Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !
-
revin la cele mentionate de d-l Ionita, chiar nu-si da seama ca sunt atatia tineri care nu au posibilitatea financiara de a cotiza la Ceccar, dar isi doresc cu ardoare un loc de munca, chiar si cu 2 ore pe zi sau pe luna. Ce le facem acestor tineri? Le ingradim si mai mult dreptul la munca; nici nu este de mirare ca cei mai multi aleg sa plece din tara. D-le Ionita ati vazut sau auzit cum functioneaza o SC afara, acolo contabilii nu mai sunt inscrisi in nu stiu ce organizatie, nu cotizeaza sume fabuloase ca toti cei iesiti de mult la pensie sa se plimbe pe la nu stiu ce congrese in timpul carora adorm ( ca oricum nu cunosc limba in care se vorbeste acolo).
Va rog respectuos sa reveniti cu sentimente mai bune si fata de muritorii care nu sunt membrii Ceccar si sa ii lasati sa castige si ei o bucata de paine cinstit.
Va rog respectuos sa reveniti cu sentimente mai bune si fata de muritorii care nu sunt membrii Ceccar si sa ii lasati sa castige si ei o bucata de paine cinstit.
TimeOut !!
ehmmmm...limbajul nu este bunul unui individ solitar, de vreme ce el exista numai intre oameni.Si totusi el NU este bunul comun a doi oameni, deoarece este evident ca prin intermediul cuvintelor doi oameni nu au (aproape!) niciodata in vedere acelasi lucru.
(Sa aiba grija cel ce lupta cu monstrii...sa nu devina el insusi unul dintre ei./F.N)
ehmmmm...limbajul nu este bunul unui individ solitar, de vreme ce el exista numai intre oameni.Si totusi el NU este bunul comun a doi oameni, deoarece este evident ca prin intermediul cuvintelor doi oameni nu au (aproape!) niciodata in vedere acelasi lucru.
(Sa aiba grija cel ce lupta cu monstrii...sa nu devina el insusi unul dintre ei./F.N)
De cate ori citesc cate ceva din Eugen01 (la fel si cu PintilieM) ma simt ridicol de ... necitit.
Ma mai dau si eu mare cateodata, dar....
Eu sunt socant pentru ca imi plac ideile, lupta dintre argumente este interesanta si scoate la iveala ce gandeste unul si ce vrea celalalt.
Ca sa incepem iarasi lupta (sa nu lasam subiectul sa se raceasca) legat de scrisoarea dlui IONITA nu pot spune decat ca: are un sambure de adevar si atinge pe ici colo in punctele esentiale: aspecte din viata noastra a contabililor. Fara sa-l citesc, am avut aceleasi sentiment apropos de breasla de deja-vu: o selectie este bine venita. O selectie a celor care nu sunt contabili si nu-si desfasoara decat de moft acesta meserie. Cine-s aia? Asa cum spunea si dansul: era inginer si isi tinea singur contabilitatea. Era un hobby (aveam o colega de serviciu care pe vremea serialului DALLAS, intr-o discutie pe care o aveam in birou, la Desfacere, cu o alta colega, auzindu-ne ce vorbeam despre hobby-uri, - doamna imi destainuia ca are un hobby la care nu vrea sa renunte - si dorind sa ne arate ca stie despre ce vorbim ne-a spus un pic cu nasul pe sus: Si Pamela are un bobby!).
Bun! Acum cu bobby fara hobby tinea o contabilitate, la limita legalitatii.
Dansul nici nu loveste dar nici nu ii ia in brate pe cei de la CECCAR. Nici nu este de acord ca toti sa tina contabilitatea dar nici sa nu o tina. Toate argumentele sunt pro si contra celor care lucreaza in bransa. Sigur, se lasa sa se inteleaga ca ar fi bine sa nu fie CECCAR-ul dar sa se schimbe legea contabilitatii si nu oricine sa practice meseria.
Abordarea dansului mi se pare eleganta si plina de argumente care te pun pe ganduri.
Nu in ceea ce priveste APEC, linistiti-va! La APEC nu renunt!
Acest domn IONITA m-a pus un pic pe ganduri: sunt oameni care pentru ca nu au tupeu nu pot ajunge sus si sunt condamnati sa ramana la anumite niveluri ale societatii. Acest om nu va ajunge - din nefericire! - niciodata undeva sus in sferele puterii. De ce? Pentru ca isi iubeste meseria de contabil si pentru ca are atata creier cat nu am eu kilograme!
Imi permit sa-l asemuiesc cu Eugen01 al nostru, care, in clipele lui de stralucire, ne aduce spre citanie lucruri spirituale (atat pentru hranirea spiritului cat si pentru buna dispozitie).
Felicitari dlui IONITA!
Ma mai dau si eu mare cateodata, dar....
Eu sunt socant pentru ca imi plac ideile, lupta dintre argumente este interesanta si scoate la iveala ce gandeste unul si ce vrea celalalt.
Ca sa incepem iarasi lupta (sa nu lasam subiectul sa se raceasca) legat de scrisoarea dlui IONITA nu pot spune decat ca: are un sambure de adevar si atinge pe ici colo in punctele esentiale: aspecte din viata noastra a contabililor. Fara sa-l citesc, am avut aceleasi sentiment apropos de breasla de deja-vu: o selectie este bine venita. O selectie a celor care nu sunt contabili si nu-si desfasoara decat de moft acesta meserie. Cine-s aia? Asa cum spunea si dansul: era inginer si isi tinea singur contabilitatea. Era un hobby (aveam o colega de serviciu care pe vremea serialului DALLAS, intr-o discutie pe care o aveam in birou, la Desfacere, cu o alta colega, auzindu-ne ce vorbeam despre hobby-uri, - doamna imi destainuia ca are un hobby la care nu vrea sa renunte - si dorind sa ne arate ca stie despre ce vorbim ne-a spus un pic cu nasul pe sus: Si Pamela are un bobby!).
Bun! Acum cu bobby fara hobby tinea o contabilitate, la limita legalitatii.
Dansul nici nu loveste dar nici nu ii ia in brate pe cei de la CECCAR. Nici nu este de acord ca toti sa tina contabilitatea dar nici sa nu o tina. Toate argumentele sunt pro si contra celor care lucreaza in bransa. Sigur, se lasa sa se inteleaga ca ar fi bine sa nu fie CECCAR-ul dar sa se schimbe legea contabilitatii si nu oricine sa practice meseria.
Abordarea dansului mi se pare eleganta si plina de argumente care te pun pe ganduri.
Nu in ceea ce priveste APEC, linistiti-va! La APEC nu renunt!
Acest domn IONITA m-a pus un pic pe ganduri: sunt oameni care pentru ca nu au tupeu nu pot ajunge sus si sunt condamnati sa ramana la anumite niveluri ale societatii. Acest om nu va ajunge - din nefericire! - niciodata undeva sus in sferele puterii. De ce? Pentru ca isi iubeste meseria de contabil si pentru ca are atata creier cat nu am eu kilograme!
Imi permit sa-l asemuiesc cu Eugen01 al nostru, care, in clipele lui de stralucire, ne aduce spre citanie lucruri spirituale (atat pentru hranirea spiritului cat si pentru buna dispozitie).
Felicitari dlui IONITA!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- danilevicis
F.N. adica Friederich Nietzsche, promotorul nihilismului, cel care a zis: Dumnezeu a murit. Iar dupa moartea lui F.N. s-a zis: Nietzsche a murit! semnat: Dumnezeu!eugen01 scrie:TimeOut !!
Saracul N. cred ca a fost si el unul care s-a luptat cu monstrii
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
-
oameni buni,
nimeni nu doreste sa puna APEC in locul CECCAR !!! nu faceti confuzia asta !!
APEC e altceva, ea poate fi pusa langa CECCAR, ca actor nou in societatea civila, dar atat ! nu ne-am propus niciodata sa fim organism de reglementare si certificare, ci vrem sa fim o asociatie care sa apere interesele profesionale ale tuturor contabililor si sa ii sustina in pregatirea lor, tot profesionala !
CECCAR va trebui sa se reglementeze pe sine insusi din nou, mai devreme sau mai tarziu, il vom forta si noi cat de mult vom putea, astfel incat sa ajunga sa fct. exclusiv in plaja expertilor contabili si contabililor autorizati, adica a membrilor lui si sa o faca in limitele normale ale unui organism de reglementare si certificare ce se afla. adica, mai pe scurt, sa-si vada de membrii lui si atat, fara monoplo asupra profesiei de contabil.
numai bine.
nimeni nu doreste sa puna APEC in locul CECCAR !!! nu faceti confuzia asta !!
APEC e altceva, ea poate fi pusa langa CECCAR, ca actor nou in societatea civila, dar atat ! nu ne-am propus niciodata sa fim organism de reglementare si certificare, ci vrem sa fim o asociatie care sa apere interesele profesionale ale tuturor contabililor si sa ii sustina in pregatirea lor, tot profesionala !
CECCAR va trebui sa se reglementeze pe sine insusi din nou, mai devreme sau mai tarziu, il vom forta si noi cat de mult vom putea, astfel incat sa ajunga sa fct. exclusiv in plaja expertilor contabili si contabililor autorizati, adica a membrilor lui si sa o faca in limitele normale ale unui organism de reglementare si certificare ce se afla. adica, mai pe scurt, sa-si vada de membrii lui si atat, fara monoplo asupra profesiei de contabil.
numai bine.
''APEC e altceva, ea poate fi pusa langa CECCAR, ca actor nou in societatea civila''
Exact asta am vrut sa spun si eu,poate putin mai mult,ar trebui sa fie chiar un instrument de contracarare a aberatiilor emise de ceccar.Pana ceccarul se va autoreforma ,daca se va intampla acest lucru,trebuie sa fiti pregatiti sa-i tineti si lui piept!Na,ca l-am si umanizat acum
Exact asta am vrut sa spun si eu,poate putin mai mult,ar trebui sa fie chiar un instrument de contracarare a aberatiilor emise de ceccar.Pana ceccarul se va autoreforma ,daca se va intampla acest lucru,trebuie sa fiti pregatiti sa-i tineti si lui piept!Na,ca l-am si umanizat acum

-
eu sper sa nu ne luptam cu morile de vant si sa incercam sa fecam ceva util atat pentru noi cat si pentru cei tineri care vor sa imbratiseze aceasta meserie. D-nii Paturcai, Septimiuv, Tomac ne demonstreaza ca si daca esti membru Ceccar si daca nu sunt extrem de competenti .
Ma gandesc sa emigrez.............
Ma gandesc sa emigrez.............

-
ASTA SI SPUN !!florescud scrie:''APEC e altceva, ea poate fi pusa langa CECCAR, ca actor nou in societatea civila''
Exact asta am vrut sa spun si eu,poate putin mai mult,ar trebui sa fie chiar un instrument de contracarare a aberatiilor emise de ceccar.Pana ceccarul se va autoreforma ,daca se va intampla acest lucru,trebuie sa fiti pregatiti sa-i tineti si lui piept!:lol:
dragilor, adineaori am primit un feedback din media care ne avertiza ca perceptia destul de larga este ca vrem ca APEC sa inlocuiasca CECCAR, ceea ce e total fals. NU VREM SA NE SUBSTITUIM CECCAR, nici poveste ! vrem doar sa avem o asociatie care sa apare interesele tuturor contabililor si care s-i ajute sa progreseze profesional. v-am dat deja prioritatile acestei asociatii si in ele nu se regaseste nici o inlocuire a CECCAR cu APEC. in domeniul contabil, fiecare din cele 2 "organizatii" are rolul ei. NOI NU VOM ORGANIZA NICIODATA EXAMENE SI STAGIU P. EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI, nu ne vom eriga niciodata in institutii de invatamant.
aaa, ca vom desfasura actiuni menite sa amendeze legislatia actuala in scopul de a deveni mai usor de folosit si cat mai putin interpretabila - asta da, ca vom scoate o revista de conta - f probabil, ca vom edita diverse materiale cu caracter profesional - de asemenea, ca vom organiza poate prelegeri pe diferite teme de contabilitate si fiscalitate - iarasi adevarat, dar cam in plaja asta ne vom misca. toate aceste activitati dorim sa duca, in final, la recapatarea demnitatii acestei meserii.
Sper ca acum v-am mai lamurit pe toti cei care aveati neclaritati.