Noutati legislative
Ha ha !!
pai daca stai si aduni dobanzile de 0.05% si cu penalitatile , in unele cazuri is mai mari decat majorarile de 0.1% de acum .
Exemplu :
o datorie de 10.000 lei ( debit ) ....achitat dupa 40 zile
1. in prezent majorari de intarziere 0.1% / zi
10.000 * 0.1% * 40 zile = 400 RON
2 . dupa proiectul "tare" :
dobanda perceputa de 0.05%/zi
10.000 * 0.05%*40 = 200 RON
penalitati de intarziere :
10.000 * 5% = 500 lei
TOTAL : 700 lei
Asta daca nu depasim 90 zile ca atunci ne penalizeaza ( a se citi "frige" ) cu 15% din suma.
Frumos !!
Cum se intrebuinteaza ei micutii pentru binele mediului de afaceri !!
Oare cine "nascoceste" proiectele astea "tari" ?
pai daca stai si aduni dobanzile de 0.05% si cu penalitatile , in unele cazuri is mai mari decat majorarile de 0.1% de acum .

Exemplu :
o datorie de 10.000 lei ( debit ) ....achitat dupa 40 zile
1. in prezent majorari de intarziere 0.1% / zi
10.000 * 0.1% * 40 zile = 400 RON
2 . dupa proiectul "tare" :
dobanda perceputa de 0.05%/zi
10.000 * 0.05%*40 = 200 RON
penalitati de intarziere :
10.000 * 5% = 500 lei
TOTAL : 700 lei
Asta daca nu depasim 90 zile ca atunci ne penalizeaza ( a se citi "frige" ) cu 15% din suma.

Frumos !!
Cum se intrebuinteaza ei micutii pentru binele mediului de afaceri !!
Oare cine "nascoceste" proiectele astea "tari" ?

ehhmmm...calculele sunt valabile si pentru companiile unde statul este actionar majoritar ??? 

Ultima oară modificat Vin Mar 26, 2010 9:43 am de către eugen01, modificat 1 dată în total.
- teodorg133
naaah...eu as sugera sa fie degrevati de toate obligatiile publice si numiti administratori la niste firme, foste IMM-uri, cu 15-20 angajati, pe o perioada de vreo 6 luni.Sa se bucure de toate drepturile ce decurg de aici...sa beneficieze de dreptul de a face profit, de a ridica dividente..si evident dreptul de a plati darile...septimiuv scrie:unii ar trebui impuscati la zid

Deja s-a si aprobat. Vezi aici:septimiuv scrie:una tare de la guvern![]()
http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... 032010.pdf
atentie sporita la noul articol 120'
http://www.mfinante.ro/acasa.html?metho ... ii&id=3987
A fost postat proiectul de modificare a codului fiscal.
Proiectul poate fi văzut aici: http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... ie2010.pdf
Cîteva modificări de interes general:
S-a modificat definiția activității dependente.Art.7 alin.1 pct.2 din CF.
Și foarte important, apropo de discuția de acum câteva zile de pe forum, se introduce expres o mențiune referitoare la tratamentul fiscal al veniturilor obținute în cazul activităților dependente:
"În cazul reconsiderării unei activităţi ca activitate dependentă se aplică regulile de determinare a impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază"
Adică degeaba faci convenție civilă, căci dacă se va demonstra că e o activitate dependentă vei plăti și impozit și contribuții, exact ca și cum ar fi angajat, iar impozit vei plăti fără să ți se ia în considerare deducerea de bază.
E o modificare impusă de mult discutatele drepturi de autor.
Se elimină din cadrul veniturilor neasimilate salariilor:
- tichetele de masă
- tichetele cadou
- tichetele de vacanță
- tichetele de creșă
- salariile compensatorii
Acestea se vor impozita, dacă și după ce intră în vigoare acest text
Persoanele fizice impuse la normă de venit vor avea o normă de venit minimă: echivalentul a 12 salarii minim pe economie și vor plăti impozit la o normă cel puțin egală cu acest plafon.
Dobânda obținută la contul curent sau la conturi de depozit se va impozita iarăși cu 16%.
Pentru persoanele fizice ce au în proprietate mai multe clădiri și acestea nu sunt închiriate unor terți se instituie o așa numită "taxă de solidaritate"
- 50% din impozitul datorat pentru prima clădire în afara celei de domiciliu
- 100% din impozitul datorat pentru a doua clădire în afara celei de domiciliu
- 200% din impozitul datorat pentru a treia clădire în afara celei de domiciliu
Mai există unele modificări legate de alte venituri, dar le-am postat numai pe cele de interes mai larg.
Proiectul poate fi văzut aici: http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... ie2010.pdf
Cîteva modificări de interes general:
S-a modificat definiția activității dependente.Art.7 alin.1 pct.2 din CF.
Și foarte important, apropo de discuția de acum câteva zile de pe forum, se introduce expres o mențiune referitoare la tratamentul fiscal al veniturilor obținute în cazul activităților dependente:
"În cazul reconsiderării unei activităţi ca activitate dependentă se aplică regulile de determinare a impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază"
Adică degeaba faci convenție civilă, căci dacă se va demonstra că e o activitate dependentă vei plăti și impozit și contribuții, exact ca și cum ar fi angajat, iar impozit vei plăti fără să ți se ia în considerare deducerea de bază.
E o modificare impusă de mult discutatele drepturi de autor.
Se elimină din cadrul veniturilor neasimilate salariilor:
- tichetele de masă
- tichetele cadou
- tichetele de vacanță
- tichetele de creșă
- salariile compensatorii
Acestea se vor impozita, dacă și după ce intră în vigoare acest text
Persoanele fizice impuse la normă de venit vor avea o normă de venit minimă: echivalentul a 12 salarii minim pe economie și vor plăti impozit la o normă cel puțin egală cu acest plafon.
Dobânda obținută la contul curent sau la conturi de depozit se va impozita iarăși cu 16%.
Pentru persoanele fizice ce au în proprietate mai multe clădiri și acestea nu sunt închiriate unor terți se instituie o așa numită "taxă de solidaritate"
- 50% din impozitul datorat pentru prima clădire în afara celei de domiciliu
- 100% din impozitul datorat pentru a doua clădire în afara celei de domiciliu
- 200% din impozitul datorat pentru a treia clădire în afara celei de domiciliu
Mai există unele modificări legate de alte venituri, dar le-am postat numai pe cele de interes mai larg.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- danilevicis