Concediu medical cod 15 - 2 locuri de munca

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
calfav592

Concediu medical cod 15 - 2 locuri de munca

#1 Mesaj de calfav592 »

Buna ziua, avem o angajata care a adus concediu medical cod 15 - 1 exemplar original si are 2 locuri de munca cu cate 4 ore/zi fiecare.
intrebarea me a este trebuie sa aduca 2 certificate medicale in original? Este suma de recuperat de la casa de sanatate.
Va multumesc anticipat.

gheorghei642

Re: Concediu medical cod 15 - 2 locuri de munca

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Cele două contracte de 4 ore/zi sunt semnate cu firme distincte ?
sau
Ambele contracte de 4 ore/zi sunt active în cadrul aceleiași firme?

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

Circuitul actelor este următorul:
1.Contracte de 4 ore/zi sunt semnate cu firme distincte
a) angajatul depune exemplarele originale (exemplarul 1 alb și exemplarul 2 roz) ale certificatului medical, la angajatorul cu venitul cel mai mare.
b)angajatul depune copii xerox certificate de către medicul care a eliberat documentul (pe care acesta va scrie „Conform cu originalul”, va pune parafa și ștampila), la al doilea angajator
c)decontarea: Fiecare angajator își calculează separat indemnizația pe baza veniturilor din propriul contract și va depune cererea de recuperare a sumelor de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) aferentă sediului său social. Fără exemplarele originale sau copiile vizate oficial de medic, CAS va respinge dosarul de decontare.
2.Dacă ambele contracte de 4 ore/zi sunt active în cadrul aceleiași firme
- se recomandă ca salariatul să aducă de la medic două certificate medicale distincte (fiecare având serii și numere diferite);
- aplicațiile de salarizare cer introducerea CM-ului pe fiecare contract în parte pentru a suspenda corect cele 4 ore din fiecare linie de muncă.
Ca atare, aveți nevoie de un set de documente originale/justificative pentru fiecare dosar de recuperare sau legătură contractuală.
Aspecte obligatorii de verificat (Cod 15)Risc maternal:
Codul 15 reprezintă concediul de risc maternal. Acesta se suportă 100% din bugetul FNUASS (fondul unic de asigurări de sănătate), încă din prima zi lucrătoare (angajatorul nu plătește nimic din fonduri proprii).Stagiu de cotizare: Pentru codul 15 nu este necesar stagiul minim de cotizare de 6 luni. Plata se face automat, calculată ca 75% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni ale fiecărui contract în parte.
Interdicție totală de lucru: Angajatul este obligat să suspende activitatea pe ambele contracte. Este ilegal ca salariatul să își ia concediu medical pe un contract și să continue să lucreze 4 ore pe celălalt.

calfav592

#4 Mesaj de calfav592 »

Multumesc frumos.

Scrie răspuns