Bomba numita DEMOANAF.RO

ovidiuo

Re: Bomba numita DEMOANAF.RO

#31 Mesaj de ovidiuo »

Dar din SAGA se face exportul si in XLSX. Apasati pe lista derulatoare unde scrie "Format" - XLS si al cincilea este XLSX ! :wink:

stroer1948

#32 Mesaj de stroer1948 »

Revin si eu cu detalii despre mica realizare AI.
Ce face mai exact? Permite transformarea facturilor/bonurilor din format PDF sau imagini in format XML compatibil cu SAGA (format efactura sau format import XML clasic).
Este util pentru cei care opereaza manual bonuri de carburant sau orice altceva in ecranul de intrari sau pentru facturi externe care nu sunt in SPV (Google, Meta, etc).
Fiserele se pot incaca direct de pe calculator sau daca sunt in format fizic, se pot poza cu telefonul si se pot transfera direct in aplicatie.
Bonurile scanate se pot verifica in split-view sau ecran mare si se pot mapa campurile gresite.

informatiile furnizate, sunt trimise spre prelucrare catre un model AI care poate fi ales de fiecare utilizator. Toate informatiile sunt salvate exclusiv pe calculatorul dvs in memoria browserului folosit. Aplicatia in sine, NU prelucreaza si NU salveaza nicio informatie de la utilizatori.

Această platformă nu vine cu nicio cheie API internă. Pentru a procesa facturi și bonuri fiscale, vă rugăm să introduceți propria cheie Google AI Studio sau OpenRouter.ai de mai jos. Cheile sunt stocate exclusiv în browserul dumneavoastră (localStorage).
Memorie Inteligenta Parteneri
Fiecare partener procesat (furnizor sau client) cu cod fiscal este salvat automat în LocalStorage. Dacă la o extragere ulterioară codul fiscal nu este vizibil pe document (ex: bon fiscal estompat), dar denumirea este recunoscută, codul fiscal este completat automat din istoricul de mai jos.

Partea proasta este ca nu pot face (inca) public site-ul. Il ofer spre testare doar celor care imi scriu in privat.
Din pacate nici codul nu este optimizat suficient, si nu stie sa lucreze cu modele AI ieftine (cele chinezesti, Deepseek de exemplu).
Lucreaza foarte bine cu modelul google/gemini-3.1-flash-lite insa consuma destul mult sa il pot face public. Cu $1 se pot procesa aprox. 100-200 facturi. Costul este nesemnificativ pentru un utilizator, dar daca il fac public si o sa fie mii de cereri este faliment :).

O cheie API va puteti obtine singuri. Sunt instructiuni in platforma, iar pentru cine doreste pot oferi si o cheie API, care este limitata la un consum de 1$/saptamana. Asadar daca o vreti mai multi, e posibil sa nu mai functioneze dupa un timp.

Imagine

Imagine

Imagine

paturcai

#33 Mesaj de paturcai »

Felicitari!
Este bine ca utilizatorii sa stie ca trebuie sa faca niste pasi sumplimentari pe a va folosi aplicatia!.

Dar:
Am aceast tip de aplicatie de mai bine de 8 luni.
Stie sa preia chitantele de plata a furnizorilor stie sa preia incasarile pe baza de chitanta ale clientilor (desigur ca scanate), stie sa preia datele dintr-o carte de identitate.
Exista si o instructiune suplimentara daca nu reuseste (fara ajutorul AI) sa identifice ceea ce este pe documentul scanat, operatorul are posibilitatea sa adauge manual informatiile din documentul scanat si sa treaca mai departe.
Acelasi lucru: ajutorul AI este contracost astfel incat nu am facut aplicatia publica.

Bun!
Sa trecem la urmatoarele 2 aplicatii gratuite pe care vi le ofer:
Preambul:
Stim cu totii ca atunci cand descarcam facturile emise de catre clietnii nostrii si trimise de ei in e-factura, de fiecare data pentru PERSOANELE FIZICE se creaza SUTE daca nu chiar mii de analitice astfel incat o balanta poate sa aiba mai mult de 100 de pagini din cauza acelor analitice.
1. ROBOT SAGA (https://1drv.ms/u/c/07a4c809c27f84eb/IQBW5Yt02mgbRI0cfppJtr8DAV2YubsirlwT-6bOfzCGypc?e=4Ygodm)
Prima aplicatie "compacteaza" toate codurile de client pentru care nu exista cod fiscal (persoanele fizice in general nu au trecut cod fiscal).
Cum functioneaza:
- se creaza un analitic pentru persoanele fizice (numai asa stie) care va fi 4111.00000; acesta se creaza astfel: se adauga in CLIENTI un nou client, in prima coloana SAGA va pune un cod, din 5 cifre, dupa ce se adauga noul client (NENOMINALIZAT), se salveaza si apoi in prima coloana (la cod), se da click si se modifica codul in "00000" (5 de zero). Se salveaza.
Se exporta din lista de clienti TOATA lista intr-un fisier XLS.
Sa aveti la indemana codul fiscal al firmei la care doriti sa faceti compactarea clientilor.
De asemenea intainte de a lansat aplicatia este bine sa deschideti SAGA, sa treceti userul si parola (sa o tina minte SAGA). Iesiti apoi din SAGA.
Se lanseaza aplicatia. Vi se va cere in ecranul aplicatiei sa incarcati lista de clienti, sa treceti codul fiscal si sa indicati unde anume se gaseste executabilul lui SAGA (doar sa ii spuneti aplicatiei unde se gaseste. Nimi cmai mult. Oricum nu aduce atingere aplicatiei SAGA in niciun fel.
DIn momentul in care aplicatia va importa lista de licenti, va sti ce sa faca.
Atentie!
Dupa lansarea aplicatiei nu mai puteti face nimic pe calculator pentru ca fereastra lui SAGA trebuie sa ramana "activa", deci nu veti mai atinge nici mouse-ul si nimic altceva nu veti mai face pe computer
Este bine sa lasati aplicatia sa lucreze peste noapte sau sa va ocupati de orice altceva decat de a folosi computerul.
Dupa ce termina de compactat veti primi mesajul: Operatiune termintata cu succes! (ceva de genul acesta)

2.
SMART COMPACTOR (https://1drv.ms/u/c/07a4c809c27f84eb/IQBi-pgmELSeTJvLecA_o_CPAZo68cBSHWkg6hZ6XsMQIFg?e=BeE0qn)
A doua aplicatie are legatura cu prima dar nu pot (deocamdata lucra in acelasi timp).
Se intra in CLIENTI, se exporta lista nou creata cu clienti.
In acest moment cu siguranta ca aveti astfel:
4111.00120
4111.00305
4111.00311
4111.00440
etc
4111.01361 <----acesta fiind ultimul analitic din lista
Aceasta a doua aplicatie nu face altceva decat sa "acopere" analiticele lipsa, laund de la sfarsitul listei si punand in locurile libere analiticele la rand.
Fata de exemplul de mai sus:
4111.01361 va fi preluat si va fi transformat in 4111.00121
Si asa mai departe.
La ce majuta chestia asta?
Daca eu las ultimul analitic (1361 in exemplul nostru) cand SAGA va importa urmatoarele facturi cu clienti, numerele vor urma consecutiv cu 01362, 01363, etc, si poate ca daca se compacteaza toti clientii nu se depaseste 200 sau 300 de firme.

Numele aplicatiilor nu sunt date de mine, ci asa au fost create si nu m-am chinuit sa intervin in a le schimba denumirile

Copiati legaturile de mai sus si ... Succes!
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

paturcai

#34 Mesaj de paturcai »

SAGA nu face corect exportul in XLSX iar daca un calculator nu are o versiune superioara de Office, nu va exporta corect XLSX.
Cel mai sigur este exportul in XLS, apoi se salveaza fisierul in XLSX.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

ciucam544

#35 Mesaj de ciucam544 »

OMG! Dl. Paturca.. la ultimele aplicatii se cere un filmulet demo pe youtube.

paturcai

#36 Mesaj de paturcai »

Sunteti simpatic.
Nu cred ca este atat de dificil pe cat pare.

PENTRU A EVITA ORICE RISC de fiecare data faceti o copie de rezerva a bazei de date.

1. ROBOT SAGA.
Daca firma are un user si o parola, trebuie sa facem in felul urmator:
INAINTE de a face orice miscare, lansam in executie SAGA, trecem userul si parola la firma la care dorim restrangerea.
Iesim din SAGA (deja SAGA a retinut userul si parola).

Asa cum spuneam mai sus: "restrange" analiticele pe care SAGA le face la fiecare persoana fizica din facturile importate prin SPV:
Dupa ce am importat zeci/sute de facturi am urmatoarele informatii legate de clienti:
....
4111.00120 POPESCU Vasile CNP 123654789
4111.00420 GIGI srl RO23654
.....
4111.00610 MIMI srl RO875241
.....
4111.01359 ABC srl
4111.01360 IORGULESCU Ion CNP 56325412
4111.01361 POPESCU Ileana CNP 254698

Se intra in CLIENTI (si daca nu exista) se creaza un client fictiv: NENOMINALIZAT; se adauga, se trece la tara RO, la denumire NENOMINALIZAT. SAGA va crea un analitic (exemplu: 01401 in primna coloana numita COD); salvam. Dam click pe NENOMINALIZAT (pe care deja l-am creat), alegem MODIFIC, si modificam in prima coloana COD din 01401---->in 00000. Salvam.
Se exporta TOATA lista de clienti intr-un fisier XLS, fisierul se deschide si se salveaza (obligatoriu in format XLSX)
Se lanseaza aplicatia
Se cere locul in care se afla executabilul SAGA (acolo unde se gaseste si firma noastra pentru care se vor restrange analiticele)
Alegem locul dand click pe "sc.exe"
Ni se cere codul fiscal al firmei pentru care dorim sa "restrangem" analiticele. Trecem codul fiscal
Ni se cere sa importam LISTA_CLIENTI.xlsx (pe care am salvat-o mai sus)
Ni se cere sa spunem daca in coloana A se gaseste codul, trecem "A" (sau o alta coloana in care analiticul exista - atentie! nu este vorba de 4111.00000, este vorba de "00000"<----codul din prima coloana din SAGA)
Ni se cere sa trecem litera in care se gaseste codul fiscal (implicit aplicatia ne sugereaza colona "D"; daca este asa, trecem "D")
Si dam drumul aplicatiei sa ruleze.
DIn acel moment lasam aplicatia sa execute instructiunile care inseamna:
Toate codurile care nu au cod fiscal trecut si au CNP sau nu au nici CNP sunt considerate ca fiind "compactabilie/comasabile"
codul 00120 se va comasa cu codul (implicit) 00000
codul 01360 se va comasa cu codul (implicit) 00000
codul 01361 se va comasa cu codul (implicit) 00000

Dupa efectuarea compactarii vor ramane urmatoarele coduri (exemplul de mai sus):
....

.....
.....
4111.01359 ABC srl

Dupa ce aplicatia a terminat rezulta o noua lista de clienti; mergem in CLIENTI, salvam noua lista (asa cum am facut mai sus)

2. APLICATIA SMART COMPACTOR
Din ce se poate vedea, exista analitice lipsa, ele nu sunt consecutive, avem:
apoi avem
apoi avem
4111.01359 ABC srl

A doua aplicatie exact asta face:
Preia de la sfarsitul fisierului 4111.01359 si-l va trece in analiticul urmator dupa 4111.00420
Si vom avea:
4111.00421 ABC srl
4111.00422 MIMI srl RO875241
........

paturcai

#37 Mesaj de paturcai »

Urmeaza o noua aplicatie gratuita si functionala (mai am ceva de implementat, imi place cum suna, se poate intelege ca eu chiar lucrez scriu aceste scripturi)

E-factura.

Care stie sa faca destule.
:)

Scrie răspuns