Certificat digital

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stane706

Certificat digital

#1 Mesaj de stane706 »

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat,daca ati avut o situatie similara:
am reinnoit certificatul digital in data de 9.02.2026,am trimis la ANAF Documentul de confirmare si nici pana acum nu am primit de la ei actualizarea,nu pot folosi certificatul-primesc mesaj:"utilizator neautorizat".
Am scris pe Formularul de contact problema si nu-mi raspunde nimeni,am incercat sa depun din nou Doc.de confirmare dar imi spun ca este o solicitare in acest sens.
Am mers personal la ANAF,nu au stiut sa-mi spuna nimic,decat ca la ei este in regula certificatul meu!
Nu mai stiu ce sa fac,cum sa rezolv,am doua solicitari la ANAF fara raspuns,la CALL CENTER am stat mai mult de o ora la telefon(toti agentii sunt ocupati)
Daca cineva ma poate ajuta,un sfat....
Multumesc!

ciucam544

Re: Certificat digital

#2 Mesaj de ciucam544 »

Incercati mai tarziu...!?!? Vad ca sunt erori la autentificare pe server SPV.. sau cel putin asa raporteaza tdec.ro

stane706

#3 Mesaj de stane706 »

Eu incerc de 10 zile,asta e problema!

stroescud

#4 Mesaj de stroescud »

stane706 scrie: Mie Feb 18, 2026 5:50 pm Eu incerc de 10 zile,asta e problema!
Ati folosit formularul pentru "reinnoire"?
Sau cel de inscriere?
Normal, chiar daca nu primeai confirmarea
puteai folosi semnatura digitala.
In ultima vreme merg toate din "prost" in "mai prost"
sau chiar "deloc".

stane706

#5 Mesaj de stane706 »

Sigur,am parcurs tot procedeul de reinnoire,la final am generat Documentul de confirmare pe care l-am incarcat pe site-ul ANAF si de atunci-pauza totala!
ANAF-ul nu-mi da actualizarea,nu-mi raspunde la solicitari,eu nu pot folosi certificatul!

stroescud

#6 Mesaj de stroescud »

stane706 scrie: Mie Feb 18, 2026 6:47 pm Sigur,am parcurs tot procedeul de reinnoire,la final am generat Documentul de confirmare pe care l-am incarcat pe site-ul ANAF si de atunci-pauza totala!
ANAF-ul nu-mi da actualizarea,nu-mi raspunde la solicitari,eu nu pot folosi certificatul!
1- Sterge din browser - cookies si history, s-ar putea ca browserul sa aleaga
un certificat mai vechi
2 - Daca pe token mai ai si certificate mai vechi, ia legatura cu furnizorul
de semnatura sa ti le stearga pe cele vechi, sau vezi care este ultima semnatura,
ai termenele de valabilitate scrise,
si aelge-o pe aceasta pentru transmisie.
3 -Ar putea ca si o reinstalare a driverelor Token/semnaturii sa ajute.

stane706

#7 Mesaj de stane706 »

Problema mea nu s-a rezolvat!
Azi am mers din nou la ANAF,dupa CNP imi vede certificatul(deci am depus Doc.de confirmare), dupa CIF nu-l vede( zic ei ca n-am depus).
In 09.02.2026,cand am depus Doc.de Confirmare,era mentenanta la ANAF,dar l-am putut preda,din moment ce-l gasesc ,verificand dupa CNP
Eu cred ca raspunsul pe care trebuia sa-l primesc de la ANAF privind actualizarea contului cu noul certificat,a ramas undeva agatat si din acest motiv,cand ma autentific pe site-ul ANAF cu certificatul,PIN-ul,imi da mesaj" utilizator neautorizat"
PDF-uri pot semna dar nu pot transmite nimic!
La mine in calculator nu am nici o problema in legatura cu vechiul token
Nu mai stiu ce sa fac!
Voi mai aveti vreo sugestie?

stroescud

#8 Mesaj de stroescud »

Nu ai incercata sa reiei pasii cu reinnoirea?

konteszvelleri

#9 Mesaj de konteszvelleri »

Buna seara.
Sper sa va foloseasca informatiile de mai jos (ar trebui sa functioneze fara token):
Intrati pe site-ul www.anaf.ro/asistpublic , apasati pe “DA” pentru acceptul prelucrarii datelor cu caracter personal, dupa care se va deschide formularul de contact. La categoria solicitarii selectati “Asistenta tehnica servicii informatice”, se va deschide o la subcategorie din care selectati “SPV”, apoi completati restul campurilor. Va descrieti problema, si puteti sa atasati prin formularul de contact si o arhiva Zip care sa contina capturi de ecran cu toti pasii pe care i-ati urmati cand ati vrut sa va autentificati in SPV, inclusiv cu selectarea certificatului (sa fie lizibil serial number-ul), si mesajul de eroare.
Dupa ce trimiteti solicitarea, ar trebui sa primiti pe adresa de e-mail un numar de inregistrare generat de sistem, si sa asteptati raspuns de la Anaf, tot pe e-mail.

Eu avusesem o alta problema in luna noiembrie 2025. Mi-am reinoit certificatul la Digisign (motivul: schimbarea adresei de e-mail si al cartii de identitate). Am incarcat documentul de confirmare la Anaf, la care am primit raspuns ok. Problema a fost ca puteam intra in SPV cu nou certificat, dar nu puteam intra in sectiunea E-transport, deoarece primeam mesajul „Utilizator neautorizat” dupa intoducerea parolei token-ului. Am completat formularul de contact prin SPV, am descris problema, am atasat si un fisier zip cu: capturile de ecran cu pasii urmati incercand conectarea la E-transport, noul certificat primit de la Digisign si formularul de confirmare Anaf. Dupa trimiterea solicitarii am primit un mail cu nr.de inregistrare, iar in scurt timp am verificat pe E-transport si am vazut ca mi s-a deblocat certificatul (solicitasem rezolvare urgenta, intrucat ziua urmatoare aveam transport si trebuia sa generez un cod UIT).

In ziua urmatoare am primit urmatorul raspuns prin e-mail:

„Buna ziua,
În ceea ce privește solicitarea dumneavoastrã, vã aducem la cunostintã urmatoarele aspecte : utilizati butonul "Deconectare ".
Inainte de autentificare/accesare a portalului www.anaf.ro este indicat sa ștergeți memoria cache si cookies, apasati tastele Ctrl+H – stergeti memoria cache si cookies pe o perioada cât mai lungă de timp în browserul folosit, incercati conectarea de pe mai multe browsere - Chrome, Firefox, Microsoft Edge etc. Pentru mai multa sigurantă, puteti deschide o fereastra noua ,,new session,, sau ,,incognito window CTRL+SHIFT+N,,.
Asigurați-vă că se afișează căsuța "Prezentare certificat" și selectați certificatul.
Nu folositi link-uri salvate in istoric/favorite.
Vă rugăm încercați autentificarea, utilizati certificatul digital calificat .
Accesati pagina web www.anaf.ro , click - butonul Autentificare Ro e-Factura/Ro e-Transport/Ro e-TVA.
Reincercati din nou autentificarea. Daca eroarea persista la autentificare, va rugam sa ne transmiteti prin formularul de contact o arhiva zip in care sa atasati capturi de ecran cu toti pasii pe care-i urmati, inclusiv cu selectarea certificatului (sa fie lizibil serial number-ul”).

stane706

#10 Mesaj de stane706 »

Multumesc de sfaturi!
In sfarsit,problema s-a rezolvat azi,undeva la ANAF era blocat(agatat),raspunsul pe care trebuia sa-l primesc dupa reinnoirea certificatului.Acel raspuns l-am primit azi,dupa 17 zile.Am putut intra in SPV ,dar la E-factura,primesc mesaj:"Nu exista niciun CIF pentru care sa aveti drept in SPV,"titlu"lista mesaje"
Nu stiu ce mai e acum,dar am rabdare pana maine,poate e din cauza ca azi erau in mentenanta din nou

barbuo387

#11 Mesaj de barbuo387 »

Buna ziua !
Dupa reinnoirea certificatului am acces la spv la toate societatile,dar la depunere declaratii nu-mi recunoaste certificatul pentru 22 de societati,pentru unele firme am acces,am putut sa depun declaratii.Am trimis pe formularul de contact insa am primit mail cu link ptr.f150,am sunat si la call center mi-au spus sa trimit pe formularul de contact,sa intru dupa alt browser,incognito ,ce s-a scris si anterior si tot nu reusesc.

balazse246

#12 Mesaj de balazse246 »

Dupa reinnoirea certificatului trebuie sa depui F150.
Dupa ce l-ai depus, ai sa ai acces la SPV, dar de a transmite declaratii automat sau e-factura, trebuie sa astepti ziua urmatoare, sa se actualizeze datele pe serverele in cauza.

rusuv254

#13 Mesaj de rusuv254 »

Buna ziua, schimbati browserul

stroescud

#14 Mesaj de stroescud »

rusuv254 scrie: Mar Iul 28, 2026 12:25 pm Buna ziua, schimbati browserul
Si/sau faceti "curat" in browser!

Scrie răspuns