Inregistrare contract de sponsorizare
-
peticae228
Inregistrare contract de sponsorizare
Societate platitoare de impozit pe profit incheie un contract de sponsorizare cu o asociatie sportiva pe o perioada de 12 luni zile. Incepand cu luna septembrie se plateste suma de 1.000 lei in contul asociatiei. Cum se poate inregistra acest contract? E suficient daca facem doar nota contabila 6584 = 5121 lunar? Suma este nedeductibila la calculul impozitului pe profit? In acest caz se mai depune declaratia 177? Multumesc
Re: Inregistrare contract de sponsorizare
Puteți înregistra în intrări pe tip n - operații neimpozabile.
Suma este nedeductibilă. Se poate scădea din impozitul pe profit în limitele stabilite prin lege - cea mai mică sumă dintre 0,75% din CA nu mai mult de 20% din impozitul datorat.
Suma este nedeductibilă. Se poate scădea din impozitul pe profit în limitele stabilite prin lege - cea mai mică sumă dintre 0,75% din CA nu mai mult de 20% din impozitul datorat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Bună ziua,
Am făcut o donație de 2000 lei in 2024 și am primit chitanță ce a fost înregistrat în casă ( 6582=5311) .
La încheierea lunii, Saga mi-a calculat doar 0,75%*CA pe care mi-a scuzat din impozit.
Întrebare: unde pot opta în Saga pentru calcul cu 20% din imp datorat al donatiei, pentru a putea beneficia de reducere mai semnificată la impozit?
Mulțumesc.
Am făcut o donație de 2000 lei in 2024 și am primit chitanță ce a fost înregistrat în casă ( 6582=5311) .
La încheierea lunii, Saga mi-a calculat doar 0,75%*CA pe care mi-a scuzat din impozit.
Întrebare: unde pot opta în Saga pentru calcul cu 20% din imp datorat al donatiei, pentru a putea beneficia de reducere mai semnificată la impozit?
Mulțumesc.
Tu ai calculat sa vezi daca cei 2000 lei sunt deductibili integral? Esti cu impozit/profit, nu?
Donația nu este deductibilă defel. Sponsorizarea în baza unui contract de sponsorizare, pentru plătitori de impozit pe profit, este deductibilă în limita a 0,75% din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20% din impozitul datorat, luându-se în considerare suma cea mai mică dintre cele 2 limite. De asemenea este deductibilă dacă acel contract de sponsorizare este încheiat fie cu o instituție publică fie cu un ONG sau unitate de cult dacă acel ON sau unitate de cult sunt înscrise la ANAF în registrul entităților non-profit la data la care se face plata sponsorizării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nici nu am vazut ca era scris "donatie", raspunsul meu era strict pentru sponsorizare- scuze, m-am grabit!.
Buna! In registrul de evidenta fiscala, in care dintre rubrici ar trebui sa apara suma sponsorizata, in "Suma dedusa din impozit" sau "Ch.cu sponsorizari deductibile"? Mentionez ca suma se incadreaza ca fiind deductibila integral din impozit.
Buna ziua, aceeasi nelamurire o am si eu, in care dintre rubrici ar trebui sa apara suma sponsorizata, in "Suma dedusa din impozit" sau "Ch.cu sponsorizari deductibile"? Mentionez ca suma se incadreaza ca fiind deductibila integral din impozit. Multumesc!
Cheltuieli cu sponsorizarile deductibile.
Buna seara. S-a facut sponsorizare in 30.12 in limitele prevazute de lege. Chitanta am inregistrat-o 6584=5311. Suma am trecut-o la ch. deductibile cu sponsorizarile.
Ce declaratii trebuie sa depun? Multumesc ff frumos
Ce declaratii trebuie sa depun? Multumesc ff frumos
Aceasta suma ce reduce impozitul pe profit (entitatea sponsorizata face parte din registrul entitatilor/unitatilor de cult) se va regasi in D101 cand o veti depune. Deasemenea se va depune D107 cu acelas termen depunere 101.
In dec 101 trec manual suma cu sponsorizari la randul 27 "cheltuieli de sponsorizare si/sau mecenat, burse private efectuate potrivit legii" ??
Multumesc
Multumesc
Am înregistrat un contract de sponsorizare în ecranul Intrări, selectând tipul N (Nedefinit), pe contul 462.xxxx (analitic partener) și contul de cheltuială 6584 Ulterior, am operat plata prin extrasul de bancă în ecranul Casă/Bancă/Deconturi, stingând datoria din 462.Problema este că, la generarea Declarației 107 din ecranul de închidere de an, datele contractului și ale plății nu sunt preluate automat în formular.Ce configurare sau pas am omis?
- balazse246
Nu ai omis nimic. Din cate stiu eu nu se completeaza automat, ci trebuie completat manual.