SAFT si calcul impozit profit sau micro

csomore294

SAFT si calcul impozit profit sau micro

#1 Mesaj de csomore294 »

Buna ziua,
Cum procedam cu depunereea declaratiei SAF-T, a carui termen de depunere este 31.01.2026, iar pentru calcularea, depunerea si plata impozitului pe profit si impozitului micro avem termen de 25.06.2026? Rezultatele inventarierilor si calculul impozitului poate dura mult mai mult, astfel vom depasi termenul de depunere a SAFT-ului... Nu degeaba au fost stabilite pentru inchiderea anului un termen de cinci luni.

paturcai

Re: SAFT si calcul impozit profit sau micro

#2 Mesaj de paturcai »

Sunt situatii diferite:
Asa cum se inchide TVA-ul pentru trimestrul IV sau decembrie 2025, la fel se va face si cu D406 (SAFT)
De ce s-ar schimba ceva?
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nu are relevanță și importanță.
Puteți depune așa cum este acum, iar apoi redepuneți când este final. Există text de lege care permite redepunerea dacă există motive obiective.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

comanicil

#4 Mesaj de comanicil »

Intrebarea este : trebuie depuse rectificative la ianuarie 2026, februarie 2026 ..etc ? pentruca modificand la decembrie 2025 impozitul pe profit, se modifica si rezultatul financiar al exercitiului care se reflecta in deschiderea exercitiului 2026. Rezulta ca pana la finalizarea calculului impozitului pe profit ( lunile ianuarie, februarie ...etc. ) trebuiesc depuse rectificative la SAFT pentru lunile anului 2026.

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Da, deorece vor exista modificari de sold si in lunile urmatoare modificarii.

csomore294

#6 Mesaj de csomore294 »

Oare se mai pot depune rectificative la SAFT pentru mai multe luni? Corectati-ma, daca am retinut gresit, dar am inteles ca se poate depune rectificativa pentru SAFT doar pentru luna anterioara, pana nu se depune declaratia curenta la zi.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Da
Conditia sa respectati continuitatea. Suntem in luna Decembrie, daca ati gresit in Martie nu depuneti numai pentru Martie, depuneti Martie si urmatoarele luni pana la Noiembrie, inclusiv.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns