BILANT
-
anghelr209
BILANT
Bună seara, am constatat la închiderea anului 2025, când încerc sa fac bilanțul contul 627 nu este închis
Am găsit eroarea, în luna a 3, este închis cu un leu mai puțin .
Mă puteți ajuta?
Mă puteți ajuta?
-
anghelr209
Re: BILANT
contul 627 ,233,41 Ron
inchis 121 , 232,41 Ron
Nu găsesc eroare
inchis 121 , 232,41 Ron
Nu găsesc eroare
-
tobosv790
La ce rand se trece in bilant suma din profitul nerepartizat din perioadele precedente (ct.1171) folosit pentru acoperirea pierderii curente? Multumesc.
Bilantul pentru ONG-ri aferent anului 2025, nu se incarca.
Vad ca a aparut aici, se pare din 23.02.2026, dar la actualizat nu au mai pus data!!! https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/situatiifinanciare/2025/1014_15_2025.html
Sunt doua solutii : ori devalidezi pana la luna cu pricina si faci inchidere din nou luna cu luna (ai lucrat pe extras dupa inchidere), ori mergi cu modifica valoare mai putin cu 1 leu pe o NC 627 din acea luna, apoi il adaugi la decembrie ca sa ai acelas sold bancar.anghelr209 scrie: ↑Joi Feb 19, 2026 5:30 pm Bună seara, am constatat la închiderea anului 2025, când încerc sa fac bilanțul contul 627 nu este închis
Mă puteți ajuta?
-
branciogs944
Bilantul pentru SC la 2025 este implementat in Saga?
Ai avut curiozitatea sa incerci?!
- balazse246
Pentru branciogs944
https://www.sagasoft.ro/actualizari.php?program=SAGA%20C
Sursa:ver 3.0.599 28.01.2026
1. S-a introdus bilantul pentru societati comerciale pentru anul 2025.
2. S-au actualizat declaratiile 100, 101, 205 si 700.
3. In ecranul "Grupe", s-a introdus un nou tab numit "Proiecte" care functioneaza similar cu activitatile.
4. S-a introdus posibilitatea raportarii pe puncte de lucru in REGES.
https://www.sagasoft.ro/actualizari.php?program=SAGA%20C
-
branciogs944
Multumesc. Am vrut sa ma asigur ca intrebasem chat-ul si parca nu intelegea ce vroiam de la viata lui 
O ZI BUNA! in program Saga folosesc doar salariile ! Daca am introdus soldurile conturilor la 31.12.2025 si am sters operatiunile cursul anului 2025 pentru a obtine bilantul de sfarsit de an nu e corect . La meniul ,,introducere date contabile ,, rulajul balantei contabile e corect dar nu sunt aceleasi date din meniul ,,Situatii,, > ,,Balante,, din program , de unde sunt datele pentru bilant . Deci nu se mai paote face bilant ca in procedura veche al programului SAGA??? multumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos , poate sa imi spuna cineva , daca pot face bilant rectificativ , in sensul ca as dori sa stornez o repartizare de dividende care nu au fost ridicate ?
Mulumesc !
Va rog frumos , poate sa imi spuna cineva , daca pot face bilant rectificativ , in sensul ca as dori sa stornez o repartizare de dividende care nu au fost ridicate ?
Mulumesc !
-
gheorghei642
Odată ce situațiile financiare au fost aprobate si depuse, ele nu mai pot fi înlocuite pentru a corecta erori de fond.
Legislația contabilă din România (Legea 82/1991 și OMFP 1802/2014), nu admite conceptul de „bilanț rectificativ”.
Totusi, dacă descoperiți o eroare după depunerea bilanțului (ex: facturi omise, calcule greșite de amortizare), corecția se face conform Reglementărilor contabile aplicabile în anul în care a fost descoperită eroarea, astfel:
- erori curente: se corectează direct pe seama contului de profit și pierdere al anului în curs.
- erori semnificative din ani precedenți: se corecteaza pe seama rezultatului reportat (contul 1174 „Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile
- erori nesemnificative din anii precedenti: se pot fi corecta pe seama profitului și pierderii sau a rezultatului reportat, conform politicilor firmei.
Situațiile financiare ale anilor trecuți nu se modifică, in schimb se prezintă informații comparative ajustate în notele explicative.
Redepunerea situațiilor financiare este permisa doar pentru erori administrative sau de completare,in acest sens existand o procedura aprobata prin orin Ordin MF nr.450/2016. Situațiile financiare corectate conform OMFP 450/2016 pot fi depuse (prin SPV) cel târziu până la sfârșitul exercițiului financiar următor celui pentru care se face corecția
In categoria de erori administrative sau de completare, se includ:
- denumirea entității, codul unic de înregistrare (CUI) sau activitatea CAEN greșite.
- formularul de raportare greșit (ex: s-a depus formatul pentru entități mari în loc de microentități).
- transmiterea electronică a unor fișiere care nu conțin date (fișiere goale) sau transmiterea de „declarație de inactivitate” în loc de bilanț.
- greseli de completare a indicatorilor sintetici, spre exemplu: dacă cifrele din formularele de bilanț nu corespund cu cele din balanța de verificare atașată.
Legislația contabilă din România (Legea 82/1991 și OMFP 1802/2014), nu admite conceptul de „bilanț rectificativ”.
Totusi, dacă descoperiți o eroare după depunerea bilanțului (ex: facturi omise, calcule greșite de amortizare), corecția se face conform Reglementărilor contabile aplicabile în anul în care a fost descoperită eroarea, astfel:
- erori curente: se corectează direct pe seama contului de profit și pierdere al anului în curs.
- erori semnificative din ani precedenți: se corecteaza pe seama rezultatului reportat (contul 1174 „Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile
- erori nesemnificative din anii precedenti: se pot fi corecta pe seama profitului și pierderii sau a rezultatului reportat, conform politicilor firmei.
Situațiile financiare ale anilor trecuți nu se modifică, in schimb se prezintă informații comparative ajustate în notele explicative.
Redepunerea situațiilor financiare este permisa doar pentru erori administrative sau de completare,in acest sens existand o procedura aprobata prin orin Ordin MF nr.450/2016. Situațiile financiare corectate conform OMFP 450/2016 pot fi depuse (prin SPV) cel târziu până la sfârșitul exercițiului financiar următor celui pentru care se face corecția
In categoria de erori administrative sau de completare, se includ:
- denumirea entității, codul unic de înregistrare (CUI) sau activitatea CAEN greșite.
- formularul de raportare greșit (ex: s-a depus formatul pentru entități mari în loc de microentități).
- transmiterea electronică a unor fișiere care nu conțin date (fișiere goale) sau transmiterea de „declarație de inactivitate” în loc de bilanț.
- greseli de completare a indicatorilor sintetici, spre exemplu: dacă cifrele din formularele de bilanț nu corespund cu cele din balanța de verificare atașată.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Dar indraznesc sa va intreb , daca totusi, depun un set nou rectificat insotit de o declaratie, prin formularul de contact , ptrivit careia am facut corectia ?
Ce consecinte sunt
?
Dar indraznesc sa va intreb , daca totusi, depun un set nou rectificat insotit de o declaratie, prin formularul de contact , ptrivit careia am facut corectia ?
Ce consecinte sunt