Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
florescud

#181 Mesaj de florescud »

Paturcai, de unde stii ce cifra de afaceri are ceccar?Vreau sa vad si eu un cpp si bilant,dar nu stiu de unde.Membrii ceccar,cred ca pot sa-si poarte singuri de grija,eventual sa-si ceara drepturile.Multumesc anticipat pentru raspuns.

ferenta

#182 Mesaj de ferenta »

@florescud

pe site-ul Ministerului de Finante gasiti situatiile financiare anuale publicate
cod fiscal CECCAR : 7426179

am incercat sa pun direct link-ul, dar am observat ca nu se poate accesa...nu stiu de ce!

albul498

#183 Mesaj de albul498 »

Indicatori financiari conform bilantului depus pe anul 2008 CORPUL EXPERTILOR CONTABILI SI CONTABILILOR AUTORI cod unic de identificare: 7426179

Indicatori din BILANT lei
A. Active imobilizate - total 46078905
B. Active circulante - total 2265713
C. Cheltuieli in avans 39422
D. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an 1774999
E. Active circulante nete, respectiv datorii curente nete 296662
F. Total active minus datorii curente 46375567
G. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an 27148
H. Provizioane pentru riscuri si cheltuieli
I. Venituri in avans 233474
J. Capitaluri proprii - total 46348419
Fonduri privind activitatile fara scop patrimonial 0
Capitaluri Total 46348419
Indicatori din CONTUL REZULTATULUI EXERCITIULUI lei
Venituri din activitatile fara scop patrimonial - total - prevederi anuale 33600000
Venituri din activitatile fara scop patrimonial - total - la 31.12.2008 39174607
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial - total - prevederi anuale 32500000
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial - total - la 31.12.2008 28788527
Excedent din activitatile fara scop patrimonial - prevederi anuale 1100000
Excedent din activitatile fara scop patrimonial - la 31.12.2008 10386080
Deficit - prevederi anuale
Deficit - la 31.12.2008
Venituri din activitatile cu destinatie speciala - total - prevederi anuale
Venituri din activitatile cu destinatie speciala - total - la 31.12.2008
Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala - total - prevederi anuale
Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala - total - la 31.12.2008
Excedent din activitatile cu destinatie speciala - prevederi anuale
Excedent din activitatile cu destinatie speciala - la 31.12.2008
Deficit total - prevederi anuale
Deficit total - la 31.12.2008
Venituri din activitatile economice - total - prevederi anuale
Venituri din activitatile economice - total - la 31.12.2008
Cheltuieli privind activitatile economice - total - prevederi anuale
Cheltuieli privind activitatile economice - total - la 31.12.2008
Rezultatul activitatilor economice
Profit - prevederi anuale
Profit
Pierdere - prevederi anuale
Pierdere
Venituri totale - prevederi anuale 33600000
Venituri totale 39174607
Cheltuieli totale - prevederi anuale 32500000
Cheltuieli totale 28788527
Excedent/Profit - prevederi anuale 1100000
Excedent/Profit 10386080
Deficit/Pierdere - prevederi anuale
Deficit/Pierdere
ALTE INFORMATII
CAEN privind activitatile fara scop patrimonial Activitati ale organizatiilor profesionale
Efectivul de personal privind activitatea fara scop patrimonial 316
CAEN privind activitatile economice Activitati ale organizatiilor profesionale
Efectivul de personal privind activitatile economice sau financiare

paturcai

#184 Mesaj de paturcai »

Un mizilic: venituri propuse de 33.600.000 lei noi/4,19 = 8.019.093 EUR
Realizatul e mai mare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

albul498

#185 Mesaj de albul498 »

sant tare prapaditi :cry:

paturcai

#186 Mesaj de paturcai »

Nu stiu cum sa fac si eu o donatie!
Exista aceasta posibilitate?

