cheltuieli achitate cu card

burcam622

cheltuieli achitate cu card

#1 Mesaj de burcam622 »

am si eu o problema,patronul achita cu cardul societatii diferite cumparaturi
si nu am nici un act justificativ la platile respective,in ce cont as putea sa le inregistrez?(cele mai multe plati sunt pentru combustibil).

stire

#2 Mesaj de stire »

Daca nu aveti acte justificative pentru platile cu card-ul cel mai bine le inregistrati in 461 , indiferent daca acestea sunt facute chiar pentru "bunul mers al societatii " . Dupa cum stiti reaspunderea pentru inregistrarile facute va apartine si dvs ca si contabil raspundeti in fata controlului nu patronul sau administratorul societatii .
:D
Never say never !

eugen01

Re: cheltuieli achitate cu card

#3 Mesaj de eugen01 »

burcam622 scrie: si nu am nici un act justificativ la platile respective
1.Actul justificativ pentru acele plati este extrasul de cont al bancii (daca exista card trebuie sa existe si un cont in banca).Deci inregistram documentul de achizitie (factura , bon fiscal etc..) iar plata se evidentiaza cu nr. si data operatiunii din extrasul de cont.(nu cred ca e cazul sa fie inregistrate prin 473 iar din moment ce se cunoaste si furnizorul(Metro/Lukoil etc...cred ca nu e cazul nici de 461)
2.Referitor la inregistrare, depinde de contul cardului.daca este direct pe contul societatii atunci fara doar si poate facem plata din 5121.analitic.Daca e un cont de card...si alimentarile se fac din contul societatii cred ca ar trebui creat un analitic de forma 5121.01.01

(doar niste pareri) :oops:

stire

#4 Mesaj de stire »

ai dreptate eugen01, dar sincer daca cunosti furnizorul , dar nu sti ce este scris pe factura ce faci ?. el poate cumpara alcool si tu inregistrezi altceva , sau daca pe bonul de la petrom ai lichid de parbriz , sau si-a cumparat tigari si tu inregistrezi 6022 ? de ce sa incarci 473 cu niste sume in curs de lamurire pe care la un moment dat trebuie sa le justifici , eu asa consider
Never say never !

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

s>
am plecat de la premisa ca intai mi se aduce documentul, factura/BonFiscal(si deci stiu ce s-a cumparat, pentru a face contarile de rigoare) plata efectiva, virarea banilor avand o data ulterioara, ce apare in extrasele de cont.Sau daca nu mi se aduce nici un document de achizitie, eu am in extrasul de cont o plata efectuata, dar la care nu ii stiu destinatia...ramanand sa fie clarificata...

stire

#6 Mesaj de stire »

"am si eu o problema,patronul achita cu cardul societatii diferite cumparaturi
si nu am nici un act justificativ la platile respective"

gasesc atatea plati din astea , am gasit mai nou pe un extras de cont (card) si-au cumparat un joc pe calculator de la big fish, i-am spus ca trebuie sa aduca banii inapoi in firma
Never say never !

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

stire scrie:i-am spus ca trebuie sa aduca banii inapoi in firma
d'acord...!! :)

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

voi nu mai stiti ca nu sunt cheltuieli deductibile sumele platite fara document? de ce sa fie 461 si nu 6588 ? :shock:

stire

#9 Mesaj de stire »

stiu ca sunt cheltuieli nedeductibile , dar de ce sa le inregisstrez in contul 6588 alte cheltuieli din exploatare ?
Never say never !

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

daca sunt cheltuieli nedeductibile inseamna ca sunt cheltuieli adica nu 461 ci clasa 6
in general 6588 cu analitic se foloseste pentru cheltuieli nedeductibile

burcam622

#11 Mesaj de burcam622 »

va multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile,eu le inregistrasem in 6588,dar voiam sa stiu si alte pareri.

morard790

#12 Mesaj de morard790 »

dupa parerea mea cel mai corect este 461 deoarece pentru o cheltuiala ai nevoie de document justificativ , fie deductibila sau nu , in acest caz avand doar plata. daca se introduce pe 6588 scade profitul contabil, deci scoti bani din firma fara sa platesti impozit pe dividende.

o zi frumoasa.

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

buna dimineata dupa 4 ani :shock:

paturcai

#14 Mesaj de paturcai »

:mrgreen:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bizgua283

#15 Mesaj de bizgua283 »

care sunt inregistrarile care se fac in cazul in care atasat contului de banca este un card cu care se fac plati pentru firma(microintreprindere neplatitoare de tva), se primesc chitante si operatiunea este evidentiata in extrasul de banca. Unde se inregistreaza bonul respectiv(cheltuiala de fapt), care este monografia? Trebuie inregistrat bonul la intrari ca si o factura sau cum se face? Va multumesc.

Scrie răspuns