Intretinere BD -verificare intrari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cazanl987

Intretinere BD -verificare intrari

#1 Mesaj de cazanl987 »

Buna ziua ,
Pina la 31 12 2025 am folosit programul functionand ca microintreprindere si nu am avut contabilitate stocuri, fac prestari servicii si am doar materiale consumabile .Acum cand din INTRETINERE BD dau verificare intrari imi apre mesajul diferente intre stoc si contabilitate la facturi in care este inclus cont 3021 conta fara stoc Ce trebuie sa fac sa modific , ce setari si unde trebuie sa modific .Multumesc frumos pentru suport.

pomparaus

Re: Intretinere BD -verificare intrari

#2 Mesaj de pomparaus »

Nu mai ai cum si ce sa modifici, pt.ca ai folosit contul 3021 pe nedefinit (nu ai NIR-uri) - si eu am preluat o firma care a lucrat ca tine si am acele neconcordante in fiecare luna - verific sa nu fie neconcordante de cand am eu gestiuni.

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

@cazanl987 mergeți la firma respectivă la Administrare, configurare societăți, jos.. setări diverse.. și bifezi.. Dezactivează stocurile pentru această firmă.
Apoi testează din nou.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

cazanl987

#4 Mesaj de cazanl987 »

@herganiec multumesc frumos de ajutor.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Eu zic sa nu faci asa ceva, pentru ca nu vei mai vedea nimic neconcordante referitoare la stocuri pentru ce vei lucra : poti sa gresesti in viitor si nu mai vezi neconcordantele.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

@cazanl987 nu a lucrat cu partea de stocuri, iar cu actualizarea nouă a programului s-a activat și stocurile. Dacă ai lucrat pe nedefinit până acum în SagaC și acum ai și partea de stocuri activă(și nu ai dezactivat-o), la verificare apare mesajul diferente intre stoc si contabilitate la facturi.
De aceea dezactivezi stocurile dacă nu lucrezi cu gestiuni catitativ valorice iar programul nu mai dă mesajul.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns