Capitaluri proprii in bilant

dumiter

Capitaluri proprii in bilant

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, ca sa verific in baza bilantului daca capitalurile proprii sunt pozitive sau negative, ma uit la F10 randul 46?

paturcai

Re: Capitaluri proprii in bilant

#2 Mesaj de paturcai »

Capitalurile proprii sau activul net contabil reprezinta clasa 10, respectiv 12XX din balanta de verificare.
Capitalurile proprii: conturile 10XX, 11XX, 12XX din balanta iar in Bilant se gasesc la capitolul G ultimul/ultimele randuri.
Activul net contabil: Active - Datorii (Activul Net este indicatorul care arată valoarea "reală" a averii acționarilor. Daca accest indicator scade sub jumatate din valoarea capitalului social trebuie sa se convoace de urgenta AGA pentru a decide restructurarea sau dizolvarea firmei)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

dumiter

#3 Mesaj de dumiter »

Eu vreau sa vad daca o firma isi mai poate restitui imprumuturile catre asociati dupa depunerea bilanțului, sa inteleg ca nu e corect sa ma iau dupa randul 46 - F10 din bilant?
Aici apar Capitaluri proprii-Total, acest indicator nu este egal cu Activul net?
De ce nu ar fi corect sa ma raportez la suma din acest rand ca sa determin daca activul net este pozitiv sau negativ?

tobosv790

#4 Mesaj de tobosv790 »

@dumiter :Uita-te pe prima pagina a bilantului DUPA CE O TIPARESTI. Ai acolo trei indicatori. Unul dintre ei se numeste "capitaluri proprii (acest indicator este egal cu activul net contabil). Daca este negativ sau sub 1/2 din capitalul social atunci NU AI VOIE sa restitui imprumuturi catre asociati sau persoane afiliate.

Scrie răspuns