul a făcut plata in contul meu de Dolari. La retragere PayPal face conversia automat in Euro, dar in contul meu a ajuns RON.
Cum pot sa înregistrez încasare in SAGA PS mai ales ca exista diferența pe minus intre factura emisă la data respectivă si banii ajunsi in contul de RON ?

Va multumesc

tomac

Re: Încasări valută

#2 Mesaj de tomac »

1. Ați emis factura în USD? Operați pe bancă în USD. Este recomandat ca în ecranul casa/banca să vă creați cont pentru fiecare valută/bancă. Transferul din contul de USD în cel de RON este un transfer ce nu generează venit sau cheltuială.
2. Creați cont - Paypal, operați încasarea similar încasării de mai sus, în USD. La fel, transferul din PayPal în RON este un transfer - nu generează venit cheltuială.
Operați transferurile pe tip "DECONTĂRI"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns