majorare capital social prin conversia imprumuturilor

corneae

majorare capital social prin conversia imprumuturilor

#1 Mesaj de corneae »

Buna ziua,

A mai facut cineva solicitarea de majorare a capitalului social prin conversia imprumuturilor asociatilor la RECOM? Am predat documentele de 2 saptamani si persoana care se ocupa nu reuseste. Care este procedura? Mi -a spus ca mai nou se cere raport de expertiza?

paturcai

Re: majorare capital social prin conversia imprumuturilor

#2 Mesaj de paturcai »

Este normal
Creanța trebuie să fie certă, lichidă și exigibilă:
Certă: Existența ei este neîndoielnică (rezultă din contracte de împrumut sau extrase de cont care atestă că banii au intrat efectiv în firmă).
Lichidă: Cuantumul sumei este determinat foarte clar (ex: 50.450 lei, nu „aproximativ 50.000”).
Exigibilă: Termenul de plată a expirat (asociatul poate cere banii înapoi imediat). Dacă în contractul de împrumut scrie că scadența este în 2027, trebuie făcut un act adițional pentru a devansa scadența înainte de conversie. (exigibil=ajuns la scadenţă)
Raportul de expertiză contabilă întocmit de un expert autorizat CECCAR este documentul care „sfințește” operațiunea.
Expertul va verifica dacă sumele din 4551 reflectă realitatea (dacă banii au intrat prin bancă/casierie).
Raportul va concluziona că datoria este reală și poate fi convertită în părți sociale.

Documentele de depus:
Hotărârea Adunării Generale a Asociaților (AGA): În care se decide majorarea capitalului social prin conversia creanței. Trebuie specificată suma exactă, numărul de părți sociale nou emise și valoarea lor nominală.
Raportul de expertiză contabilă: (Menționat mai sus) care să ateste caracterul cert, lichid și exigibil al creanței.
Actul Constitutiv Actualizat: Reflectând noua structură a capitalului social și a asociaților.
Dovada contabilității: Balanța de verificare din care să rezulte soldul contului 4551.
Declarația pe proprie răspundere: a administratorului, care să confirme că majorarea este reală.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns