Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
florescud

#166 Mesaj de florescud »

Domnul Toma, ca sef al tuturor expertilor nu vrea deloc sa tina cont de legislatia muncii,de constitutie,hai,ca poate noi suntem contabilii''afectati'',dar CCIR e de partea nostra si nu a lui toma,pana si anaf-ul prin directorul general , sustine ca nu vor fi aplicate sanctiuni pentru necertificarea declaratiei 101,si probabil ca nu degeaba,s-or fi consultat cu juristi,numai dnul toma este stat in stat.Oare pe cine vrea sa convinga scrisoarea lui si ca sa ce????Huoooo! :x

tomac

#167 Mesaj de tomac »

Certificarea D101 nu are nicio legatura cu acest subiect, cu legea contabilitatii. Aceea este o alta discutie.
Asa cum am mai spus: se discuta cu prea multa patima despre acest subiect si se aduc si argumente ce nu au legatura cu discutia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#168 Mesaj de paturcai »

CECCAR scrie:Ia sa vedem si pozitia CECCAR prin vocea/scriitura primului expert contabil al tarii:

Pozitia CECCAR

De câteva zile a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege, care, în loc să facă în prealabil obiectul unor dezbateri profesionale între specialişti, a provocat o adevărată isterie a celor mai mult sau mai puţin interesaţi, mai mult sau mai puţin avizaţi, cu reflectarea de această dată normală în aproape întreaga medie românească.

Organismul care gestionează profesia contabilă, invită pe toţi cei interesaţi, inclusiv pe "contabilii afectaţi" de această propunere legislativă, să se aplece cu calm asupra poziţiei CECCAR vis-a -vis de problema în discuţie, considerată în mod exagerat, şi poate nu întâmplător, subiectul mediatic al zilei.

1. Propunerea legislativă - o propunere de clarificare

În prezent legea specială ( a contabilităţii) prevede că pentru ţinerea contabilităţii şi elaborarea situaţiilor financiare, o entitate are de ales una din două variante:

- activităţile contabile să fie realizate prin compartimente proprii - o variantă adoptată în practică de întreprinderile mari.

- activităţile contabile să fie externalizate unor persoane sau firme autorizate potrivit legii - variantă adoptată de regulă de întreprinderile mici şi mijlocii.
Foarte interesant: sa fie externalizate unor persoane sau firme autorizate conform Legii. Care lege? Care confera monopol CECCAR-ului in aceasta activitate?
Ce ma mira ca dl. TOMA chiar nu cunoaste prevederile Legii la care a facut modificari. Sintagma "si alte persoane imputernicite", nu a fost un text introdus de PATURCA sau de te miri cine. Nu! Ditamai Ministerul de Finante a propus. Dl. TOMA era la strans de cotizatii si la santajat pe ogoarele contabilitatii: cine nu e cu noi nu mai poate profesa!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

florescud

#169 Mesaj de florescud »

Ba da,totul are legatura cu ce se discuta aici,pentru ca asta va fi si soarta bilanturilor,de a fi certificate de experti,alte modificari nu pot aduce,caci sunt in afara legii.Nu vedeti ca deja se aude ca bilanturile se vor preda la ceccar?
In alta ordine de idei,poate ca m-am cam aprins, dar nu pot sta pasiva,sa-mi hotarasca altii soarta.Oricum ,pana la termenul limita de depunere a bilantului,vom sti ce si cum.Eu una,l-am depus astazi,ca sa nu imi mai fac nervi legat si de asta. :(

albul498

#170 Mesaj de albul498 »

si pana la urma ce ar trebui sa ne lasam pe mana celor de la CECCAR si sa acceptam!!!!!!!!!!!!!!!!!!EU NU SANT DE ACORD! si va spun clar ca nu ma opresc aici......exista si dreptul la munca !

albul498

#171 Mesaj de albul498 »

eu am un copil de 3ani,caruia trebuie sa-i ofer totul si nu-mi pot permite acum sa arunc cu banii pe un examen de doi bani.In acest moment sant sustinator de familie ptr ca sotul meu a ramas fara serviciu fiindu-i restructurat postul si pana la gasirea unui serviciu eu am preluat fraul familiei.Asa ca nu pot sa accept sa-mi impuna un asa zis Domn ce sa fac cu viata mea,unde sa lucrez si mai ales ca sa cotizez lui ca sa traiasca bine.Nu cred ca traim intr-un stat mafiot ca sa dam dreptul sa ne practicam meseria.Ptr cei care au depus bilanturile am o intrebare ,au fost certficate de un expert sau le-au depus fara acesata stampila?

romani473

#172 Mesaj de romani473 »

administratorul si contabilul angajat daca are,
ii scump exam eu l am dat in 2008 am cazut si am dat iar in 2009 cu succes dar, asa in 2008 din apr 400 de candidati si au luat 6, si in 2009 din 166 vreo 4.....e f greu si mult de inv si ce sa m ai ai pile il iei..nu incerci...tot exam costa vreo 1.000 lei....
- dupa care stagiu de 3 ani in care cotizezi 150 euro p an si multe altellee
- dar pana la urma esti la ceccar pt ce numai ei stiu...
- multi exp ctb sunt pe spate dar au stampila
IoanaR

ciobanum147

#173 Mesaj de ciobanum147 »

Offf doamne sa ne lase in pace domnul CECAR m-am umplut de nervi numai citind forumul ei vor sa dam examene ca sa mai ia si spagaaaaaaaaa ptr ca altfel nu se poate doar cu exceptii tot noi care muncim treb.sa ne chinuim in zilele de astazi auzi sa invatam sa dam iar examene pentru ce ca nici nu mai ajungem sa mancam o pensie -in ritmul asta ne ducem mai repede -nici cuvinte nu mai am dau in balbaiala :twisted:

ferenta

#174 Mesaj de ferenta »

Dar despre asta ce mai ziceti oameni buni? se pare ca in anul 2010 problema cea mai spinoasa a societatii romanesti a devenit breasla contabila, in rest totul merge ca pe roate...mai sa fie !

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=18576

romani473

#175 Mesaj de romani473 »

mno bine..laci de ei nu m ai de unde lua banii...
orice ii intrebi coastaaaa......
in fine....sa le dam pace sa vedem oare ce vor cu adevarat membrii ceccar....
- ca, daca i te duci iti semneaza un bilant dar nici macar nu se uita la el..apoi sa...
un weekend placut cu altelee...ca oricum afara plouaaa...
IoanaR

florescud

#176 Mesaj de florescud »

Am incercat sa gasesc pe mfinante un bilant si un cont de profit si pierderi al ceccarului si am gasit 3 coduri de inregistrare ,fara nici un fel de date.Unde as putea gasi un raport de activitate,sau ceva asemanator,caci pe site-ul lor nu am gasit.Sunt curioasa daca contabilul lor este un mare expert si cu cate ore domle,cu cate ore lucreaza??
:wink:
Nu ca noi,''contabilii afectati''.Poate nu ar fi rau sa-i scrieti cu totii dnului Toma ,pe site-ul lor ,parerea voastra,poate il trezim putin...

Legat de partida simpla,nu pot sa-mi dau cu parerea,caci nu stiu cum se lucreaza,dar o sa ma interesez.Pe mine ma intereseaza ca la firma mea sa tin eu contabilitatea ,in partida dubla sau simpla, si nu alta persoana.

paturcai

#177 Mesaj de paturcai »

Nu o sa credeti desi partida simpla poarta o astfel de denumire e al necuratului de greoaie.
Incasarile se considera venituri iar platile se considera cheltuieli. Asta la prima vedere.
Stiu ca SAGA are si o varianta PS dar nu am incercat niciodata. De frica.
:wink:

paturcai

#178 Mesaj de paturcai »

CECCAR-ul, structura de tip mafiot
Timpul trece si aflu:
Domnul TOMA Marin a dat un comunicat in care deplangea faptul ca profesia este batjocorita.
Haideti sa vedeti cum este profesia batjocorita:
- salariatii CECCAR (bietii de ei) au salarii atat de mici ca sunt la pragul colapsului financiar (un absolvent cu studii superioare angajat pe mosia lui TOMA Marin are salariul net incepand de la 700 de lei) Ati citi bine de la 700 de lei.
- membrii CECCAR sunt obligati sa se asigure de malpraxis (risc profesional) la diversi asiguratori. De ce sa se asigure? Suntem oameni si putem uita sa depunem o declaratie stupida. I se intampla oricui! Pana si expertilor contabili. Firesc cineva trebuie sa plateasca amenzile (cu care dl. TOMA Marin a fost de acord; pentru ca niciodata nu a luat institutia dansului o pozitie publica) care sunt in unele cazuri scandalos de mari. Credeti ca membrii CECCAR sunt aparati in cotizatiile pe care le dau de a nu plati amenzi? Nu! Firmele carora le presteaza trebuie sa-i dea in judecata; expertul contabil trebuie ca in urma hotararii judecatoresti sa se duca la asigurator, si DACA se dovedeste lipsa de intentie abia atunci expertul primeste banii de la asiguratoir si isi achita datoria fata de client. In acest caz expertul mai plateste inca o cotizatie in plus: la asigurator.
- cotizatia anuala este un fel de taxa de protectie a meseriei pe care daca o platesti ti se da practic dreptul sa poti tine o contabilitate. Daca nu platesc acea cotizatie sunt fara stampila si practic fara dreptul de a-mi exercita profesia. Deci sunt protejat prin efectul cotizatiei achitate (mita cu acte in regula).
Asta nu reprezinta o taxa mafiota de protejare a unor interese? Platesti muncesti, nu......
Ca sa nu fiu gresit interpretat: NU AM NIMIC CU MEMBRII COTIZANTI CECCAR.
Eu am ce am cu aceasta institutie care are o cifra de afaceri (pentru ca vinde un drept, acela de a munci) care poate rivaliza cu cifra de afaceri a Combinatului Siderurgic Galati.

danilevicis

#179 Mesaj de danilevicis »

Asa este si la ANEVAR, cotizezi in fiecare an o taxa de membru, expert evaluator+platesti anual si o asigurare. Sunt identice structurile acestea.

"Acestea sunt motivele pentru care,(...)altfel spus aceste persoane trebuie să fie controlate şi controlabile." Cum va suna aceasta concluzie a lui Toma?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

balintk

#180 Mesaj de balintk »

Nu inteleg de ce se pomeneste de contabilii angajati cu norma partiala. Un expert contabil angajat cu norma partiala suna altfel? Sau aceste persoane numai sunt nevoiti sa fie angajati, vor lucra prin cabinetul lor? Activitatea contabila externalizata aduce mai multi bani la buget? (Ma refer la cabinete cu un singur salariat). Presupun ca ne vor angaja, vom avea un singur contract de munca la ei, ei isi cresc veniturile, noi vom lucra si mai mult pentru bani mai putini. Si totul va fi in regula. Asta este o solutie?

Scrie răspuns