Dupa cum stiti ca nu ma rabda suflketul i-am trimis dlui dr. universal Marin TOMA un e-mail in care il rog sa imi dea contul de virament ca sa pot dona si eu ceva la organul lor.
Sa vad daca o sa-mi raspunda.

ferenta

#187 Mesaj de ferenta »

pentru astfel de chestii in interesul lor, sigur lucreaza 24 de ore din 24, insa daca ar fi vorba despre alte solicitari in interesul contabililor, sigur v-ar raspunde ca nu se lucreaza cu publicul numai de luni pana vineri, intre orele 8-16 :)

luciana

#188 Mesaj de luciana »

Stimati colegi !
Sa nu Va fie frica de partida simpla,eu lucrez cu ea de 11 ani,din care 8 ani cu pixul si de 3 ani cu programul P.S. de la SAGA, la firme cu diverse activitati.
Adevarat,ca noi suntem obisnuiti ca debitul trebuie sa fie egal cu creditul,iar in partida simpla in multe cazuri nu este sigur daca 1+1 = 2 , dar cum sunteti buni contabili o sa Va obisnuiti repede cu sistemul P.S.
Va doresc succes !

albul498

#189 Mesaj de albul498 »

nu cred ca este vb de frica,putem invata foarte usor ca nu este ceva care sa luam de la zero,problema este ca ne-am saturat sa tot fim amenintati ca daca nu cotizam santem pusi la zid.

florescud

#190 Mesaj de florescud »

Chiar sunt curioasa pe ce se cheltuie banii la ceccar,in afara de salarii,rechizite de birou si altele asemenea.
Si eu i-am trimis mail dnului toma si i-am sugerat ca i-ar sta mai bine in parc cu nepoteii,sau jucand table si sah cu cei ca el,ca poate sa scoata ceva maruntis si de acolo :wink: ,ca sa nu-si iasa din mana...

Cei 800 lei/an se platesc oare si dupa ce obtii patalamaua?Daca da, sugerez facultatilor de profil din toata tara sa ceara si ele de la absolventi cotizatii pentru tot restul vietii,ca doar ne-au dat o diploma! :shock:

paturcai

#191 Mesaj de paturcai »

Propunerea lui FlorescuD este corecta si se "pliaza" pe ceea ce o mana de potentati au inventat: sclavagismul in democratie si libertate.
Imi permit (nu i-am cerut voie, dar sunt convins ca Eugen01 nu se va supara, pentru ca am sa redau o fraza absolut admirabila primita de la dansul) sa va redau un citat:
Sunt de parere ca daca vreau sa ma instruiesc, eu sa-mi asum plata unor licente, masterate etc...nu sa-mi fie impuse...La ora actuala, dupa parerea mea scopul s-a substituit telului. Am o diploma, licenta..dar asta nu e o garantie ca stiu mai multe !!
Continuand pe ideile celor doi: FlorescuD si a lui Eugen01:
IMI DA CINEVA GARANTIA CA PLATIND COTIZATIE LA ceccar SUNT UN DOCTOR (expert) IN CONTABILITATE? NUMAI COTIZAND? Si la un curs de 200-300 lei de 2 ori pe an (si ala obligatoriu de platit si nu de participat, ca asa e la CECCAR ai platit inseamna ca ai si fost prezent) ma perfectionez? Imi ia o viata sa ma perfectionez!
Mie mi-e rusine sa rostesc cuvantul contabil de frica sa nu cumva sa nu stiu ceva care mi-ar stirbi prestigiul. Inca nu sunt sigur ca sunt bun in domeniul acesta. Inca sunt in cautari. Citesc pe forum, scriu, cumpar materiale sunt abonat la reviste, etc, tot ca sa ma instruiesc, SA STIU. Mi-e sete sa stiu; cu cat nesat citesc posturile care aduc lucruri pe care nu le stiu; cu cat nesat citesc cartile pe care le cumpar de specialitate...cu cat nesat.
Prefer sa platesc la fel pe carti si pe aboinamente decat sa platesc si sa nu primesc nimic in schimb. Am prietene experti contabili. Credeti ca nu stam de vorba? Ca nu certam pe idei si ca nu ne sfatuim? Credeti ca ma considera unul pe dinafara? Stam si despicam firul in patru. Nu ne intelegem ies pe forum si scriu. Aici sunt mai multi. Parerile voastre conteaza. Parerile voastre sunt experienta pe care ne-o impartasim unii altora ca sa fim buni si sa fim la zi.
Membrii CECCAR se pot lauda ca primesc la zi modificari legislative (multumim lui SeptimiuV) ca au parte de interpretari aproape ca la Asistenta Contribuabilului precum primim de la toti cei care ne vin in ajutor? Nu ei platesc si citesc si de la noi sau de aiurea la fel de cu nesat asa cum mi se intampla mie.
Si vine un TOMA Marin sa imi lege mie bila de picior? De glezna mea fina de caprioara cu ochii limpezi si blanzi, cu botul umed si gratia cu care ma strecor LIBER in aceasta jungla si incerc sa supravietuiesc? Eu nu vin din obligatie la serviciu, eu vin din placere pentru ca stiu ca ocup un loc pentru care am muncit de-am capiat. Si vine el cu bila dupa mine? O sa-i dau eu o bila de o sa aiba trei!
Daca as sti ca o parte din banii care-i castig s-ar duce la Marin TOMA pe mosie, as EVAZIONA la sange si fara mila fiecare prestatie. Pana la ultimul pips.
AM cerut ajutorul si doamnei Otilia de pe site-ul www.conta.ro unde scrie si colegul nostru SeptimiuV. AM vazut ca dansa este mai incisiva si cred ca este moderatorul sef de acolo. Sa vad daca va dori sa ne strangem intr-un protest comun catre Avocatul Poporului.
Ultima oară modificat Sâm Mar 06, 2010 2:06 pm de către paturcai, modificat de 2 ori în total.

florescud

#192 Mesaj de florescud »

Foarte bine ai facut!Trebuie sa protestam acum,cat s-a starnit toata treaba asta,caci pe urme se uita si peste jumate de an ne trezim cu alte minuni.Trebuie sa profitam acum si sa amendam si imposibilitatea economistilor de a-si deschide firme de contabilitate si de a semna bilanturile,fara a fi cotizanti ceccar.Sa lasam firmele sa-si aleaga contabilii,oricum se cam stiu care sunt buni si care catastrofe.

albul498

#193 Mesaj de albul498 »

bun ,atunci haideti sa ne gandim cum ne unim ptr acest protest si sa nu mai pierdem vremea,ca cei de la CECCAR sant sigura ca sant la curent cu discutiile noastre

eugen01

#194 Mesaj de eugen01 »

premise:
1.Conform legilor in vigoare numai membrii CECCAR, pot semna anumite situatii financiare.
2.Se discuta (ma indoiesc ca se va legifera!!) trecerea la contabilitate in ps pentru anumiti contribuabili.Din declaratia unui oficial am inteles ca e vorba de aproape 90%.
Intrebari:
1.Sa inteleg ca CECCAR-ul va ramane concentrat pe 10% ??
2.Sa inteleg ca CECCAR-ul va deschide cursuri pentru ps?Pentru ca in ps nu exista termeni gen bilant de ex.Si logic, din moment ce numai membrii autorizati CECCAR semneaza bilanturi, ar trebui o lege in care sa se specifice cine poate semna/stampila (sic!) in RJIP, oameni instruiti, si autorizati .Si care vor fi implicatiile acestor costuri ??
3.Sa inteleg (sa sper??)ca CECCAR, se va ocupa numai de contabilitatea de angajamente/partida dubla?? (nu cred!!)
4. Daca eu obtin un MBA (de ex.CEU BUSINESS SCHOOL), si acest lucru imi este necesar in perfectionarea mea, mi se deconteaza banii??9In conditiile in care ar exista mai multe organisme gen CECCAR, si in conditile unei economii libere si transparente, cred ca organizatia cu mai multi membri licentiati"branduiti" ar avea o cota mai mare pe piata datorita acestor membri, motiv pentru care mi se pare firesc ca si ei sa beneficieze de anumite bonusuri...concrete!)
(pct.4 l-am adaugat pentru ca am remarcat ca a fost mentionat numele meu...err...ehhmmm..nu este nevoie...pur si simplu incerc sa sintetizez, sa trag niste concluzii..mai mult sau mai putin gresite, din ceea ce discuta ceilalti)
NB.
erata> CECCAR = d-lToma.

(acelasi...Casandra)

paturcai

#195 Mesaj de paturcai »

Oricum ar fi privita situatia, mi se invart in cap urmatoarele lucruri:
- CECCAR sa ramana un organism de certificare, un fel de certificat de "calitate" (un fel de ISO) in lumea contabila
- absolut toti contabilii care au studii de specialitate sa aiba posibilitatea de a profesa meseria fie cu timp partial fie sa isi deschida propria afacere
- CECCAR-ul sa ramana un organism de certificare si normalizare/reglementare eminamente privat (nici macar vreun oficial al Finantelor sa nu treaca prin fata sediului CECCAR) care sa certifice astfel contabilii:
- in baza propriilor lucrari, contabilii pot obtine certificare privind libera practica (fara reinnoire la nu-stiu-ce perioada de timp)
- certificarea sa se faca numai pe baza documentelor pe care acesti practicieni le prezinta (fara niciun examen de niciun fel) sau sustinerea unui examen oral/scris daca nu profeseaza meseria de contabil pentru obtinerea certificarii; examenul in subsidiar sa se faca pentru dobandirea calitatii de practician in momentul in care un contabil isi pierde aceasta calitate pentru ca a denaturat profesia sau mai bine spus ca a facut varza o contabilitate.
- preturile platite pentru o astfel de certificare sa nu depaseasca indemnizatia de somaj (in cazul de fata 516 lei) primita de un somer la nivelul economiei nationale la nivelul unei luni din anul de referinta.
- CECCAR-ul nu poate fi singurul organism de certificare, pot exista organisme (firme, companii) care pot certifica la randul lor practicienii contabili; pentru acestia din urma preturile sunt in conformitate cu piata libera si pe baza de cerere si oferta.
- practicienii se vor departaja - cu aceleasi drepturi in doua categorii:
- junior = care va fi echivalentul unui contabil cu studii medii sau asimilate (cursuri de reconversie profesionala sau de scurta sau foarte scurta durata recunoscute de Ministerul Muncii si sau Ministerul Invatamantului)
- senior = care va fi echivalentul unui contabil cu studii economice superioare (actualii membrii CECCAR vor fi asimilati pentru studii superioare ca "senior" iar pentru studii medii "junior" si vor fi de drept considerati practicieni)
- practicienii in contabilitate, vor inscrie la fel cum permite CECCAR acum in dreptul numelui titulatura: junior practician sau senior practician.
- Cine ridica dreptul de a practica pentru o perioada finita de timp? Organismul care a certificat practicianul respectiv. Practicianul va trebui sa dea un examen prin care sa dovedeasca abilitati in practicarea meseriei.
- Autorizarea CECCAR (de exemplu) si a altor organisme care vor certifica practicienii in domeniu se va face numai de catre Ministerul de Finante singurul abilitat sa elibereze astfel de autorizatii la nivel national. - Costul eliberarii unei astfel de autorizatii ramane la latitudinea acestui Minister.
- SOlicitarea privind ridicarea dreptului de a practica meseria se poate face - motivat - si de catre o asociatie a profesionistilor practicieni in contabilitate sau orice alt organism profesional care apara si promoveaza drepturile practicienilor.
- practicienii in contabilitate raspund integral pentru inregistrarile contabile pe care le fac.
- firmele/companiile care nu au asigurata contabilitatea prin departamente proprii tinerii contabilitatii, prin angajare de practicieni sau de firme certificate nu pot intocmi si depune niciun document de sinteza iar documentele nu vor fi recunoscute de niciun organism/autoritate in domeniu (in cazul de fata Ministerul de FInante)
- entitatile de stat, institutiile publice, isi pot abilita proprii practicieni contabili sau pot apela la companii privitate certificate sa desfasoare activitati specific contabile.

Motivare:
Prin liberalizarea practicarii meseriei contabile, practicienii nu vor mai putea sa fie acuzati ca practica evaziunea fiscala nedeclarand veniturile (fie sunt salariati) fie sunt angajati pe baza de contract cu propria firma/afacere. In baza certificatului de practician obtinut acestia pot semna (daca ii tin baierele) orice document pe care-l intocmesc si pot tine orice contabilitate doresc. Asupra veniturilor nu se percep alte dari decat cele legale (nu se percep niciun fel de cotizatii sau asimilate). Nu mai dau nimic din veniturile mele niciunui organism la fel cum se da acum la CECCAR. Daca eu sunt un contabil bun, am experienta, pot solicita onorariul pe care il cred de cuvinta. Firmele consumatoare de servicii contabile vor regla piata in functie de calitate, cerere si oferta.
Contabilii care nu sunt contabili vor disparea. Firmele de contabilitate se vor putea bate de la egal la egal cu micii intreprinzatori contabili. Piata se va autoregla cu siguranta. Pana la aparitia CECCAR nu se mai facea contabilitate? Ei au inventat aceasta meserie? Ei au ingenunchiat aceasta meserie.
Va rog sa va simtiti liberi sa criticati sa adaugati ceea ce considerati de cuvinta in a ne obtine drepturile.
FOARTE IMPORTANT: Niciun document contabil nu va putea fi recunoscut de nicio autoritate daca nu este intocmit de un practician in contabilitate. (ma refer desigur la Balante si la bilanturi, la expertize contabile, etc. Sa nu veniti sa propuneti ca si declaratiile sa fie intocmite de practicieni ca va omor!)

Scrie răspuns