Buton descarcare PDF pentru facturile importate din E-Factura
-
gheorghitad546
Buton descarcare PDF pentru facturile importate din E-Factura
Buna seara!
As dori sa stiu daca exista o metoda mai usoara de a descarca PDF-ul unei facturi preluate din E-Factura in Saga Web.
Pana acum in aplicatia desktop, atunci cand te aflai pe o inregistrare importata din SPV, in coltul din dreapta sus se afla un buton care iti deschidea PDF-ul facturii respective pentru a putea sa o listezi cu usurinta sau sa o salvezi. Acum, din cate observ, acel buton lipseste din Saga Web. Avem destul de multe firme care nu isi listeaza/salveaza facturile din SPV asa ca noi ne ocupam de acest lucru pentru ei, iar acel buton ne permitea sa listam facturile care lipseau cu usurinta, insa pe Web, din cate observ, singura solutie e sa intri in meniul de e-facturi, sa apesi pe butonul de "Afiseaza doar facturile importate sau anulate", sa astepti pana se incarca toate facturile din ultimele 30/60 de zile si dupa sa cauti inregistrarea respectiva si sa descarci PDF-ul, un proces mult mai lung (in special pentru firmele mai mari cu sute de facturi pe luna).
Imi cer mii de scuze daca platforma Saga Web dispune de o metoda mai usoara de a obtine PDF-urile respective, insa nu reusesc sa gasesc nimic care sa imi permita acest lucru.
As dori sa stiu daca exista o metoda mai usoara de a descarca PDF-ul unei facturi preluate din E-Factura in Saga Web.
Pana acum in aplicatia desktop, atunci cand te aflai pe o inregistrare importata din SPV, in coltul din dreapta sus se afla un buton care iti deschidea PDF-ul facturii respective pentru a putea sa o listezi cu usurinta sau sa o salvezi. Acum, din cate observ, acel buton lipseste din Saga Web. Avem destul de multe firme care nu isi listeaza/salveaza facturile din SPV asa ca noi ne ocupam de acest lucru pentru ei, iar acel buton ne permitea sa listam facturile care lipseau cu usurinta, insa pe Web, din cate observ, singura solutie e sa intri in meniul de e-facturi, sa apesi pe butonul de "Afiseaza doar facturile importate sau anulate", sa astepti pana se incarca toate facturile din ultimele 30/60 de zile si dupa sa cauti inregistrarea respectiva si sa descarci PDF-ul, un proces mult mai lung (in special pentru firmele mai mari cu sute de facturi pe luna).
Imi cer mii de scuze daca platforma Saga Web dispune de o metoda mai usoara de a obtine PDF-urile respective, insa nu reusesc sa gasesc nimic care sa imi permita acest lucru.
Re: Buton descarcare PDF pentru facturile importate din E-Factura
Nici eu n-am gasit. S-a mai discutat aici: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=58307
-
gheorghitad546
Multumesc pentru raspuns! Nu am observat ca s-a mai discutat, am trimis si eu un mail catre echipa Saga, sa speram ca vor putea implementa aceasta functie deoarece era extrem de folositoare. O seara frumoasa va doresc!
Si eu le-am scris, dar folosind butonul "Raporteaza un BUG" din SagaWEB. Chiar daca nu e un bug propriu-zis.
Seara buna!
Seara buna!
Am primit raspuns de la Saga:
"Vom introduce optiunea si in SagaWEB in urmatoarea perioada.
Nu am introdus-o pana acum pentru ca generarea se face prin site-ul ANAF, iar site-ul raspunde foarte greu, mai ales in SagaWEB, unde pleaca foarte multe cereri catre ANAF, iar serverele ANAF nu fac fata."
In concluzie, cand ANAF isi va pune la punct site-ul, vom avea butonul pentru PDF e-Factura si in ecranul Intrari din SagaWEB. Pana atunci, il avem in Saga C, unde functioneaza pentru ca cererile vin de pe computerele noastre catre site-ul ANAF si nu de pe serverul SagaWEB (daca am inteles corect).
