Cod fiscal punct de lucru

dumiter

Cod fiscal punct de lucru

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, referitor la noile modificări ce prevad faptul ca in cazul unui punct de lucru cu adresa diferita fata de sediu social e nevoie sa se solicite cod fiscal pe punct de lucru incepand de la 1 angajat, spuneti-mi va rog care este procedura pentru obținerea codului fiscal si de declarații se de pun pe acel cod fiscal, doar 112 sau si restul declaratiilor?
Mulțumesc mult.

paturcai

Re: Cod fiscal punct de lucru

#2 Mesaj de paturcai »

Doar daca punctul de lucru se afla in alt UAT (Primarie) fata de sediul social, atunci cereti un punct de lucru (cod fiscal separat), daca sunt in aceeasi primarie (de exemplu sediul social este in sectorul 1 iar punctul de lucru tot in sectorul 1, nu trebuie un alt cod fiscal)
Daca punctul de lucru este in comuna Floresti din Judetul Cluj iar sediul social este in localitatea Cluj-Napoca, atunci trebuie pentru punctul de lucru un nou cod fiscal. Comuna Floresti si localitatea Cluj-Napoca au Primarii/Bugete diferite.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

moisb353

#3 Mesaj de moisb353 »

Buna ziua, se poate genera declaratia 060 punct de lucru salariati din program?

gheorghem325

#4 Mesaj de gheorghem325 »

paturcai scrie: Lun Ian 12, 2026 9:08 am Doar daca punctul de lucru se afla in alt UAT (Primarie) fata de sediul social, atunci cereti un punct de lucru (cod fiscal separat), daca sunt in aceeasi primarie (de exemplu sediul social este in sectorul 1 iar punctul de lucru tot in sectorul 1, nu trebuie un alt cod fiscal)
Daca punctul de lucru este in comuna Floresti din Judetul Cluj iar sediul social este in localitatea Cluj-Napoca, atunci trebuie pentru punctul de lucru un nou cod fiscal. Comuna Floresti si localitatea Cluj-Napoca au Primarii/Bugete diferite.
Salut! Doar ca si comentariu: AJFP Calarasi, in informarea pe care a emis-o si care este disponibila pe net, spune ca nu conteaza UAT-ul, ci adresa punctului de lucru. Citez: “Legea nu distinge cu privire la entitatile organizate pe raza teritoriala a aceleiasi unitati administrativ teritoriale, ci doar ca adresa oricareia dintre aceste entittai cu cel putin un salariat sa fie diferita de adresa sediului social al platitorului, iar obligatia de inregistrare fiscala intervine pentru fiecare dintre entitatile respective.”

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

De fapt alta este buba:
ANAF doreste ca sa facem munca lor.
Este simplu:
Daca v-ati uitat in Lege acolo se spune ca ANAF trebuie sa trimita la fiecare UAT firmele cu codurile fiscale.
ANAF fie nu vrea fie i se pare mai corect sa o faca contribuabilul, arunca - nu este prima data - pe umerii contribuabilului propria raspundere pe care o are.

Nu stiu ce-i face pe cei de la ANAF sa aiba o astfel de "interpretare" (se intampla foarte rar de altfel ca ANAF sa respecte cuvant-cu-cuvant legislatia si sa nu o interpreteze dupa bunul plac de fapt al limbajului dualist).
In aceasta situatie se pare ca nu prea avem cale de intors, ca sa spun asa:
- depunem declaratia 060 si daca punctul de lucru este "peste drum"
- asa au decis captele patrate din ANAF.

TREBUIE SA DEPUNEM 060 PENTRU TOATE PUNCTELE DE LUCRU.

Si sa mi te tii...sa te duci la ghiseele lor si sa stai la coada ca sa iei acele coduri fiscale pentru ca nu vor fi trimise prin SPV.
Nu stiu daca s-a decis acest lucru dar am siguranta ca isi vor bate joc de noi din nou.
NU SE DPEUNE PENTRU PUNCTELE DE LUCRU UNDE NU EXISTA SALARIATI (sa vedem ce mai spune ANAF la chestia asta):
Depun 060 doar firmele care sunt impuse citez ".ca plătitoare de salarii și de venituri asimilate salariilor".

