Gestionarea Pierderilor Fiscale - aplicatie

paturcai

Gestionarea Pierderilor Fiscale - aplicatie

#1 Mesaj de paturcai »

Sunt la a 3-a aplicatie gratuita care incearca sa va faca viata mai usoara si sa aveti mai putin stress.
Gestiunea Pierderilor Fiscale se ocupa in principal cu: pierderile fiscale atunci cand acestea trebuie sa ia parte la calculul impozitului pe profit.

Ce stie sa faca aplicatia?
1. Treceti (daca exista) pierderile precedent inregistrate de o firma si numarul de ani ramasi pana la consumarea/recuperarea acesteia.
2. Pierderile se iau in ordinea vechimii: cele vechi se diminueaza pana la limita legala (cele care au fost inregistrate inainte de anul 2024 se vor duce la sfarsit pana la implinirea celor 7 ani, cele care sunt inregistrate incepand cu anul 2024 vor avea ca termen de recuperare 5 ani.
3. Aplicatia stie, si la fiecare trimestru cand calculatie impozitul pe profit, treceti cumulat de la inceputul anului (exact asa cum SAGA cumuleaza cifrele si impozitul de plata la fiecare trimestru); aplicatia face o regularizare si intrimestrul IV fie diminueaza pierderea in ordine vechimii fie creaza un nou termen pentru pierderea inregistrata in acel an
4. Exista posibilitatea salavarii pentru fiecare firma si a generarii unui fisier incare se vor regasi istoricul si actiunile de diminuare sau de majorare a pierderii de recuperat.
5. Popularea se face simplu: se merge in administrarea programului SAGA, se apasa butonul de export (care se afla langa LUPA ); fisierul obtinut se salveaza oriunde in format XLS sau XLSX. Acest fisier se va incarca in aplicatie
6. PSalvarile pe care le faceti vor fi salvate in baza de date care se creaza la prima rulare a aplicatiei si se va afla langa executabil (in acelasi folder); este bine ca aplicatia sa o salvati intr-un folder. Daca va ganditi sa luati tot folderul il puteti lua cu baza de date cu tot.
7. Aplicatia functioneaza de pe stick fara sa fie nevoie sa faceti ceva suplimentar.
8. AM incercat pe cat posibil ca butoanele si tab-urile sa fie cat mai sugestive si sa fie usor manevrabile.
9. Din nefericire aplicatia nu poate functionma decat de la win 10 (pe 64 bits) in sus (adica si pe win 11).

Aplicatia se poate descarca de aici: https://1drv.ms/u/c/07a4c809c27f84eb/IQBV9p6TFYUUTYdwFPFdozT8ASDTOBifayzj5m5JNmEWyow?e=AcEvUY<------versiune eliminata
https://1drv.ms/u/c/07a4c809c27f84eb/IQBV9p6TFYUUTYdwFPFdozT8ASDTOBifayzj5m5JNmEWyow?e=s7dgtX
Ultima oară modificat Sâm Mai 02, 2026 3:09 pm de către paturcai, modificat de 2 ori în total.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

gheorghei642

Re: Gestionarea Pierderilor Fiscale - aplicatie

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Bravo! Felicitari!

ciucam544

#3 Mesaj de ciucam544 »

Foarte bine! (programul funtioneaza si in windows 8.1)
O sugestie totusi, la incarcarea unui excel cu import de societati, daca nu are ce trebuie, nu trebuie neaparat sa returneze ce coloane gaseste etc. O functie complexa cu IF cred ca e suficient sa filtreze, si ar trebui doar coloana de coduri fiscale (ca asa face si saga la import) interogheaza ANAF-ul... dar daca vreti mai "smart" si descopera ca nu are conexiune la serverele anaf, atunci cere coloanele ca acum, nume, cod_fiscal, samd.
Altfel succes si tineti evidenta pe versiuni (ca eu asa va salvez programele la mine in pc), eventual un log cu schimbari (da puneti AI-ul sa faca si asta).
Ultima oară modificat Mar Apr 21, 2026 8:34 am de către ciucam544, modificat 1 dată în total.

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Si Dn. Paturca !? Puneti toate programele dvs. intr-un singur loc pe acest forum, sa putem da un singur link catre alti doritori care vor sa incerce (sau care vor sa afle mai mult, eventual cateva explicatii de utilizare).
Ultima oară modificat Mar Apr 21, 2026 9:26 am de către ciucam544, modificat 1 dată în total.

stanescue731

#5 Mesaj de stanescue731 »

Va multumim!

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Si eu va multumesc frumos pentru ca ati avut curajul sa o folositi.
Sper chiar sa va ajute.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

manolescum

#7 Mesaj de manolescum »

Va multumesc frumos! Ma ajuta enorm.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Am revenit asupra acestei aplicatii aducand imbunatatiri care am considerat ca sunt necesare.
Aplicatia permite acum si trecerea pierderilor trimestrial (cumulat de la ceputul fiecarui exercitiu)
Daca exista pierderi istorice acestea se trec la ISTORIC (pana la 2024 inclusiv, daca se calculeaza incepand cu anul 2025)
La sfarsitul unei perioade, daca exista pierdere aplicatia va intreba daca o trece in ISTORIC. Alegeti DA.
Aplicatia va sti de fiecare data sa faca calculul trimestrial si va tine cont de istoric.
Aveti aici aplicatia noua pentru descarcare:
https://1drv.ms/u/c/07a4c809c27f84eb/IQBV9p6TFYUUTYdwFPFdozT8ASDTOBifayzj5m5JNmEWyow?e=s7dgtX

Scrie răspuns