Buna ziua!
Ma puteti lamuri cum in incadrez in stat deducerea personala in limita a 400 euro anual pentru cumpararea de actiuni conform art 78 alin2, lit.a punctul vi ?
Va multumesc!
Deducere din impozit pe salarii a achizitiilor de actiuni
Re: Deducere din impozit pe salarii a achizitiilor de actiuni
Prin rețineri ca la pensii facultative.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ma gandeam, numai ca astea nu sunt asigurari de pensie sau sanatate.
Se va introduce ceva in SAGA si pentru asa ceva?
Se va introduce ceva in SAGA si pentru asa ceva?
Nu este necesar să fie un tip predefinit. Puteți introduce dvs direct.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Totusi la pensie facultativa platesc catre un Fond de pensii aceasta retinere, la investitii pe bursa ar trebui sa i se scada scada suma din baza impozabila a impozitul pe venituri din salarii si este o deducere suplimentara. Domnule @tomac puteti prezenta tot fluxul de inregistrare in saga a acestei deduceri? Am un angajat care mi-a adus la luna mai un document justificativ cu 979 lei investiti pe bursa si ar vrea sa beneficieze de aceasta deducere la impozit. O vad ca se comporta mai mult ca deducerea suplimentara de la copii minori care sunt scolari, dar nu imi dau seama prin ce ecran ar trebui prinsa. Multumesc!
Revin cu o completare ca am identificat ca trebuia introdus Retinut din....baza impozabila impozit si calculeaza corect. Multumesc
-
teodorescur531
Buna ziua, am intalnit acum aceeasi speta, am completat in saga precum ati scris, concret a avut tranzactii pe bursa de 621 lei, am completat in retineri aplicat la salariul de baza, suma fixa 621, retinut doar din baza impozabila, suma totala retinuta 0...nu stiu daca este corect, va rog sa ma ajutati cu un raspuns...am si o dilema, despre cum procedez la final de an privind deductibilitatea, avand in vedere ca sunt micro, Multumesc pt raspunsuri!!