nu imi dau seama cat este complicat de facut, dar poate ar fi util un mod de avertizare ca s-a lucrat pe sintetic in loc de analitice. De exemplu, la salarii, de cand cu punctele de lucru cu salariati, in nota contabila de salarii trebuie impartit impozitul pe analitice, la fel si la plata prin banca. Se intampla ca uneori sa las nota pe 444, cum o face programul la stat, in idee ca revin si corectez pina la inchidere, dar uneori, mai scapa si ramane pe sintetic, se transmite SAFT si apoi trebuie rectificativa
Sugestie - Avertizare la D406 folosire sintetice cand exista analitice
Sugestie - Avertizare la D406 folosire sintetice cand exista analitice
Buna seara,
nu imi dau seama cat este complicat de facut, dar poate ar fi util un mod de avertizare ca s-a lucrat pe sintetic in loc de analitice. De exemplu, la salarii, de cand cu punctele de lucru cu salariati, in nota contabila de salarii trebuie impartit impozitul pe analitice, la fel si la plata prin banca. Se intampla ca uneori sa las nota pe 444, cum o face programul la stat, in idee ca revin si corectez pina la inchidere, dar uneori, mai scapa si ramane pe sintetic, se transmite SAFT si apoi trebuie rectificativa
, pentru ca nu da eroare la transmitere. In afara de randul cu rosu, din fisa contului, care este foarte util, dar nu mereu intru chiar pe fiecare fisa, s-ar putea o avertizare in acest sens la generarea D406 ? Multumesc.
Re: Sugestie - Avertizare la D406 folosire sintetice cand exista analitice
îți notezi să nu uiti, o dată pe lună este.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
tobosv790
Eu nu folosesc analitice la 444. Tin cont când fac ordine de plată și gata.
Asa este mai simplu si la fel as fi vrut si eu sa tin fara analitice, dar m-am lovit de art 32 alin 7, din Legea 273/2006, desi cred ca m-am complicat aiurea, dar acum nu mai am ce sa fac, trebuie sa continui pe analitice
"Plătitorii de salarii și de venituri asimilate salariilor au obligația să organizeze și să conducă contabilitatea astfel încât aceasta să reflecte impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat, reținut și virat, pe fiecare entitate care intră sub incidența prezentului alineat"
"Plătitorii de salarii și de venituri asimilate salariilor au obligația să organizeze și să conducă contabilitatea astfel încât aceasta să reflecte impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat, reținut și virat, pe fiecare entitate care intră sub incidența prezentului alineat"
lasi cont 444, si lucreaza cu grupe.. si ai separat fară să mai faci analitice.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Buna idee. Multumesc!