TVA Intracomunitar , VIES reverse charge issue

ciolcac

TVA Intracomunitar , VIES reverse charge issue

#1 Mesaj de ciolcac »

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu o clarificare privind declararea TVA pentru factura eBay.

Menționez că această factură este emisă parțial cu TVA 21% și parțial cu regim de taxare inversă (0%), deoarece în cursul lunii ianuarie o parte dintre servicii au fost facturate înainte ca validarea codului meu VIES să fie reflectată complet în sistemul eBay.

Concret, pe aceeași factură apar:

servicii cu TVA 21%, și

servicii cu TVA 0% (reverse charge).

Având în vedere că eBay nu poate emite documente corective, vă rog să îmi confirmați care este varianta corectă de declarare:

Declar doar partea facturată cu 0% în D390 ca achiziție intracomunitară?

Partea cu TVA 21% o tratez ca achiziție cu TVA extern, nedeductibil?

Aplic taxare inversă doar pentru valoarea facturată cu 0%?

Există riscul de dublă impunere și cum îl evit?

Scopul meu este să declar corect în D301 și D390 și să evit plata TVA de două ori.

Vă mulțumesc pentru sprijin.

paturcai

Re: TVA Intracomunitar , VIES reverse charge issue

#2 Mesaj de paturcai »

Vorbim de 3 lei? (Stiti cum este? Noi - ca si farmacistii - daca este sa datoram si 1 leu ne framantam sa gasim calea corecta in hatisul de prevederi legale; iar cei care cheltuie in nestire din Bugetul Statului nu sunt interesati; la ei suma semnificativa pleaca de la cel putin 100.000 EUR in sus)
Intrucat la o parte din factura nu erati INCA inregistrat/a in scop de TVA, il includeti (pe acel TVA) in costul de achizitie (asa cum bine ati mentionat)
Restul (la fel de bine mentionat) urmeaza regula taxarii inverse.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

ciolcac

Re: TVA Intracomunitar , VIES reverse charge issue

#3 Mesaj de ciolcac »

Eu eram inregistrat in scopuri de TVA inca de anul trecut ,doar ca ei ca si platforma fac verificarea codului prin sistemul VIES si asta a durat 5-6 zile ,timp in care am generat vanzari. Multumesc de raspuns.

Scrie răspuns