ANALIZA_BALANTA_CONTABILA

paturcai

Re: ANALIZA_BALANTA_CONTABILA

#31 Mesaj de paturcai »

Dupa ce generati balanta, deasupra butonului de tiparire aveti EXPORT
Ce campuri pastrati:
Debit initial
Credit inital
Debit precedent
Credit Precedent
Rulaj debitor
Rulaj creditor
Total debitor
Total creditor
Sold debitor
SOld creditor
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

paturcai

Re: ANALIZA_BALANTA_CONTABILA

#32 Mesaj de paturcai »

Raspunsul are legatura cu contul 4428 in mai toate cazurile si datoriile mai mari de 12 luni;
SAGA C mapeaza (preia conturile) dupa o alta schema; nu spun ca este eronata ci este o alta abordare, sigur este cea corecta nu am niciun dubiu.
In mai toate cazurile SAGA C a lasat la indemana utilizatorului posibilitatea de modificare a unor conturi (dand click pe cele 3 puncte "..." in Bilant, aveti acolo ceea ce este sub "capota" si cum a interpretat SAGA C ducerea conturilor in bilant). Este o abordare standard dar pot exista si situatii in care versiunea standard nu este cea mai corecta si atunci se pot face modificari.
Un lucru este sigur: SAGA C si aplicatia de analiza a balantei contabile trebuie sa aiba aceleasi DATORII/PASIVE si aceleasi ACTIVE. Alfel nu ar fi trecut acolo BILANT ECHILIBRAT. Nerespectarea functiunii conturilor conduce la dezechilibre. SAGA C (pentru ca bilantul are aceasta abordare: accepta si situatiile in care conturile nu respecta acesta functiune (poti avea furnizori negativi sau datorii negative; sunt acceptate pentru ca in sine bilantul are aceasta "facilitate" si este acceptata)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns