Portare Saga web

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
arihantj

Portare Saga web

#1 Mesaj de arihantj »

Buna ziua !
Am urmatoarea problema : folosesc Saga instalata pe un server, iar utilizatorii se logheaza cu RDP , fiecare cu licenta lui, pe server. Sunt nevoit sa portez pe web ptr ca s-a taiat aceasta posibilitate de lucru, desi sincer nu inteleg de ce, am licente OK si imi este mult mai usor asa...
Intrebare : la portarea unui user cu licenta aferenta pe web, trebuiesc reconfigurate drepturile userului ? Societatile la care are acces, drepturile de acces in fiecare societate ?
Multumesc !

balazse246

Re: Portare Saga web

#2 Mesaj de balazse246 »

De ce nu faci o conexiune VPN in loc de RDP (si atunci lucrezi ca si pana acum)?
Drepturile trebuiesc reconfigurate, deoarece acum configurarea se va face la nivel de adresa de e-mail si nu nume de utilizator, si se va face in web.

arihantj

#3 Mesaj de arihantj »

Ai incercat varianta cu VPN ? Functioneaza ?
Poti sa detaliezi, te rog ?

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Nu sunteti nevoit sa migrati in web dar e posibil sa va ajute, numai dvs. cunoasteti dupa ce testati (trebuia sa faceti asta pana acum cum tot a spus si dn. Toma).
Altfel exista solutii de configurare si automatizare. Teoretic serverul ramane la fel doar accesul la baze e face prin portul firebird. Ori accesati serverul cu configcs.txt si folositi configurarea din server. Ori fiecare client trebuie sa fie configurat si aici ma refer la programul saga client. E suficient sa configurati un client cu toti utilizatorii si ce drepturi au si apoi copiati configurarea la fiecare statie de lucru. Totul e specific structurii dvs.
In sagaweb e cum zice si dn. Balazs, e alt sistem de functionare si trebuie refacut totul (dar numai dupa ce intelegeti cum functioneaza).

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Pentru arihantj
Da, functioneaza bine.
Discuti cu un informatician care stie partea de retea (adica stie sa faca conexiune de VPN) si se rezolva problema.

pavelo200

#6 Mesaj de pavelo200 »

buna ziua, va rog sa ma lamuriti in privinta portarii firmelor in saga web. daca achizitionez licenta de 50 de firme , le portez pe toate in web dar doresc sa le operez tot pe saga desktop la birou si sa le vizualizez doar pe web in caz de nevoie din afara biroului, se poate opera de pe 3 calculatoare de la birou aceste firme din saga desktop ca si pana acum? sau colegii mei ar tb sa intre in saga web sa le opereze ? nu stiu ce licenta sa achizitionez . Multumesc

ciucam544

#7 Mesaj de ciucam544 »

Pachetele contin o singura licenta desktop si mai multe licente web per coduri fiscale. Deci dvs. alegeti pachetele cele mai ieftine pt. saga desktop, si unul dintre ele sa acopere si codurile fiscale in web.
De exeplu (2 x 1desk->3web = 2 x 600 Ron) + (1desk->50web = 2500 Ron) rezulta (3desk->56web = 3700 Ron)
sau (1desk->3web = 600 Ron) + (1desk->10web = 1200 Ron) + (1desk->20web = 1800 Ron) rezulta (3desk->33web = 3600 Ron)
si asa mai departe... faceti dvs. combinatiile in https://www.sagasoft.ro/formular-licente.php

Scrie răspuns