inregistrare contabila

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lungum812

inregistrare contabila

#1 Mesaj de lungum812 »

Buna ziua ,va rog frumos sa ma ajutati cu o inregistrare contabila.
Azi am primit in contul firmei bani de la Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii care reprezinta restituirea cheltuielilor de judecata. Cheltuielile de judecata au fost efectuate in 23.03.2024 din contul personal al administratorului pentru ca contul firmei avea proprire de la anaf.Aceasta plata din contul personal al administratorului nu a fost inregistrat in contabilitatea firmei.In 23.03.2024 s-a transferat din contul personal al administratorului cu ordin de plata si in februarie 2025 s-a mai efectuat o plata cu aplicatia bt pentru d-na avocata.Azi 28.01.2026 am primit inapoi in contul firmei bani cheltuiti cu procesul pe baza hotararii civile definitive.
Pot sa virez banii in contul personal al administratorului si care ar fi inregistrarile corcte?
Va multumesc

herganiec

Re: inregistrare contabila

#2 Mesaj de herganiec »

Administratorul a suportat o cheltuială a firmei din bani proprii
- Firma îi datorează acei bani
-Restituirea primită acum este o creanță a firmei, NU un venit
Plățile NU au fost înregistrate la momentul lor? Le înregistrăm ACUM, prin note contabile de regularizare.
628 = 4551 Recunoașterea cheltuielilor de judecată plătite de administrator (acum)
5121 = 628 Încasarea restituirii de la Agenție (28.01.2026) (stornare cheltuială – NU venit)
4551 = 5121 Restituirea banilor către administrator
ai nevoie de
Hotărârea civilă definitivă
Dovezile de plată ale administratorului (OP + aplicație BT)
Dispoziție de plată / decizie internă pt plata.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

lungum812

Re: inregistrare contabila

#3 Mesaj de lungum812 »

multumesc

Scrie răspuns