CIF sediu secundar
CIF sediu secundar
Dacă certificatul cu CIF atribuit pentru punctul de lucru, sediu secundar, a fost emis cu data de 04.02.2026, înseamnă că declaratia si platile impozit salarii pe luna ianuarie 2026 le fac de pe cif - ul vechi sediu principal? Declaratia 112 /ian 2026, are erori : CIF sediu secundar=xxxxxx nu apartine sediului principal din declaratie. Vă rog o parere!
Re: CIF sediu secundar
Ati setat in SAGA corect?
-La Administare bifat societatea are sediii secundare?
- in ecranul salariati la CIF punct de lucru ati pus numarul CIF respectiv?
- D112, dupa centralizatorul cu sume, va aduce doua ferestre, una cu sediul social si una cu pct. de lucru cu CIF respectiv?
Dupa mine ar trebui sa mai asteptati 2 zile, sa se inregistreze si la ANAF.
Si dupa aceea, daca ati bifat corect in SAGA sa reveniti.
Devalidati la salarii, actualizare date, d112 actualizare date si dupa aceea dati formare D112.PDF
-La Administare bifat societatea are sediii secundare?
- in ecranul salariati la CIF punct de lucru ati pus numarul CIF respectiv?
- D112, dupa centralizatorul cu sume, va aduce doua ferestre, una cu sediul social si una cu pct. de lucru cu CIF respectiv?
Dupa mine ar trebui sa mai asteptati 2 zile, sa se inregistreze si la ANAF.
Si dupa aceea, daca ati bifat corect in SAGA sa reveniti.
Devalidati la salarii, actualizare date, d112 actualizare date si dupa aceea dati formare D112.PDF
Mulțumesc, verific să văd ce mi-a scăpat
- balazse246
Daca CIF-ul a fost emis in februarie, de ce l-ai declara pentru ianuarie?
Am depus 060 in ianuarie pentru ianuarie an 2026. Da, Cif emis in februarie. Atunci, cum bine ziceți, in ianuare depun D 112 fara sedii secundare, setarile le fac pentru luna februarie. E corect?
-
vasilachea674
Cum ati intrat in posesia cui sediu secundar? Am depus decl 060 dar nu stiu de unde sa aflu cui -ul emis
Multumesc
Multumesc
Daca verificati M. finante dupa denumire, aflati daca s-a operat declaratia 060 prin afisare cui punct de lucru. Eu am primit dupa aproape o luna, certificatul la adresa de la punctul de lucru.
-
gheorghei642
In acest sens, ca urmare a numeroaselor intrebari lansate de contribuabili in legatura cu modul de transmitere a certificatelor de inregistrare fiscale pentru sedii secundare/puncte de lucru;
Anaf a pus la rubrica Transparenta decizionala un Proiect de ordin al preşedintelui ANAF privind modificarea Ordinului președintelui ANAF nr.1699/2021 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal, după cum urmează:
- modificarea instrucțiunilor de completare a formularului (060) „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declarație de radiere pentru sediile secundare”;
- modificarea anexei nr.11 „Certificat de înregistrare în scopuri de TVA”;
- modificarea anexei nr.12 „Certificat de înregistrare fiscală”;
- modificarea, în anexa nr.13 la ordin, a caracteristicilor de tipărire/editare, modului de difuzare, de utilizare şi păstrare a formularului „Certificat de înregistrare fiscală”.
Anaf a pus la rubrica Transparenta decizionala un Proiect de ordin al preşedintelui ANAF privind modificarea Ordinului președintelui ANAF nr.1699/2021 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal, după cum urmează:
- modificarea instrucțiunilor de completare a formularului (060) „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declarație de radiere pentru sediile secundare”;
- modificarea anexei nr.11 „Certificat de înregistrare în scopuri de TVA”;
- modificarea anexei nr.12 „Certificat de înregistrare fiscală”;
- modificarea, în anexa nr.13 la ordin, a caracteristicilor de tipărire/editare, modului de difuzare, de utilizare şi păstrare a formularului „Certificat de înregistrare fiscală”.
Depuneti declaratia 112 si veti primi eroare la validare si va scrie acolo CIF-ul sediului secundar. Dupa denumire nu merge cautarea pentru CIF-ul nou, cel putin la clientul meu n-a mers, a fost emis pentru societatea ""PUNCT DE LUCRU". In judetul Ilfov apar la cautare sute de societati cu denumirea "PUNCT DE LUCRU".vasilachea674 scrie: ↑Mie Mar 04, 2026 1:01 pm Cum ati intrat in posesia cui sediu secundar? Am depus decl 060 dar nu stiu de unde sa aflu cui -ul emis
Multumesc
De la Unitatea Fiscala unde virati banii obligatiilor.vasilachea674 scrie: ↑Mie Mar 04, 2026 1:01 pm Cum ati intrat in posesia cui sediu secundar? Am depus decl 060 dar nu stiu de unde sa aflu cui -ul emis
Multumesc
Pana la urma am primit prin SPV CIF-ul pentru sediul secundar.