completare certificat medical

balteanuc692

#31 Mesaj de balteanuc692 »

Da, multumesc de atentionare. Am doua CM la acelasi angajat. Primul era de 5 zile boala obisnuita si mergea direct din FS tot si al doilea e de sarcina si lauzie tot in aceeasi luna unul dupa altul dar le-am bagat separat si intra direct din CCI. Apare corect in anexa 2. Poate daca era boala obisnuita mai mult de 5 zile... le amesteca dar nu am avut acest caz.

balazse

#32 Mesaj de balazse »

S-a rezolvat problema. Daca se descarca acum atunci nu o sa mai fie probleme, adica acest raspuns am primit de la cei de la Saga.

balteanuc692

#33 Mesaj de balteanuc692 »

Mai actualizam odata ca daca se intampla sa vina cineva cu conc medical, uitam :D

herganiec

#34 Mesaj de herganiec »

mai e o mica problema.. la CCI

suma din nota contabila sau recapitulatia lunara, nu este egala cu suma de pe declaratia CCI.

La concedii medicale am introdus zile baza si suma baza si mi-a cqalculat indemnizatia zilnica cu 4 zecimale. Si imi da mia mult in declaratie cu 2 lei fata de nota contabila generata la salarii.
Am intrat si am pus eu indemnizatia zilnica fata zecimale si acum nota contabila este egala cu suma din declaratia CCI.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#35 Mesaj de balazse »

Desi la vizualizare/listare apare cu 2 zecimale, calculul se face cu 4 zecimale.
Din pacate asa este facut structura programului de catre cei de la minister.

Revin cu o mica corectie. Si in programul oficial era cu 0 zecimale pana in data de 16.06.2010, dupa care l-au modificat cu 2 zecimale.

butnarur

Re: completare certificat medical

#36 Mesaj de butnarur »

Ziua buna, stimati colegi!

am urmatoarea situatie:
- o angajata revine din concediul pt cresterea copilului in data de 02.07.2010 ( am facut decizia de incetare a suspendarii CIM cu data de 02.07.2010)
- intrucat pe data de 05.07.2010, angajata a nascut din nou, a adus CM 08-sarcina si lauzie, eliberat pe 02.07.2010 pt perioada -> 01.07.2010 - 31.07.2010 :?
- intrebarea mea este: cum completez acest CM? Dupa perioada eliberata, logic ar fi sa-l completez pt 22 zile..insa, CIM este cu data de 02.07.2010 :( deci, pe data de 01.07.2010, angajata era inca in concediu pt cresterea copilului. Chiar daca trec ziua de 01.07.2010 in stat la rubrica CM copil, raman doar 21 zile CM 08-sarcina si lauzie, ceea ce nu este prea ortodox la completarea CM
dati-mi un sfat, o parere...cum as putea proceda :roll:
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

saucan

#37 Mesaj de saucan »

buna ziua,as avea o intrebare,daca unei angajate i se elibereaza un CM cod indemnizatie 01 si cod diagnostic 754,in Saga,la "concedii medicale " se trece codul 01 nu?si va fi suportat din CCI? are concediu medical initial si apoi "in continuare" va multumesc

balazse

#38 Mesaj de balazse »

Daca este cu cod 01, atunci primele 5 zile calendaristice vor fi suportate din fondul unitatii, iar restul din CCI.

saucan

#39 Mesaj de saucan »

Buna ziua,unei angajate care este insarcinata i s-a dat concediu medical cu cod 01 de pe 17 .12.2015,de atunci are incontinuu concediu medical si 0 zile lucratoare. Acum medicul i-a zis ca are 60 de zile de concediu si ca o sa intre la o comisie si i se va mai da de catre comisie inca 30 zile concediu si ca ar trebui ca angajatorul sa i mai acorde concediul de odihna pe anul acesta de 2 saptamani ca sa aiba in total 32 saptamani de concediu. Asa e corect? si inca ceva :anagajatorului o sa i se deconteze de la asigurari banii pe concediul medical sau si plata la stat a platilor fata de angajat? va multumesc mult

cernatv

#40 Mesaj de cernatv »

Ori nu e insarcinata, ori a dat peste cel mai idiot medic.
Da, in momentul in care exista certif.medicale corecte si e complet dosarul depus la Casa de Sanatate, se vor deconta.

saucan

#41 Mesaj de saucan »

mai are cineva si alta parere sau a mai patit asa? multumesc

balazse

#42 Mesaj de balazse »

Eu nu inteleg ce treaba are acordarea concediului de odihna din partea angajatorului cu acel concediu medical de 32 de saptamani. Ii aiurea.

saucan

#43 Mesaj de saucan »

Asa ma gandeam si eu,dar totusi cate zile de concediu medical are dreptul pana sa nasca?poate nu se incadreaza.

cernatv

#44 Mesaj de cernatv »

Nu prea contează. Există concediul pentru risc maternal, dacă nu s-ar încadra în cel de sarcină și lăuzie. Ăstai de 126 zile din care 42 obligatoriu după naștere, deci rămân 84 înainte.
Pe ală cu cod 01 ce s-a trecut? Că e răcită mama sau fătul? :twisted:
Ca medic, dacă ai o gravidă cu probleme, trebuie să calculezi că poate beneficia doar de 12 saptămâni înainte de naștere de CM cod 08. Și atunci îi spui să facă actele (e vorba de un mic dosărel) pentru CM cod 15.

balazse

#45 Mesaj de balazse »

Este posibil ca nu mai poate oferii in continuare certificat medical fara sa ajunga la o comisie si a venit cu ideea ca angajatorul sa ii dea concediu de odihna pana la termenul in care poate intra in sarcina si lauzie.
Oricum angajat beneficiaza de concediu de odihna, poate si de pe anul trecut, asa ca poate n-ar fi o idee rea.
Oricum ar trebui cunoscut mai amanuntit cazul pentru a putea oferii solutii exacte.

Scrie răspuns