Multumiri lui GheorgheM
Ultima oară modificat Joi Ian 29, 2026 8:27 am de către paturcai, modificat de 2 ori în total.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=60715&start=75

S-a revenit!
Ramane ca inainte: se solicita cod fiscal pentru punctul de lucru aflat in localitati diferite si nu pentru punctul de lucru aflat in aceeasi localitate cu sediul social.
Dar, DACA: am sediul social in sectorul 1 si am 4 puncte de lucru in sectorul 6, atunci pentru TOATE punctele de lucru in sectorul 6, VOI SOLICITA UN SINGUR COD FISCAL si nu 4 codurui fiscale.

salageanr

Solutie

#7 Mesaj de salageanr »

Buna ziua, rog o parere
Srl neplatitor de tva , platitor impozit pe profit aduce ctr de inchiriere spatiu incepand cu 01.08.2024 . Despre acest contract nu s a tinut cont deloc pana in prezent.ce as putea face pentru a aduce la zi situatia.
Trebuia depus 100 si 205 plus platile si depus corectie la saft .
Cum as putea proceda ?
Multumesc

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Treceti totul la declaratia 100 pentru decembrie 2024 pentru anul 2024 si redepuneti (D710 daca este cazul); apoi faceti D205 pentru anul 2024; depuneti-o si pe aceea.
Procedati la fel pentru anul 2025
Va plati majorari si penalizari pentru 2024? DA.
In contabilitate treceti toate sumele ACUM in decembrie 2025.

gheorghei642

#9 Mesaj de gheorghei642 »

Prin Legea nr.245/2025 in vigoare de la 01 ianuarie 2026:
- a fost modificat alin.(7) al art.32 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale în sensul diminuării pragului privind înregistrarea sediilor secundare ale subiecților de drept fiscal de la 5 persoane care realizează venituri din salarii la o persoană.
- a fost introdusa o normă tranzitorie pentru entitățile deja înființate în sensul stabilirii unui termen de 30 de zile de îndeplinire a acestei obligații de înregistrare fiscală.
In perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2026 si 28 ianuarie 2026 Ministerul Finantelor constatand ca numarul de sedii secundare ce ar trebui sa se inregistreze fiscal este destul de mare a procedat la proiectarea unui act normativ respectiv Proiectul de OG din 28.01.2026, care:
- introduce un articol nou in Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală - ca prevederi speciale privind înregistrarea sediilor secundare ca plătitoare de salarii şi de venituri asimilate salariilor potrivit Legii nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, in sensul ca:
(i) in prima situatie - a mai multor sedii secundare ca plătitoare de salarii şi de venituri asimilate salariilor, organizate pe raza teritorială a aceleiași U.A.T. dar diferita de sediul social/domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului;
In aceasta situatie, contribuabilul/plătitorul are obligaţia sa desemneze unul dintre aceste sedii secundare, ca sediu secundar si sa solicite inregistrarea fiscala a acestuia pentru toate entitățile de pe raza acelei U.A.T, la organul fiscal din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui rază teritorială se desfășoară efectiv activitatea sediilor secundare, în termen de 30 de zile de la înființarea primului sediu secundar.
(ii) a doua situatie - cand Contribuabilul/plătitorul care are organizate unul sau mai multe sedii secundare ca plătitoare de salarii şi de venituri asimilate salariilor, pe raza teritorială a aceleiași unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale cu domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului, nu are obligația să solicite înregistrarea fiscală a acestora. Contribuabilul/plătitorul are obligația declarării și plății impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor datorat pentru salariații acestor sedii secundare utilizând codul de identificare fiscală propriu.
- introduce o norma tranzitorie pentru rezolvarea situatiei sediilor secundare organizate si/sau inregistrate fiscal la data intrarii in vigoare a OG si, care spune ca contribuabilul/plătitorul are obligatia sa notifice pana la 30 iunie 2026 la organul fiscal competent:
(i) sediul secundar desemnat, precum și toate sediile secundare de pe raza aceleiași U.A.T. diferita de cea cu domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului;
(ii) toate sediile secundare de pe raza aceleiași U.A.T, cu domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului.
Se asteapta si Procedura de aplicarea noului articol - Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

stanm711

#10 Mesaj de stanm711 »

Am transmis formularul 060 pentru punct de lucru/sediu secundar desemnat in 1 martie 2026 prin SPV si nu am primit nici un raspuns. Stiti cumva cat dureaza?

tobosv790

#11 Mesaj de tobosv790 »

Eu nu am primit nici acum răspunsuri. Vei afla care este CUI-UL când vei depune 112 de pe recipisa cu erori. Citește pe aici că s-a discutat de mai multe ori.

Scrie răspuns