Nu am introdus-o pana acum pentru ca generarea se face prin site-ul ANAF, iar site-ul raspunde foarte greu, mai ales in SagaWEB, unde pleaca foarte multe cereri catre ANAF, iar serverele ANAF nu fac fata."
In concluzie, cand ANAF isi va pune la punct site-ul, vom avea butonul pentru PDF e-Factura si in ecranul Intrari din SagaWEB. Pana atunci, il avem in Saga C, unde functioneaza pentru ca cererile vin de pe computerele noastre catre site-ul ANAF si nu de pe serverul SagaWEB (daca am inteles corect).
-
gheorghitad546
Am primit si eu un raspuns asemanator, insa mi-au specificat si faptul ca momentan se vor axa pe implementarea sistemului Reges Online in Web. Dar da, este pacat ca nici dupa mai bine de 2 ani, infrastructura serviciului E-Factura nu este mai performanta. Inca imi amintesc primele zile cand trebuia sa astepti mai bine de o ora ca sa importi cateva facturi din serverele ANAF.savua735 scrie: ↑Mar Ian 13, 2026 8:44 am Am primit raspuns de la Saga:
-
brihac aurelb
Buna ziua. Presupun ca nici xml-urile nu se descarca automat prin saga web ci este obligatoriu sa le descarci intai prin saga desktop toate facturile, pentru a pastra toata arhiva pt un eventual control de la anaf.
-
gheorghitad546
Buna ziua! Din cate am citit, poti descarca arhiva cu facturile din SPV primite chiar daca acestea sunt mai vechi de 60 de zile. Pe platfoma Web exista un buton denumit "Descarca fisiere e-facturi primite", prin utilizarea lui poti descarca arhiva care contine toate facturile primite din luna selectata.brihac aurelb scrie: ↑Mar Ian 20, 2026 6:59 am Buna ziua. Presupun ca nici xml-urile nu se descarca automat prin saga web ci este obligatoriu sa le descarci intai prin saga desktop toate facturile, pentru a pastra toata arhiva pt un eventual control de la anaf.
-
brihac aurelb
Multumesc, am incercat si varianta aceasta, ideea este ca daca uiti la un moment dat, si trec 60 zile nu mai poti accesa... trebuia ceva similar cu varianta desktop sa ramana din prima faza de descarcare
cum să "uiti" 2 luni să intri să îți descarci facturile? ..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
gheorghitad546
Din cate am testat, arhiva pare sa contina si facturi mai vechi de 60 de zile. Ideea este urmatoarea: pe platforma Web avem acces la facturile care au putut fi "gasite" strict din momentul migrarii societatii. Adica daca luna aceasta migram o firma, vom avea acces doar la e-facturile emise din luna Noiembrie, Decembrie si Ianuarie, facturile mai vechi de 60 de zile nu au cum sa apara in prima zi deoarece nu are de unde sa le gaseasca. Cu toate acestea, la o saptamana de la migrarea primei societati am incercat din nou sa descarc arhiva si am observat ca primele facturi care apar inca sunt cele care apareau in prima zi, adica sunt stocate undeva pe serverul de la platforma Web.brihac aurelb scrie: ↑Mar Ian 20, 2026 3:14 pm Multumesc, am incercat si varianta aceasta, ideea este ca daca uiti la un moment dat, si trec 60 zile nu mai poti accesa... trebuia ceva similar cu varianta desktop sa ramana din prima faza de descarcare
Insa, modul in care voi actiona cel mai probabil si va sfatuiesc si pe dumneavoastra la fel, este sa va treceti un eveniment in calendarul de pe telefon care sa se repete tot la 2 luni si in care sa treceti "Descarcare SPV". Aceea o sa fie ziua in care voi intra si voi descarca toate arhivele de la firme pe ultimele 60 de zile pentru a le avea si local la indemana, dar si intr-un backup online in eventualitatea unei erori.