Client dublat - incasare gresita

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
piersicanud

Client dublat - incasare gresita

#1 Mesaj de piersicanud »

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de urmatoarea situatie: am observat niste inregistrari mai vechi prin care un client a fost dublat, iar incasarea la momentul respectiv nu a fost asociata cu codul de client corect. Astfel pentru acelasi client, pe cele doua coduri, la Neachitat final am -suma la un cod si +suma la celalalt cod. Cum este corect sa procedez, din Intretinere BD - mut din codul de client cu +suma pe cel cu -suma sau prin nota contabila manuala mut suma din 4111.A in cont 4111.B?
Multumesc!

paturcai

Re: Client dublat - incasare gresita

#2 Mesaj de paturcai »

Mergeti la Intretinere BD si faceti un singur client
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

piersicanud

#3 Mesaj de piersicanud »

Multumesc pentru raspuns!
Din aceeasi categorie de intrebari, daca am aceeasi situatie, insa pentru doi clienti diferiti, cum este mai bine sa reglez? Mai exact, incasarea a fost facuta gresit pe client cu nume asemanator, astfel ca apare +client A incasat / -client B incasat.
Incasarea gresita este de anul trecut.
Multumesc frumos!

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Daca nu aplici TVA la incasare, cine te opreste sa mergi la "articole contabile" si sa corectezi analiticul?
Anterior sa faci o salvare de baza de date.

piersicanud

#5 Mesaj de piersicanud »

Multumesc pentru raspuns, voi incerca. Nu stiam ca pot corecta fara devalidari la inchiderile de luna.

Scrie răspuns