vanzare auto pj catre pf
-
pelihacim25
vanzare auto pj catre pf
Buna dimineata,
O firma vinde un autoturism (mijloc fix) catre o persoana fizica, aceasta din urma fiind si asociatul unic al firmei, asociat care a imprumutat firma de-a lungul timpului cu bani necesari desfasurarii activitatii,
Avand in vedere faptul ca asociatul nu are bani sa plateasca autoturismul cumparat de la firma sa, pot face inregistrarea contabila: 455=461 (valoarea autoturismului cumparat) si in baza a ce document primar?
Multumesc frumos,
O firma vinde un autoturism (mijloc fix) catre o persoana fizica, aceasta din urma fiind si asociatul unic al firmei, asociat care a imprumutat firma de-a lungul timpului cu bani necesari desfasurarii activitatii,
Avand in vedere faptul ca asociatul nu are bani sa plateasca autoturismul cumparat de la firma sa, pot face inregistrarea contabila: 455=461 (valoarea autoturismului cumparat) si in baza a ce document primar?
Multumesc frumos,
- fagarasa176
Re: vanzare auto pj catre pf
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Cred ca mai usor ar fi sa faci o restituire a banilor catre asociat 4551=5311, dupa care cumparatorul plateste contravaloarea facturii 53111=4111.
sau invers sa nu ai sold negativ la casabalazse scrie:Cred ca mai usor ar fi sa faci o restituire a banilor catre asociat 4551=5311, dupa care cumparatorul plateste contravaloarea facturii 53111=4111.
- fagarasa176
Si daca face in acceasi zi ambele operatiuniseptimiuv scrie:sau invers sa nu ai sold negativ la casa
tot nu de bine
intai ies banii si pe urma intra, se vede pe registrul de casa
ori suntem golani, ori nu mai suntem
intai ies banii si pe urma intra, se vede pe registrul de casa
ori suntem golani, ori nu mai suntem
- fagarasa176
Hay ca m'ai julitseptimiuv scrie:ori suntem golani, ori nu mai suntem
Ai dreptate, prima data intra banii, dupa care ies.septimiuv scrie:sau invers sa nu ai sold negativ la casa
-
gondorg777
am urmatoarea situatie
pj fosta platitoare de tva...
achizitioneaza autovehicul cu taxare inversa din ue(atunci era inreg cu cod de tva) 20000euro in 2017
acum pj e suspendata si neavand activitate i s-a anulat din oficiu codul de tva
-asociatul unic doreste achizitionarea autovehiculului ....
cum se procedeaza dpdv al tva?....(auto e evaluata la 10000 euro) si amortizat integral...
pj fosta platitoare de tva...
achizitioneaza autovehicul cu taxare inversa din ue(atunci era inreg cu cod de tva) 20000euro in 2017
acum pj e suspendata si neavand activitate i s-a anulat din oficiu codul de tva
-asociatul unic doreste achizitionarea autovehiculului ....
cum se procedeaza dpdv al tva?....(auto e evaluata la 10000 euro) si amortizat integral...
Se colectează TVA la vânzare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.